Garnáti na sherryingredience pro 4 osoby:
500g velkých garnátů
1 oloupaná hlavička česneku
4 červené chillipapričky (opatrně - dle chuti)
1lž čerstvé majoránky (1/4lž sušené)
1/2lž fenyklu
6pl suchého scherry
220g žluté a červené papriky
1 jarní cibulka
15g másla/oliv. olej, sůl, pepř
V hrnci povaříme 1l vody s česnekem, chillipapričkami, majoránkou, fenyklem po dobu 30 min na mírném ohni. Přecedíme, vyjmeme pevné části a zprudka povaříme 5 - 10 min. Když zbyde cca 35cl, přilejeme scherry a přidáme garnáty. Garnáty vaříme dokud "nezprůsvitní" a potom je vyjmeme
Zbytek vaříme dokud nezbydou 2-3pl., pak přidáme papriku nakrájenou na nudličky, zmírníme oheň a 2min podusíme. Vyloupáme garnáty, ale neoddělujeme hlavu a ocasní třepení a vrátíme je do hrnce, přidáme jarní cibulku a máslo a smažíme cca 2min.
Podáváme s rýží, nebo zastudena jako předkrm (pak místo másla použijeme olej). Můžeme i pro zjednodušení použít vařené garnáty.