Omlázko.cz
http://forum.omlazko.cz/

Ryby a jiní vodní živočichové
http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=770
Stránka 8 z 10

Autor:  Mikyska [ pon 21. bře 2011 15:02:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Ryby a jiní vodní živočichové

Esterka1 píše:
Já bych to taky ráda zkusila,ale když ono to mrká :noa: Miky,mám nápad.Pozveme se k Ivče,ona nám to uvaří a oloupe a my jenom zhodnotíme :music: :hihi:

tak Ivano, my už jsme s Esterkou domluvený :hihi: :yes:

Autor:  Mikyska [ pon 21. bře 2011 15:03:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Ryby a jiní vodní živočichové

Ivana píše:
Holky tady máte návod jak na loupání krevet,já teda nenechávám ani ocásek a ještě vyndám střívko :yes:


http://pochutnamsi.cz/loupani-krevet/

šmarjááá, vono to má i střívko :hruza: :bleeu:

Autor:  Mikyska [ úte 22. bře 2011 1:04:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Ryby a jiní vodní živočichové

Esterka1 píše:
Mikyska píše:
šmarjááá, vono to má i střívko :hruza: :bleeu:

Miky
Ale to nám může být jedno,to má na starosti Ivča :yes: :cool:

tak to už jsem klidná :hmdik"

Autor:  swist [ úte 22. bře 2011 12:00:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Ryby a jiní vodní živočichové

Ivana píše:
:music: :haha: :chihihi: Holky néééé,že bych Vás ráda nepozvala,ale budete to mít hodně drahé než k nám dojedete :haha: Kolikátého Vás mám čekat? :haha:

:dummy: No, vzhledem k tomu kolik ty mrchy stojí, tak to budou mít drahé nejen ony... :haha:

Autor:  Bříško [ stř 23. bře 2011 5:45:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Ryby a jiní vodní živočichové

Ivo...ještě bych potřebovala vědět,než krevety koupím,jakou mají chuť...pokud je to nasládlé jako krabí tyčinky,tak to ani zkoušet nebudu :biggrin:

Autor:  suru [ stř 23. bře 2011 9:46:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Ryby a jiní vodní živočichové

Dle mého, chutnají jako lepší rybka, ale fakt nejsem na ně odborník i když je sem tam jím. Zkoušela jsem i mušličky, ale chobotnice a žabí stehýnka jsem nedala :grrrr:

Autor:  Mikyska [ stř 23. bře 2011 12:06:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Ryby a jiní vodní živočichové

swist píše:
Chobotnice a žabí stehýnka taky nemusím... :hihi:

a hele? :chihihi: aspoň taky něco..

Autor:  Bříško [ stř 23. bře 2011 12:45:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Ryby a jiní vodní živočichové

suru...pokud chutnají jak ryba,tak to mi bude chutnat :biggrin: ....až se přestěhujeme,pak někdy vyzkouším...

Autor:  dalphine999 [ stř 23. bře 2011 22:25:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Ryby a jiní vodní živočichové

když už jste u těch žabích stehýnek :chichich:

Přílohy:
71667_1397916921773_1647773518_929551_1741500_n.jpg
71667_1397916921773_1647773518_929551_1741500_n.jpg [ 86.83 KiB | Zobrazeno 88 krát ]

Autor:  swist [ pát 01. dub 2011 12:04:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: Ryby a jiní vodní živočichové

Zde jsem objevil nějaké zajímavé informace: :mrkni:

Plody moře – krevety, humr, langusta, mušle, ústřice, chobotnice….

Různých mořských potvůrek, které jsou k dostání v supermarketu či se objevují na jídelních lístcích českých restaurací, je nespočet. Uveďme si tedy alespoň některé, které můžete u nás ochutnat. Patří sem krevety, ústřice, humři, langusty, mušle, chobotnice , kalamáry, sépie, císařský garnát (tzv.scampi) či malé langustýnky a mořští šneci.

Mořské plody je nejlepší kupovat chlazené. Mušle, slávky, ústřice, srdcovky musí být živé. Jsou k dostání vakuově balené nebo volně ložené. Zda jsou mušle živé, poznáte podle toho, že se mírně hýbají. Měli by také zareagovat na sůl. U ústřic se čerstvost poznává hůře. Pozná to většinou jen odborník, a to podle hmotnosti. Živá ústřice by měla obsahovat vodu a proto je těžší. Trvanlivost těchto plodů je 2-3 dny. Krevety jsou bohužel většinou k dostání spařené, aby jejich trvanlivost byla delší (pět až šest dní). Spařené krevety mají sytě oranžovou barvu, ale ale spařením ztrácejí chuť. Čerstvé krevety jsou světle šedé barvy,prodávají se ve skořápce i s hlavou a vydrží maximálně tři dny.

Mořské plody mají velmi specifickou chuť a čím je jejich příprava jednodušší, tím lépe tato chuť vynikne. K specialitám z mořských plodů se nejlépe hodí víno. Sekt je vhodný jako doprovod plodů moře, které jsou připravované na asijský způsob (hodně kořeněné), nebo podávané s těžšími smetanovými omáčkami.

Stránka 8 z 10 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/