Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Ryby a jiní vodní živočichové http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=770 |
Stránka 6 z 10 |
Autor: | swist [ ned 26. pro 2010 13:21:37 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové | ||
Carpaccio z tuňáka s kompotovanou dýní Carpaccio di tonno e zucca „sciroppata“ Ingredience pro 4 osoby 320 g tuňáka nakrájeného na velmi tenké plátky 240 g oloupané dýně 40 g cukru 40 g oloupaného zázvorového kořene bílý vinný ocet – citron – kopr – petrželka olivový olej extravergine – sůl Dýni pokrájejte na plátky široké cca 4 mm, přendejte je do dostatečně objemného hrnce a vařte je cca 3 minuty v sirupu, který jste si připravili z cukru, 4 lžic octa a 200 ml vody. Vypněte oheň a nechte dýni 10 minut odpočívat pod pokličkou. Potom ji dochuťte zázvorovou šťávou (tu získáte, když nastrouháte kořen zázvoru, nastrouhanou hmotu dáte do jemné gázy a vymačkáte), špetkou soli a nakonec zakapejte octem. Dýni umístěte na talíře, nahoru položte plátky tuňáka, dozdobte koprem a trochou petrželky a nakonec ji dochuťte olivovým olejem, několika kapkami citronové a zázvorové šťávy.
|
Autor: | swist [ ned 26. pro 2010 13:27:06 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové | ||
Malé sépie, artyčoky a kaše z topinamburů (Calamaretti, carcioř e pure di topinambur) Ingredience pro 4 osoby 800 g oloupaných topinamburů 400 g malých sépií 120 g oloupaných brambor 8 artyčoků 2 citrony – strouhanka – estragon olej na smažení – olivový olej extravergine – sůl Rozkrájejte topinambury a brambory a uvařte je v osolené vodě s jedním celým citronem. Jakmile změknou, sceďte je a v utěrce vymačkejte tak, aby v nich nezůstala žádná voda. Rozšlehejte s trochou oleje a špetkou soli, ke konci přimíchejte několik lžic strouhanky, aby se kaše zahustila. Dobře očistěte artyčoky, zbavte je případného chmýří uvnitř plodu a nakrájejte na co nejslabší plátky (ideální je škrabka). Polovinu dejte do studené vody s citronem a zbytek usmažte dozlatova na oleji na smažení rozpáleném na cca 140 °C. Lupínky artyčoků pak nechte okapat a osušit na papírové utěrce. Vykuchané sépie rychle osmažte na pánvi s tenkou vrstvou oleje (cca 1 minutu). Nakonec je nechte okapat. Podávejte s přílohou kaše z topinamburů, s artyčokovými lupínky a se syrovými artyčoky, scezenými a ochucenými olejem, solí a citronem. Vše zakapejte olejem extravergine a posypte lístky estragonu.
|
Autor: | swist [ ned 26. pro 2010 13:30:37 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové | ||
„Tataráčky“ z lososa na chřestu („Tartare“ di salmone su asparagi intrecciati) Ingredience pro 4 osoby 200 g čerstvého masa z lososa (použijte část blíž k ocasu) 8 větších stonků chřestu 1 citron – sezamová semínka sezamový olej – cukr – olivový olej extravergine – sůl Maso z lososa nakrájejte na velmi drobné kostičky, ochuťte ho trochou soli, špetkou cukru a marinujte přibližně jednu hodinu. Očistěte chřest – odřízněte hlavičky a rozpulte je, výhonky oloupejte škrabkou na brambory a poté nakrájejte na tenké proužky široké cca 2 mm. Ponořte je do vroucí vody a krátce povařte, jakmile budou al dente, slijte z nich vodu. Z chřestových proužků potom vytvořte 4 malá lůžka a přendejte je na 4 talířky. Na každé lůžko umístěte jednu porci tataráčku a vytvarujte ji pomocí libovolného tvořítka. Dozdobte půlkami chřestových hlaviček a těsně před podáváním tataráčky zakapejte citronovou zálivkou připravenou ze šťávy z poloviny citronu, kterou rozmixujete se 70 ml olivového oleje, 1 lžící sezamového oleje, ½ lžíce sezamových semínek a špetkou soli.
|
Autor: | swist [ ned 26. pro 2010 13:32:25 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové |
Špízy s dozlatova smaženými rybími kuličkami (SPIEDINI DI POLPETTINE DI PESCE) Ingredience: pro 4 osoby 350 g bílého rybího masa – 200 g majonézy – 3 plátky toastového chleba či veky bez kůrky navlhčené mlékem – 2 vejce – jeden žloutek – hladká mouka – strouhanka – suché bílé víno – hořčice – tabasco – tymián – olej na smažení – sůl – pepř Rybí maso vykostěte a rozmixujte se solí, pepřem, lístky tymiánu, namočeným a vyždímaným toastovým chlebem či vekou a žloutkem. Ze směsi vymodelujte 32 kuliček velikosti lískového oříšku a obalte je v mouce. Předtím, než je obalíte v trojobalu, z nich oklepejte přebytečnou mouku. Připravte si omáčku z 200 g majonézy, žloutku, dvou lžic hořčice, dvou lžic vína, soli, pepře a několik kapek tabasca – všechny ingredience důkladně promíchejte. Na jehlu napíchněte vždy čtyři kuličky a osmažte je dozlatova na dostatečném množství rozpáleného oleje. Osmažené kuličky nechte okapat na kuchyňském papíře a podávejte je se studenou omáčkou. |
Autor: | swist [ ned 26. pro 2010 13:35:20 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové | ||
Řezy s dýní a marinovanými sardelkami (Millefoglie alla zucca con alici marinate) Ingredience pro 6 osob 600 g oloupané dýně 250 g listového těsta 12 marinovaných sardelek přírodní cukr – kopr – olivový olej extravergine – sůl Listové těsto vyválejte na dva obdélníky dlouhé 27 cm a široké 11 cm. Umístěte je na plech vyložený papírem na pečení, propíchejte a poprašte přírodním cukrem. Těsto je dobré zatížit (dalším plechem, mřížkou apod.), aby příliš nenabylo na objemu. Dejte péct do trouby na 180 °C cca na 20 minut. Dýni nakrájejte na kousky, uvařte ji, rozmixujte a získanou náplň ochuťte olivovým olejem extravergine a osolte. Polovinou náplně potřete jeden z obdélníků z listového těsta, navrch položte 6 sardelek a přikryjte druhým obdélníkem. Na něj rozetřete zbylou náplň, přidejte dalších 6 sardelek a ozdobte snítky kopru.
|
Autor: | dalphine999 [ pon 27. pro 2010 0:37:02 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové |
ale kuš lidi takový chutě...musím sem víc zabrousit a zkoušet s rybkama experimentovat |
Autor: | Esterka1 [ ned 20. bře 2011 16:43:26 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové |
swist píše: Esterka1 píše: Pane bože,pro co jsem tu lezla!!!!!!!!!!! Co kde lezlo??? Jáááááááááááááá lezla!!!!!!!!!! A semmmmmmmmmmmmmmmmm a mrklo to na měěěěěěěěěěěěěěě |
Autor: | swist [ ned 20. bře 2011 16:52:22 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové |
Esterka1 píše: mrklo to na měěěěěěěěěěěěěěě Fakt joo??? Ale přede mnou to na talíři neutíkalo... |
Autor: | Esterka1 [ ned 20. bře 2011 17:40:52 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Ryby a jiní vodní živočichové |
swist píše: Esterka1 píše: mrklo to na měěěěěěěěěěěěěěě Fakt joo??? Ale přede mnou to na talíři neutíkalo... Buď rád,nemusels to hohit |
Stránka 6 z 10 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |