Bílá houbová omáčka (hříbková ,když rostou s vepřovým pleckem a houskovým knedlíkemNa másle si osmahneme cibulku do růžova, přidáme pokrájené houby, posypeme drceným kmínem, pepřem a jemně solí. Orestujeme.
Zvlášť uvaříme do měkka vepř. plecko (nebo jiné masíčko, se stroužkem česneku, podravkou a celou cibulí. Může být i bez masa, pak podlévám jen horkou vodou.
Vývarem z masa podlijeme orestované houby a krátce podusíme, aby houby nebyly blemtavé (asi 30 minut). můžeme přidat masox (dávám)
Zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a přidáme sladkou smetanu (250 ml). Maso pokrájíme na plátečky a vrátíme do omáčky. Podáváme s knedlíkem.
Hodně jednoduché a hodně dobré!!!