Omlázko.cz
http://forum.omlazko.cz/

Pokrmy z hub
http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=606
Stránka 3 z 3

Autor:  fialka [ úte 14. zář 2010 21:57:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pokrmy z hub

Bílá houbová omáčka (hříbková ,když rostou :angel: s vepřovým pleckem a houskovým knedlíkem

Na másle si osmahneme cibulku do růžova, přidáme pokrájené houby, posypeme drceným kmínem, pepřem a jemně solí. Orestujeme.
Zvlášť uvaříme do měkka vepř. plecko (nebo jiné masíčko, se stroužkem česneku, podravkou a celou cibulí. Může být i bez masa, pak podlévám jen horkou vodou.
Vývarem z masa podlijeme orestované houby a krátce podusíme, aby houby nebyly blemtavé (asi 30 minut). můžeme přidat masox (dávám)
Zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a přidáme sladkou smetanu (250 ml). Maso pokrájíme na plátečky a vrátíme do omáčky. Podáváme s knedlíkem. :yes:
Hodně jednoduché a hodně dobré!!!

Autor:  swist [ čtv 21. čer 2012 14:45:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pokrmy z hub

RISOTTO CON FUNGHI

Ingredience:
200g rýže Carnarolli (srov. kvalitnější Basmati)
50ml kvalitního oliv. oleje
1 malá cibulka
60g sušených hub (100g čerstvých)
100ml suchého bílého vína
2 lžíce parmazánu, hrst "hoblin" parmazánu
hrubou mořskou sůl, půl kadeřavé petrželky
máslo

Vývar:
2 mrkve
2 cibule
1 rajče
půl kadeřavé petrželky
trochu řapíkatého celeru

Zeleninu na vývar pokrájíme na kousky a osmahneme "nasucho" na pánvi. Pak ji přemístíme do malého hrnce, kde již nám mezitím začalo vařit cca 0,7 l vody a uvaříme.

Sušené houby necháme nasát ve sklenici vody - čerstvé jen omyjeme. Najemno nakrájenou cibulku lehce osmažíme v celém oleji, přidáme rýži kterou lehce osmahneme a pak vše podlijeme vínem. Postupně, jak je třeba přidáváme zeleninový vývar - známe li množství vody potřebné k uvaření rýže z návodu k její přípravě, můžeme jej tam dát v tom množství rovnou. Přidáme houby a za stálého míchání vaříme až je rýže "all dente". Vypneme vařič a nyní do risotta začneme přimíchávat pokrájenou petrželku, parmazán s hoblinkami másla, až se nám promění v lahodný krém, tzv. vznikne "chuťová vlna. Nakonec, dle slanosti parmazánu dosolíme - zpravidla nebývá třeba.

Dozdobíme zbylou petrželkou a hoblinkami parmazánu.

Přílohy:
Risotto con funghi.jpg
Risotto con funghi.jpg [ 187.47 KiB | Zobrazeno 147 krát ]

Autor:  Mikyska [ ned 29. črc 2012 9:54:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pokrmy z hub

fialka píše:
Bílá houbová omáčka (hříbková ,když rostou :angel: s vepřovým pleckem a houskovým knedlíkem

Na másle si osmahneme cibulku do růžova, přidáme pokrájené houby, posypeme drceným kmínem, pepřem a jemně solí. Orestujeme.
Zvlášť uvaříme do měkka vepř. plecko (nebo jiné masíčko, se stroužkem česneku, podravkou a celou cibulí. Může být i bez masa, pak podlévám jen horkou vodou.
Vývarem z masa podlijeme orestované houby a krátce podusíme, aby houby nebyly blemtavé (asi 30 minut). můžeme přidat masox (dávám)
Zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a přidáme sladkou smetanu (250 ml). Maso pokrájíme na plátečky a vrátíme do omáčky. Podáváme s knedlíkem. :yes:
Hodně jednoduché a hodně dobré!!!

já do houbovky dávám trošinku octa , mám jí ráda malilinko na kyselo :yes: , jinak jí dělám echt stejně, jo vlastně bobkový list a nové koření ještě

Stránka 3 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/