A toto mi k tomu napsala má výživová poradkyně: Ahoj Jarmilko,
všechno, co je psáno v tom článku jsem se dozvěděla od pana prof Martiníka v listopadu na přednášce. Říkal nám, že už delší dobu měli odborníci podezření, že to tak nějak je a v poslední době si to potvrdili statistickými a lékařskými studiemi. On nám tedy říkal, že je to malinko jinak-ty záněty, které si představ jako strupy na vnitřní straně cévní stěny se tak s úplnou jistotou neví, jaká je příčina jejich vzniku, ale s největší pravděpodobností je to strava a dědičné předpoklady. Doslova nám ale říkal, že je omyl vědy, že zvýšená hladina cholesterolu je z přijatých tuků, je to totiž přesně tak, jak se píše v tom článku. Takže opět se potvrzuje teorie, že nejzdravější strava je: co možná nejměně rafinovaných cukrů a jiných humusů, co jsou skryté v potravinách dnešního potravinářského průmyslu. Nic se totiž nemá přehánět, resp všeho s mírou a pak je vše ok. Proč si myslíš, že jsem ti doporučovala řepkový olej? vzpomeń si=správný poměr mastných kyselin omega 3 a omega 6. takže v podstatě celý ten článek bych mohla podepsat. Je to tak Jarmilko. I to je třeba důvod, proč preferuju bio potraviny, protože tam nejsou přidané cukry a saturované tuky, vše je přírodní. Je to smutné, že jsme se dopracovali až sem. Jenže problém je taky v tom, že farmaceutický průmysl bude bojovat za to, že je lepší podávat lidem léky, když přeci mají problém, protože oni potřebují vydělávat, potravináři se rádi přidají a ničeho se neštítí. bohužel, takže hurá za ten článek, posílej ho všem, koho znáš.
|