Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 4 z 10   [ Příspěvků: 100 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: úte 29. pro 2009 19:42:54 
Beruska píše:
Dr.G.swist píše:
Beru... Tak s těstovinama jsem to zatím nezkoušel. :hihi: Znám jen slávky se špagetami... :mrkni: Jakou k tomu děláš omáčku??? Něco na způsob salsa rosa? :love3:

swistiku ja neznam ty vase odborne nazvy, varim podle chuti, takze si tvorim vlastni nazvy :hihi: ...k temto testovinam mam nejradeji rajskou omacku, do ktere davam créme fraiche....to ostatne davam do vsech omacek k testovinam...a potom omacku smetanovosyrovou, tou polevam testoviny, na ktere jsem rozprostrela, krome tedy ,,fruti di mare,, i nakakrajene listy cerstveho spenatu, ktere jsem nevarila, ale pouze zparila...

Španělská Salsa Rosa : 200 gr majonézy, 2 pol. lžíce kečupu, trocha štávy z pomeranče, trocha štávy z citrónu, 25 ml brandy, sůl, pepř je moc dobrá na všechny mořský potvory (to jsem zkopíroval odjinud). Jinak mi ji děláme, že smícháme tatarku s kečupem (výborný k zapeč. těstovinám) a když je to na fujky tak ještě přidáme citron...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: ned 26. zář 2010 13:42:02 
Opečení garnáti s paprikou

ingredience pro 4 osoby:
28 garnátů (700g)
300g žluté a červené papriky
feferonka, cibule, jogurt
oliv. olej, sůl, pepř

Vyloupejte garnáty, ale neoddělujte hlavu a ocasní třepení.

Osmahněte půl cibule nakrájené na kolečkaa feferonku po dobu půl minuty. Přidejte papriky nakrájené na proužky a smažte po dobu 5ti minut. Osolte a vyjměte z pánve.

Ve stejné pánvi opečte garnáty po dobu 2 minut. Přidejte 40g jogurtu, 100ml vody, sůl, pepř a po půl minutě vyjměte a podávejte s paprikami...


Přílohy:
Fujky.jpg
Fujky.jpg [ 313.52 KiB | Zobrazeno 71 krát ]
Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: ned 26. zář 2010 15:07:06 
Dušená Zlatá Pražma s cibulí na víně Novello

800g Pražmy
400g cibulek
50g másla
česnek, oliv olej, sůl, pepř
lahev červ vína Novello (jakékoliv mladé víno - použil jsem svatomartinské)

Vykuchanou a řádně omytou rybu osušíme a břišní dutinu okořeníme solí, pepřem a stroužkem propasírovaného česneku. Rybu na boku nařízneme klikatě, jemným řezem, aby se nám vařila stejnoměrně...

Vložíme Pražmu na pekáč, podlijeme trochou oliv oleje extravirgine a vložíme do předem vyhřáté trouby na 220°C. Jakmile se začne péct, cca 5min, přidáme cibuli, sklenku vína, sůl, mletý pepř a ztlumíme teplotu na 180°C. Pečeme dalších 25 - 30 minut, dokud se nám nevytvoří pod rybou hustší sos.

Mezitím dáme vařit zbylé víno Novello, dokud se nevyvaří cca 50%, poté vypneme a vmícháme máslo. Dochutíme solí a pepřem.

Rybu položíme na talíř, smícháme výpek s vinnou omáčkou a touto směsí polijeme rybu...

Dobrou chuť! :cool:


Přílohy:
Pražma Novello.jpg
Pražma Novello.jpg [ 225.89 KiB | Zobrazeno 56 krát ]
Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: sob 13. lis 2010 10:05:01 
Ivankóóóóó, :aaaa: dáme si??? :music:


Přílohy:
Fujky.jpg
Fujky.jpg [ 255.96 KiB | Zobrazeno 66 krát ]
Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: sob 13. lis 2010 18:51:15 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 14:10:42
Příspěvky: 1400
Bydliště: Zlínsko
:dummy: :dummy: asi nemám hlad.... :chihihi: :otricelo:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: sob 13. lis 2010 18:53:16 
Keliška.
Keliška.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. zář 2010 19:45:31
Příspěvky: 2215
Bydliště: Praha
No ...... Já když to vidím, taky mne přešla chuť ... Rybu jen v trojobalu s bramborovou kaší nebon a grilu. A krevety s česnekovou majonézou, jinak nic ....


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: sob 13. lis 2010 19:43:29 
Lenka píše:
A krevety s česnekovou majonézou, jinak nic ....

Leni, tohle je krevetám hodně podobný, jen to masíčko je mnohem jemnější a lepší... :hmdik"


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: sob 13. lis 2010 19:49:44 
Ivana píše:
U takovýchto potvůrek je důležité překonat odpor z toho jak to vypadá a potom je to jedna báseň :yes:

Ještě platí pravidlo, nikdy se při konzumaci nedívat véče do očí... :haha: :hihi:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: sob 13. lis 2010 20:07:14 
swist píše:
Ještě platí pravidlo, nikdy se při konzumaci nedívat véče do očí... :haha: :hihi:

:grrrr: :hihi:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: stř 17. lis 2010 11:51:37 
Špagety se slávkami

2 lžíce másla
1 ks cibule
1 kg slávek
2 lžičky kukuřičného škrobu
150 ml bílého vína
450 g špaget
1/2 ks citronu
300 ml smetana ke šlehání
1 ks žloutek
1 špetka šafránu
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
3 lžíce petrželky
1 lžíce sojové/ústřicové omáčky
sůl, pepř,

Slávky pečlivě vydrhneme pod studenou tekoucí vodou a zbavíme byssových vláken. Ty, které nejsou zcela uzavřené, před vařením odstraníme. (Platí jen u zcela čerstvých - po pár hodinách na suchu se slávky otevřou samy.) Slávky dáme spolu s cibulí do hrnce, podlijeme vínem, přikryjeme pokličkou a zahříváme na středním ohni. Hrncem občas potřeseme. Slávky se po několika minutách otevřou.

Hrnec odstavíme, tekutinu slijeme a odložíme k dalšímu použití. Slávky, které se neotevřely, nepoužijeme. Několik slávek odložíme na ozdobu, ostatní vyloupeme.

Tekutinu,ve které se vařily slávky, přivedeme k varu a svaříme na polovinu.

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a 2 minuty na něm opékáme na plátky pokrájený česnek dozlatova. Vmícháme kukuřičný škrob a ještě minutu za stálého míchání zahříváme. Postupně vmícháme tekutinu, ve které se vařily slávky, a smetanu. Přidáme šafrán, osolíme a opepříme, přidáme sojovku a vaříme na mírném ohni 2-3 minuty do zhoustnutí.

Do omáčky vmícháme žloutek, citronovou šťávu a vyloupané slávky. Omáčka se však nesmí vařit.

Uvařené špagety vmícháme na pánvi do omáčky, vytvoříme jimi na talířích "hnízda" a dozdobíme nevyloupanými slávkami.

Dobrou chuť! :cool:


Přílohy:
pagety se slávkami.jpg
pagety se slávkami.jpg [ 222.25 KiB | Zobrazeno 62 krát ]
Nahoru
  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 4 z 10   [ Příspěvků: 100 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz