fialka píše:
Vánoční rybí polévka od fialky
Hlavy z kapra bez očí, jikry, mlíčí, mrkev, celer, petržel, máslo, hl. mouku, sůl, vegetu, 1 bobkový list, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, špetku muškátového květu, zelená petrželka
Do studené vody dám vařit hlavy s mlíčím a jikrami, osolím a přidám bobkový list, nové koření, celý pepř. Když je maso měkké, scedím, maso oberu a spolu s jikrami a mlíčím pokrájím a nechám stranou. Pak si v kastrolu rozpustím máslo, osmahnu na něm na hrubo nastrouhanou zeleninu, zaliji vývarem z kapra a vařím do měkka. Mezitím si usmažím máslovou jíšku, kterou pak zahustím polívečku. Nakonec vrátím pokrájené masíčko.Dochutím špetkou muškátového oříšku, zelenou petželkou a dosolím. Kdo chce může zjemnit smetanou.
Fialko, jakou chuť má polévka z ryb? Ač jsem už hooodně stará, ještě nikdy jsem ji neochutnala, u nás se nikdy nevařila....