Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Ryby a jiní vodní živočichové http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=770 |
Stránka 10 z 10 |
Autor: | swist [ pon 04. dub 2011 10:30:46 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové |
Jsem rád, že alespoň jeden pozitivní ohlas... |
Autor: | Petrulka [ pon 04. dub 2011 11:06:56 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové |
,,Sviste,,je vidět ,že sis dal práci a hezky jsi to tady popsal a přidal obrázky je to opravdu pěkné........a člověk si může vybrat ,,je to přehledné... a zajímavé |
Autor: | swist [ pon 04. dub 2011 11:15:28 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové |
Děkuju... |
Autor: | swist [ sob 02. čer 2012 22:22:35 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové | ||
Grilovaný losos se zeleninou v bramborové kaši s pórkem.
|
Autor: | swist [ čtv 15. lis 2012 14:43:59 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové | ||
Losos se špenátem a dopékací bagetkou Ingredience pro 3-4 osoby: 3-4 steaky lososa 500g špenátových listů (350g mraženého sekaného) 50g panchetty (100g libové anglické) 3 lžíce Oliv oleje 2 lžíce smetany, nebo trocha gorgonzoly (niva). 4 stroužky česneku sůl, pepř, snítka rozmarýnu, citron šťáva Vytvoříme marinádu na lososa z 1lž. oleje, 2 stroužků česneku a citron šťávy. Potřeme tímto lososa, opepříme, poklademe rozmarýnem a zabalíme do alobalu. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 na 20-25 minut spolu s bagetkami. Mezitím spaříme špenát a pokrájíme sušený špek na kostičky, špenát na proužky. Špek spolu s trochou vody a 2mi lžícemi oleje dáme do velké pánve. Až se voda odpaří, přidáme špenát a zarestujeme. Nakonec přidáme 2 propasírované stroužky česneku, smetanu (gorgonzolu), osolíme, opepříme.
|
Autor: | swist [ čtv 03. črc 2014 17:23:18 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové | ||
Tuňák v sezamu Ingredience 2 filety čerstvého tuňáka 2 lžičky sezamového semínka 2 lžičky extra panenského olivového oleje Špetka soli Postup Sezamové semínko smícháme v misce s olejem, solí a trochou vlažné vody. Filety z tuňáka obalíme v připravené směsi z obou stran, mírně přitlačíme. Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem nebo gril a vložíme filety. Počítáme do 10, obrátíme a stejně postupujeme z druhé strany. Tip Tuňáka můžete nahradit žralokem nebo lososem. Také si můžete předem připravit bílky, uložit je v lednici a použít je na sezamovou pastu místo vody – sezamový obal tak bude na rybě lépe držet. Tuňáka můžete rovněž podusit v páře a obalit v oleji a sezamovém semínku až po tepelné úpravě. Doporučená příloha Kapustičky, fazolky, nebo brokolice se sýrovou omáčkou.
|
Autor: | swist [ ned 01. lis 2015 19:33:45 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové |
Kapr na citronu Poloviční podkovy z kapra nařízneme, osolíme a do řezu umístíme půlku kolečka citronu. Brambory ostrouháme a nakrájíme na kostičky a umístíme do Al fólie. Kapra orestujeme z vnitřní strany. Orestovaného ho položíme na osolené brambory a zalijeme zbylým olejem. Alobal zavineme a dáme na tři čtvrtě hodiny péct do trouby nebo remosky. Je dietní a úžasný. |
Autor: | swist [ sob 12. bře 2016 14:38:08 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové |
Grilovaný losos s italskou čočkou losos 4 steaky zelená čočka 300 g nové koření černý a bílý pepř bobkový list rozmarýn mrkev řapíkatý celer pórek balsamikový ocet rajče pažitka olivový olej sůl petrželka Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Do plátna zabalte pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložte do hrnce s čočkou a vařte maximálně 30 minut. Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu orestujte. Do základu přilijte kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidejte k orestované zelenině a prohřejte. Nakonec vmíchejte rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku. Steaky z ryby osolte a opepřete bílým pepřem. V pánvi rozehřejte olivový olej a steaky opečte z obou stran do zlatova. Servírujte s pár lístky petrželky. |
Autor: | swist [ ned 17. črc 2016 15:45:26 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové |
Losos s avokádovou salsou Ingredience na 4 porce: • 1 kg lososa rozkrojeného na 4 kusy • 1 lžíci olivového oleje • 1 lžičku soli • 1 lžičku mletého kmínu • 1 lžičku chilli koření • 1 lžičku černého pepře Na salsu: • 1 avokádo nakrájené na plátky • 1/2 malé červené cibule nakrájené na plátky • šťávu ze 2 limetek • 2 lžíce nadrobno nakrájeného koriandru • sůl podle chuti 1. Promíchejte sůl, chilli koření, kmín, papriku a pepř a směsí potřete kousky lososa. Dejte nejméně na 30 minut do ledničky a předehřejte gril. 2. V misce promíchejte avokádo, cibuli, koriandr, limetovou šťávu a sůl a salsu dejte vychladit. 3. Lososa ogrilujte podle toho, jak máte rádi rybu propečenou, a podávejte ho se salsou. TIP: Jestli vám nevadí kůže, kupte na grilování lososa i s kůží a grilujte ho kůží dolů. Díky tomu bude maso šťavnatější. |
Stránka 10 z 10 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |