Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 10 z 10   [ Příspěvků: 100 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: pon 04. dub 2011 10:30:46 
Jsem rád, že alespoň jeden pozitivní ohlas... :haha: :hihi:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: pon 04. dub 2011 11:06:56 
,,Sviste,,je vidět ,že sis dal práci a hezky jsi to tady popsal a přidal obrázky

je to opravdu pěkné........a člověk si může vybrat ,,je to přehledné... :potlesk: a zajímavé


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: pon 04. dub 2011 11:15:28 
Děkuju... :oooo:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: pon 14. kvě 2012 15:25:25 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Mořský vlk s lilkem a omáčkou beurre blanc

Ingredience pro 2-3 osoby:
2x 300g Mořský vlk
1 lilek
24 cherry rajčátek
1 pórek
1 šalotka
2dl bílého vína
cca 2cm zázvoru
1lž medu, sojová omáčka, pepř, česnek, máslo na kaši,
olej extravirgine, citron, čerstvé bylinky - rozmarýn

Mořského vlka vyfiletujeme, namažeme směsí z česneku, ol. oleje, citronu a pepře, proložíme čerstvými bylinkami a filety zrcadlově složíme a necháme odležet.

Lilek pokrájíme na kolečka a rajčátka napícháme na špejle. Ogrilujeme po obou stranách.

Uvaříme brambory. Na pánvi orestujeme na 2 lžících ol. ojeje na kolečka pokrájený pórek do sklovata. Přidáme k vařeným bramborám a rozmixujeme. Dále v této pánvi orestujeme opět na 2 lžících ol. oleje najemno pokrájenou šalotku do sklovata, přidáme 2dl bílého vína, zázvor, pepř, tmavou sojovku a citron. Má vzniknout tmavá omáčka středně řidké konzistence.

Nakonec ogrilujeme rybu a podáváme s kaší a grilovanou zeleninou!


Přílohy:
Mořský vlk s omáčkou beurré blanc.jpg
Mořský vlk s omáčkou beurré blanc.jpg [ 269.23 KiB | Zobrazeno 67 krát ]
Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: sob 02. čer 2012 22:22:35 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Grilovaný losos se zeleninou v bramborové kaši s pórkem. :yes:


Přílohy:
Gril losos s kaší a zeleninou.jpg
Gril losos s kaší a zeleninou.jpg [ 234.96 KiB | Zobrazeno 65 krát ]
Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: čtv 15. lis 2012 14:43:59 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Losos se špenátem a dopékací bagetkou

Ingredience pro 3-4 osoby:
3-4 steaky lososa
500g špenátových listů (350g mraženého sekaného)
50g panchetty (100g libové anglické)
3 lžíce Oliv oleje
2 lžíce smetany, nebo trocha gorgonzoly (niva).
4 stroužky česneku
sůl, pepř, snítka rozmarýnu, citron šťáva

Vytvoříme marinádu na lososa z 1lž. oleje, 2 stroužků česneku a citron šťávy. Potřeme tímto lososa, opepříme, poklademe rozmarýnem a zabalíme do alobalu. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 na 20-25 minut spolu s bagetkami.

Mezitím spaříme špenát a pokrájíme sušený špek na kostičky, špenát na proužky. Špek spolu s trochou vody a 2mi lžícemi oleje dáme do velké pánve. Až se voda odpaří, přidáme špenát a zarestujeme. Nakonec přidáme 2 propasírované stroužky česneku, smetanu (gorgonzolu), osolíme, opepříme.


Přílohy:
Losos se špenátem.jpg
Losos se špenátem.jpg [ 204.01 KiB | Zobrazeno 51 krát ]
Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: čtv 03. črc 2014 17:23:18 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Tuňák v sezamu

Ingredience
2 filety čerstvého tuňáka
2 lžičky sezamového semínka
2 lžičky extra panenského olivového oleje
Špetka soli


Postup
Sezamové semínko smícháme v misce s olejem, solí a trochou vlažné vody. Filety z tuňáka obalíme v připravené směsi z obou stran, mírně přitlačíme.

Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem nebo gril a vložíme filety. Počítáme do 10, obrátíme a stejně postupujeme z druhé strany.


Tip
Tuňáka můžete nahradit žralokem nebo lososem. Také si můžete předem připravit bílky, uložit je v lednici a použít je na sezamovou pastu místo vody – sezamový obal tak bude na rybě lépe držet. Tuňáka můžete rovněž podusit v páře a obalit v oleji a sezamovém semínku až po tepelné úpravě.

Doporučená příloha
Kapustičky, fazolky, nebo brokolice se sýrovou omáčkou.


Přílohy:
Tuňák v sezamu.jpg
Tuňák v sezamu.jpg [ 127.11 KiB | Zobrazeno 30 krát ]
Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: ned 01. lis 2015 19:33:45 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Kapr na citronu

Poloviční podkovy z kapra nařízneme, osolíme a do řezu umístíme půlku kolečka citronu. Brambory ostrouháme a nakrájíme na kostičky a umístíme do Al fólie. Kapra orestujeme z vnitřní strany. Orestovaného ho položíme na osolené brambory a zalijeme zbylým olejem. Alobal zavineme a dáme na tři čtvrtě hodiny péct do trouby nebo remosky. Je dietní a úžasný.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: sob 12. bře 2016 14:38:08 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Grilovaný losos s italskou čočkou

losos 4 steaky
zelená čočka 300 g
nové koření
černý a bílý pepř
bobkový list
rozmarýn
mrkev
řapíkatý celer
pórek
balsamikový ocet
rajče
pažitka
olivový olej
sůl
petrželka

Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Do plátna zabalte pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložte do hrnce s čočkou a vařte maximálně 30 minut.

Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu orestujte. Do základu přilijte kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidejte k orestované zelenině a prohřejte. Nakonec vmíchejte rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku.

Steaky z ryby osolte a opepřete bílým pepřem. V pánvi rozehřejte olivový olej a steaky opečte z obou stran do zlatova.

Servírujte s pár lístky petrželky.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ryby a jiní vodní živočichové
PříspěvekNapsal: ned 17. črc 2016 15:45:26 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Losos s avokádovou salsou

Ingredience na 4 porce:
• 1 kg lososa rozkrojeného na 4 kusy
• 1 lžíci olivového oleje
• 1 lžičku soli
• 1 lžičku mletého kmínu
• 1 lžičku chilli koření
• 1 lžičku černého pepře

Na salsu:
• 1 avokádo nakrájené na plátky
• 1/2 malé červené cibule nakrájené na plátky
• šťávu ze 2 limetek
• 2 lžíce nadrobno nakrájeného koriandru
• sůl podle chuti

1. Promíchejte sůl, chilli koření, kmín, papriku a pepř a směsí potřete kousky lososa. Dejte nejméně na 30 minut do ledničky a předehřejte gril.

2. V misce promíchejte avokádo, cibuli, koriandr, limetovou šťávu a sůl a salsu dejte vychladit.

3. Lososa ogrilujte podle toho, jak máte rádi rybu propečenou, a podávejte ho se salsou.


TIP: Jestli vám nevadí kůže, kupte na grilování lososa i s kůží a grilujte ho kůží dolů. Díky tomu bude maso šťavnatější.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 10 z 10   [ Příspěvků: 100 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz