Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 5   [ Příspěvků: 43 ]
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zmrzliny
PříspěvekNapsal: sob 30. kvě 2009 18:37:14 
Keliška
Keliška
Uživatelský avatar

Registrován: úte 12. kvě 2009 21:37:51
Příspěvky: 727
Bydliště: Středočeský kraj - Čáslavsko
Vanilková zmrzlina

4 žloutky
100g moučkového cukru
200ml plnotučného mléka
500ml šlehačky (33%)
2 lžičky vanilkové tresti
Důkladně rozšleháme žloutky s cukrem a šlehačkou. Připravený krém za stálého míchání vlijeme do horkého mléka, přidáme vanilkovou tresť a ještě několik minut společně zahříváme, dokud se všechny suroviny nespojí.
Vzniklou hmotu necháme zchladnout, vložíme do zmrzlinovače a zhruba za 30 minut můžeme hotovou zmrzlinu servírovat. Uvedené množství vystačí pro 6 - 8 osob.
Tuto recepturu můžeme obměňovat např. přidáním jemně strouhané citronové kůry nebo kakaa.


Žloutek 80,00g 1 192kJ 13,20g 0,40g 26,00g 1 160mg
Cukr 100,00g 1 604kJ 0,00g 99,50g 0,00g 0mg
Mléko 3,5% UHT (Meggle) 200,00ml 530kJ 6,60g 9,40g 7,00g #
Smetana ke šlehání 33 % průměrně 500,00ml 6 300kJ 10,00g 15,00g 156,00g 500mg

Součet 9 626kJ 29,80g 124,30g 189,00g 1 660mg
:cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

9626:8lidma=1203,25kJ/os.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Zmrzlinovač2
PříspěvekNapsal: ned 31. kvě 2009 19:18:12 
Aktivní pisatel/ka
Aktivní pisatel/ka
Uživatelský avatar

Registrován: sob 29. lis 2008 18:05:35
Příspěvky: 159
Bydliště: Tachovsko
Všem mlsalkám

Včera jsem dělala jogurtovou zmrzlinku - dala jsem - 380g smetanový jogurt, 250g šlehačky a 125 g borůvek. Pár kapek sladidla Kandisin - a ten asi nebude muset být.
Borůvky jsem projela mikrovlnkou, tak teplé jsem je přimíchala ke lžící rozmíchanýmu jogurtu se šlehačkou a rovnou to dala míchat do nádoby. BEZ VAJEC.
Asi tak za 20 minut byla umíchaná zmrzlinka téměř do tuha - je toho na ten můj zmrzlinovač hodně, a tak jsem to radši vypnula a dala něco na košt a zbytek na mrazák.
Řeknu vám, že mám zakázáno kupovat zmrzliny. Zmrzka k jídlu byla hotová během půl hodiny. Takže přijde mlsná a za chvilku se baští. Nic se tím použitím jogurtu nepřevařuje, a jogurty a šlehačky máme doma pořád.
Ještě mě napadla kysaná smetana s ovocem - co by z toho vylezlo?

Byla to senzace. V mrazáku jsou maliny, jahody, višně, meruňky, ananas a borůvky a kakao nebo kapučíno ve skříňce, tak je z čeho vybírat.

Protože mám slabší motorek, tak tu oříškovou udělám tak, že jogurtový základ umíchám ve zmrzlinovači a ořechy vmíchám před uložením do mrazáku.

Ještě mám v plánu vyzkoušet Míša zmrzlinu - tvaroh, šlehačku, vanilku, ale co k tomu?


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zmrzliny
PříspěvekNapsal: úte 02. čer 2009 13:03:35 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 14:10:42
Příspěvky: 1400
Bydliště: Zlínsko
Banánová zmrzlina

250ml smetany (33%), 170g kefíru, 80g cukru, 250-270g banánů (3-4 kusy), 2-3 lžičky citrónové šťávy

Postup:

Všechny suroviny rozmixujeme ponorným mixérem, nalijeme do zmrzlinovače a dáme zmrazit.

Pokud někdo strojek nemá, může mrazit v mrazničce, ale je třeba zmrzku každých 35-45min promíchat (smíchat ztuhlou směs kolem stěn nádoby se zbytkem, ještě řídkým), jinak se nám při mražení ve zmrzlině utvoří ledové krystalky.

Poznámka:

Tahle zmrzlina jde vyrobit z jakéhokoliv ovoce. Je příjemně hustá a smetanová na jazyku...


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zmrzliny
PříspěvekNapsal: čtv 04. čer 2009 14:16:06 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 14:10:42
Příspěvky: 1400
Bydliště: Zlínsko
Bříško píše:
myško...kde se dá koupit ten vanilkový lusk,ještě jsem to nikdy nikde neviděla.Miluji vůni vanilky a dávat tresť se mi nechce.Nakoupím zásobu i té práškové smetany,aby byla rezerva,kdyby normální smetana došla :hihi: V Brně nemusím,tam jsu v obchodě pořád,ale tady se mi moc chodit nechce :hihi: Aspoň ušetřím a mohu to roztáčet kupováním přístrojů :hihi:

Já ten lusk vždycky kupovala tam, kde se prodává různé koření - dokonce i u těch stánků, kde prodávají koření Adamovo žebro. Zkus se tam poptat. Já tu vanilku předtím taky do něčeho přidávala a bylo to výborné. Taktéž miluju vůni vanilky. Dokonce jsem někde četla, že když se doma objeví rybenky v koupelně, má se tam dát vanilkový lusk. Jeho vůni prý nesnášejí. Ale to jsem ještě nezkoušela. Dneska budu dělat jahodovou, Lucinka stejně nepřijede a chlapy honí mlsná..... :hihi: V makru teď byla v akci trvanlivá smetana Meggle i v balení 1 litr. Je to optimální,když chceš dělat hned nějak po sobě. A je taky dobrá. :yes:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zmrzliny
PříspěvekNapsal: čtv 04. čer 2009 18:45:24 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 14:10:42
Příspěvky: 1400
Bydliště: Zlínsko
53) ZMRZLINA MARGOT (cinie) :1 šlehačka 33%,1 van. cukr,1/2 zakysané husté smetany,1 lžíce citronky,1 lžíce rumu,1,5 lžíce prášku na přípravu zmrzliny,trochu mléka,vše rozmixovat a potom přidat 1/2 nastrouhané čokolády Margot, nechat vychladit a nalít do zmrzlinovače..


80) SKOŘICOVÁ (hekute) :4 dcl mléka, 2 dcl dom.kefíru,smetanové capuccino,šlehačka v prášku,2 lžíce medu,2 lžičky mleté skořice.Postup : 6-8 KL - capuccina zalijeme 2dcl vřelého mléka, necháme zchladnout.Do dalších 2 dcl mléka vsypeme šlehačku - rozmixujeme, přidáme vychlazené capuccino,kefír, med, skořici a opět promixujeme.Nalijeme do zmrzlinovače a mrazíme.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zmrzlinovač
PříspěvekNapsal: pát 05. čer 2009 19:02:59 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 14:10:42
Příspěvky: 1400
Bydliště: Zlínsko
Miluško, tak mě napadlo, že jsem toho materiálu asi dala moc. Bylo to 500 ml šlehačky, 200 ml mléka a 1/2 kg jahodové majdy plus cukr. V jakém poměru to tam dávaš ty, co se množství týká???? :otricelo:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zmrzlinovač
PříspěvekNapsal: pát 05. čer 2009 19:09:38 
Aktivní pisatel/ka
Aktivní pisatel/ka
Uživatelský avatar

Registrován: sob 29. lis 2008 18:05:35
Příspěvky: 159
Bydliště: Tachovsko
Myško,
já mám dost malej ten zmrzlinovač.
Dnes bylo akorát množství - 1 dávka - 250g tvarohu a 215 g šlehačky a 25 g čokolády a na druhou 50 g ořechů.
Takže 1 dávka do 500g cca, ale dost husté.

