Toasty s vaječným salátem
Suroviny 8 plátků toastového chleba 4 vejce 130 g lehké majonézy 2 lžíce zakysané smetany 3 lžičky kari koření 50 g čerstvých salátových listů 50 g slaniny 1 salátová okurka sůl mletý pepř
Postup přípravy Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je ve studené vodě, oloupeme a nasekáme na malé kousky. Majonézu, smetanu, sůl, kari koření a mletý pepř smícháme, podle potřeby dochutíme a přidáme vejce. Slaninu nakrájíme na plátky a opečeme nasucho na pánvi. Vyjmeme ji a dáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Salát omyjeme a osušíme. Okurku očistíme, nakrájíme na kolečka a mírně osolíme. Pak plátky okurek rozdělíme na 4 plátky toastového chleba, na ně dáme vaječnou směs a nakonec kousky slaniny a salát. Přiklopíme dalším plátkem chleba , stlačíme a podáváme.
|