Omlázko.cz
http://forum.omlazko.cz/

Pokrmy z hub
http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=606
Stránka 1 z 3

Autor:  saturnin [ pon 13. črc 2009 13:52:00 ]
Předmět příspěvku:  Pokrmy z hub

Ahoj holky, jelikož se s houbami letos roztrhl pytel, hledám recepty na jejich přípravu, sama dělám jen houborou omáčku, guláš, kulajdu, bramboračku a smaženici, dávám houby pod maso...ale jiné receptíky nic moc neznám :hihi: ...poradíte??? :yes:

Autor:  Dalmatinka [ pon 13. črc 2009 14:44:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Houby - pokrmy

:bye: já dělám po vzoru manž. mamky Kvásek s houbama.Na pánev dám opéct plátky hub,osolím,opepřím a než se opečou do zlatova,připravim si dvě vajíčka trochu mléka a 2lžíce pol.mouky,špetku soli,pepře vše rozkvedlám a naleju na houby,nechám opéct z obou stran.

Autor:  flink [ pon 13. črc 2009 15:36:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Houby - pokrmy

Na rozpražené sádlo vhodit nakrájenou bedlu (1×2cm), posolit, pokmínovat a podávat s chlebíčkem... :yes:

Autor:  kamculenka [ stř 31. bře 2010 17:51:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Houby - pokrmy

Ahoj ženy,

chtěla bych se Vás zeptat, nemáte některá zkušenosti se sušením žampionů??
Na internetu se někde píše že ne, někde píšou že ano, (jako sušit, nesušit) neděláte to některá?
Ráda bych se do toho vrhla už i z toho důvodu, že mrazák mám narvaný houbama a zeleninou a nevím čím vším, tak že bych si ty žampiony, nebo i tu hlívu, doma sušila. Nemám el.troubu a ani sušičku (zatím, časem ale asi přijde) tak bych to sušila na topení na sluníčku, nebo na balkoně, nebo zavěšené...
Poradíte některá zda ano??

Autor:  Nikky [ stř 31. bře 2010 18:05:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Houby - pokrmy

já suším hříbky normálně na zemi na papíře , druhý den nebo když je to trochu oschlé pozdvihnu a odlepím z papíru a už jenom rukou to obden promíchám .ty které začnou plesnivět odstraním
kamarádka zase suší nakrájené na plátky a navléká na nit a zavěšuje

Autor:  kamculenka [ stř 31. bře 2010 18:11:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: Houby - pokrmy

Nikky, jo my je sušily doma s mamkou pověšené o lustry na nitích a nebo na pečícím papíře (novinový je fuj) ale jde mi konkrétně o to, jestli se tak dají uchovávat žampiony. Mamka že neví že to nikdy nezkoušela.. a že by asi zčernaly... což by mi ani tak nevadilo... tak jestli to jde a nemáš se žampiony zkušenosti?

Autor:  Nikky [ stř 31. bře 2010 18:25:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: Houby - pokrmy

tak přímo se žampiony né , bohužel

Autor:  kamculenka [ stř 31. bře 2010 18:29:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Houby - pokrmy

Takže můžu žampiony jo? No tak paráda :) dám si to pak do pytlíčků nebo do sklenic nějakých a bude...
Hele a namočit na jak dlouho? Tak 20 minut do vody?? Třeba na vaječinu a tak, abych věděla...

Autor:  kamculenka [ stř 31. bře 2010 19:35:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Houby - pokrmy

holka, jo, ale chtěla jsem je právě sušit abych neměla zaplácaný mražák furt jenom zeleninou a ovocem, pak tam není místa na jídlo. Pokud máš mražák pulťák, jsi za vodou, já mám mrazák s chladničkou, tříšuplíkový, tak je to místa málo..

Autor:  swist [ stř 31. bře 2010 21:12:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Houby - pokrmy

Bříško píše:
kam...dříve jsem sušila i žampiony a nevadilo,že to mírně ztmavlo.Namočím je trochu ...nabobtná to a chutná mi to.Naše holka ji sní jen ze sušených hub,jinak to nepolkne.

Můžu zde reagovat, i když nejsem žena??? :hihi:

Já mám dojem, že se žampiony po nakrájení omyjou vodou s citronem, aby neztmavli - přímo na topení bych je nedával, my sušily houby na síťi do okna v polostínu a nebo cca 5cm nad topením... Dneska máme sušičku, tak totok neřešíme... :noa:

Každopádně, z nějakého důvodu se žampiony nakládají do nálevu - nebylo by to pro Tebe lepší řešení??? :otricelo:

Stránka 1 z 3 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/