A nebo:
Carpaccio z chobotnice(CARPACCIO DI POLPO)
Ingredience:
Ingredience pro 6 osob
1,5 kg chobotnice – 100 g vařených fazolových lusků – 1/2 orestované papriky – srdíčko salátu – citron – olivový olej extravergine – sůl – pepř
Omyjte chobotnici, vložte do tlakového hrnce a zalijte studenou vodou. Zavřete hrnec a vařte 25 minut od prvního hvizdu (nebo 45 minut od začátku varu, pokud vaříte v klasickém hrnci). Poté vypněte oheň a nechte zchladnout. Slijte vodu a chobotnici nalisujte do skleněné mísy nebo plastové nádoby, kterou nechte přes noc v chladničce. Z takto slisované chobotnice vznikne vychlazením kompaktní blok, který snadno rozkrájíte na kráječi. Na tác připravte lůžko ze salátu, kostiček papriky a fazolových lusků. Na lůžko rozložte plátky chobotnice, ochuťte zálivkou ze šťávy z poloviny citronu, soli, pepře a 80 ml oleje extravergine.