Mexické Fujitas3 kuřecí prsa
fazole v chillinálevu
smetana na vaření
100g strouhaného sýra (2/3 aidamu, 1/3 nivy)
2 cibule
worchester
grilovací koření
vegeta
olivový olej
pažitka
tortily
jogurtočesneková zálivka na salát (jogurt, majolka, česnek, pepř, sůl)
salát
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostičky, dáme do misky, promícháme s grilovacím kořením (giros je taky fajn), trochou oleje a worchestrem, světlou sojovkou a česnekem. Necháme min 20 minut marinovat. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji osmažíme zprudka i s masem. Papriku nakrájíme na nudličky, a přidáme na pánev i s naloženými fazolemi (včetně nálevu). Přidáme sýr a smetanu a dochutíme.
Druhou cibuli nakrájíme na měsíčky a použijeme do salátu. Mezitím si připravíme jogurtočesnekovou zálivku a dáme do lednice odležet.
Když je maso a zelenina měkká, tortily dáme na talíř a ohřejeme v mikrovlné troubě.(ne horké!) Poté je vyndáme, dáme na ně list omytého salátu. Na salát kuřecí maso a zabalíme.
Jako přílohu doporučuji smaženou cibuli a chillitos...