Ale když jsem dělala jogurtovou - tak jsem dala 250 g šlehačky, 380 g jogurtu a 125 g borůvek a to bylo už hodně.

Zjistila jsem, že to musím ředit tím mlékem a budu dávat tak kole 600 - 650 g.
To by měla být optimální dávka na jedno umíchání.

Zase kdybych tu s tím nezačala, tak byste asi neměly ani vy. A já mám opravdu slabej a malej strojek.
Dneska už bych byla taky chytřejší, ale jsme dva, a tak to jednou za týden zvládnu.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zmrzliny
PříspěvekNapsal: pát 05. čer 2009 22:25:45 
Keliška
Keliška
Uživatelský avatar

Registrován: úte 12. kvě 2009 21:37:51
Příspěvky: 727
Bydliště: Středočeský kraj - Čáslavsko
Francouzská inspirace-zmrzlinové kornoutky

http://www.pecenijeradost.cz/file.php?t ... DETAIL.jpg
Ingredience

* Vanilková zmrzlina
* 150 g cukru
* 80 g polohrubé mouky
* 100 g Hery
* 4 bílky
* 2 polévkové lžíce sekaných pistáciových oříšků
* 2 polévkové lžíce sekaných mandlí
* 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu

Rozehřátou Heru smíchejte v míse s cukrem, bílky a postupně přidávejte mouku. Poté nechte těsto 1 hodinu odležet. Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto rozválejte a vykrájejte tenká kolečka o průměru 15 cm. Posypte je sekanými pistáciovými oříšky, sekanými mandlemi nebo strouhaným kokosem. Upečte dozlatova. Upečená kolečka vyjměte z trouby a vytvarujte z nich kornoutky. Přidejte zmrzlinu a ihned servírujte.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zmrzliny
PříspěvekNapsal: sob 06. čer 2009 7:39:01 
Začínající pisatel/ka
Začínající pisatel/ka

Registrován: ned 23. lis 2008 20:44:27
Příspěvky: 40
Bydliště: Hradec Králové
vy jste holky nápaditý, to já musím dělat vše podle receptu, chybí mi fantazie :cry2:

bříško zmrazka vypadá úžasně, už se nemůžu dočkat až ji vyzkuším a pomlsám :yes:

čtu tady o nějakém přípravku na zmrzlinu, co to je a kde se to dá sehnat?

jo a taky budu shánět ten vanilkový lusk, vynilkovou miluje zase můj manžel, jen nevím jak vypadá a jak se to z něho dělá, holky pomoooooc :cool:

jo a taky, jahody u nás shnili, mám na stromě třešně, nádherný, myslíte že by z nich šla taky zmrzka? Chci si je jít natrhat, vypeckovat a hodit do mrazáku

to jsem vás tady ale zahltila otázkama :love1: tak snad mi poradíte, chci být připravená až stroj dorazí tak ať můžu co nejdříve vyzkoušet


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zmrzlinovač
PříspěvekNapsal: pát 12. čer 2009 20:39:24 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka
Uživatelský avatar

Registrován: pon 05. led 2009 19:48:37
Příspěvky: 647
dělala jsem jahodovou a vanilkovou z pooviční dávky (podle receptu u přístroje) a obě moc dobré!


Přílohy:
zmrzka 04.GIF
zmrzka 04.GIF [ 93.64 KiB | Zobrazeno 110 krát ]
zmrzka 03.GIF
zmrzka 03.GIF [ 70.78 KiB | Zobrazeno 102 krát ]
Nahoru
 Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 5   [ Příspěvků: 43 ]
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz