Thajské kuře na mangu500g kuřecích prsních řízků
4 stroužky česneku
2 lžíce sladké chilli omáčky
125 - 150ml mangové omáčky
165ml kokosového mléka (lze nahradit smetanou zahuštěnou sýrem)
6 lžic světlé sójové omáčky
50g kustovnice
1/2 litru vývaru
špetka kari, pepře
Kuřecí řízky pokrájíme na kousky a dáme marinovat se sojovou om., chilli om., 2mi prolisovanými stroužky česneku na min 20 minut.
Připravíme si vývar, do kterého přidáme kustovnici.
Zbylý česnek pokrájíme na plátky a osmahneme zprudka s kuřetem na pánvi. Přidáme vývar, kokos mléko a povaříme. Dochutíme kari, pepřem, sój. om., chilli om... Nakonec zahustíme jíškou - je li potřeba...
Dobrou chuť!