Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 2   [ Příspěvků: 11 ]
Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Studená lososová bomba
PříspěvekNapsal: sob 11. srp 2012 13:20:58 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 498
Zuccotto fredo di salmone
Doba přípravy: cca 40 minut plus doba na marinování‎

Ingredience pro 12 osob ‎
750g filet z čerstvého lososa s kůží ­
300g kadeřavé čekanky
300g cele­ru
100g vařeného hrášku
2 karot­ky - 1 brambor
12 vyloupaných kre­vet
sklenička sterilovaných okurek
sklenička dresinku salsa rosa (majo‎néza zbarvená dorůžova kečupem)
‎8 velkých žampionů - bobkový list ­tymián - pažitka - citron - Tabasco
‎1 balení toastového chleba - cukr ­
panenský olivový olej extravirgine, ­hrubá a jemná sůl - bílý pepř


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Studená lososová bomba
PříspěvekNapsal: sob 11. srp 2012 13:24:01 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 498
:cool:


Přílohy:
Lososová bomba 4.jpg
Lososová bomba 4.jpg [ 153.84 KiB | Zobrazeno 89 krát ]
Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Studená lososová bomba
PříspěvekNapsal: sob 11. srp 2012 13:27:26 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 498
1. Smíchejte dva díly hrubé soli a jeden díl cukru a směsí posypte filet na stra­ně bez kůže, přidejte bobkový list a tymián, maso přikryjte a nechte v ledničce marinovat přibližně 6 hodin.
(Pozn. Lze nahradit kupovaným neuzeným Carpacciem.)‎
2. Na pánvi rozehřejte tenkou vrstvič­ku oleje a osmahněte na něm čekanku natrhanou na lístky a krevety ochuce­né solí a pepřem.‎
3. Karotku, brambor a celer nakrájejte na kostičky a osmahněte je na druhé pánvi. Směs nasypte do mísy a smí­chejte s vařeným hráškem, vychladlým salátem (krevety zatím dejte stranou), 150g najemno nasekaných sterilova­ných okurek, solí, pepřem a několika lžícemi dresinku (máte připravenou první náplň). Krevety krátce rozmixujte se žampiony pokrájenými na plátky, citronovou šťávou, Tabascem, solí, pažitkou a několika lžícemi dresinku j (máte hotovou druhou náplň).
(Pozn. První náplň lze nahradit bramborovým salátem s kečupem, tabascem a bylinkami.)
4. Marinovaného lososa očistěte od soli a bylinek a pokrájejte ho na jemné plátky: měli byste nakrájet celkem 16 plátků, které potřete oběma náplněmi a stočíte do ruličky.
(Pozn. Vcelku dobře se ten losos krájí polozmrazený na kuch. kráječi.)‎
5. Mísu vyložte fólií tak, aby přesaho­vala přes okraj, a vložte do ní ve dvou řadách lososové ruličky.
6. Formu vyplňte zeleninou z první náplní, a pokud vám zbyla i druhá náplň, přidejte ji také. Pokračujte koleč­ky opečeného toastového chleba a zbylým lososím masem. Navrch nápl­ně umístěte plátky toastového chleba, hmotu dobře upěchujte a zakryjte přečnívající fólií. Formu vložte do ledničky a nechte vychladit 6 hodin. Hotovou lososovou bombu vyklopte z formy, podle chuti dozdobte a servírujte.


Přílohy:
Lososová bomba 5.jpg
Lososová bomba 5.jpg [ 234.24 KiB | Zobrazeno 86 krát ]
Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Studená lososová bomba
PříspěvekNapsal: sob 11. srp 2012 13:53:57 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 498
Fotky jsou z časáku - holky se mi na to vrhli nějak moc rychle... :noa: :noa:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Studená lososová bomba
PříspěvekNapsal: stř 05. zář 2012 17:46:11 
Keliška.
Keliška.

Registrován: čtv 28. kvě 2009 10:23:29
Příspěvky: 1832
Bydliště: Brno
:bye: sw..., koukám žes byl zase v Itošce :hihi: a zase se tu vaří :yes: :potlesk:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Studená lososová bomba
PříspěvekNapsal: čtv 06. zář 2012 8:18:52 
Keliška.
Keliška.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. zář 2010 19:45:31
Příspěvky: 2215
Bydliště: Praha
Čím jsem starší, tím víc mi chutnají ryby na syrovo ...., výborné jsem jedla v Cotto Crudo :yes: A v Miláně jsme si dali carpaccio a donesli ho z ryby a bylo naprosto dokonalé .... :friends:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Studená lososová bomba
PříspěvekNapsal: čtv 06. zář 2012 21:02:08 
Keliška.
Keliška.

Registrován: čtv 28. kvě 2009 10:23:29
Příspěvky: 1832
Bydliště: Brno
Mně už taky chutnají jenom sirové, tepelně upravené mně smrdí :haha:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Studená lososová bomba
PříspěvekNapsal: sob 08. zář 2012 13:37:58 
Superdrbna ;)
Superdrbna ;)
Uživatelský avatar

Registrován: stř 23. zář 2009 18:48:28
Příspěvky: 3219
Bydliště: karlovarský kraj
to já nemůžu :hruza:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Studená lososová bomba
PříspěvekNapsal: sob 08. zář 2012 23:40:10 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 10. lis 2009 11:28:14
Příspěvky: 1465
Bydliště: 100 v ježatá
a mě chutnají ryby :chihihi:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Studená lososová bomba
PříspěvekNapsal: pon 10. zář 2012 16:27:19 
Superdrbna ;)
Superdrbna ;)
Uživatelský avatar

Registrován: stř 23. zář 2009 18:48:28
Příspěvky: 3219
Bydliště: karlovarský kraj
a mě chutná jen kapr na Vánoce, jinak nic , pro mě to nemá chuť, před týdnem jsem v Itálii ochutnala kalamáry, všichni říkali, jak jsou výborné, no hnusné nebyly, to říct nemůžu, ale stejně jsem je s radostí předala dojíst kámošce :chihihi:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 2   [ Příspěvků: 11 ]
Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz