Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Domácí chleba - recepty a rady http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=571 |
Stránka 3 z 6 |
Autor: | Petrulka [ pon 04. říj 2010 17:19:30 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí chleba - recepty a rady |
,,mi dal jednou ochutnat s česnekem ten chlebík a já myslela že mu ho sežeru celý ,,,byl fakt dobrý ,,ale nebyl ze špaldy ,,,ta je drahá... |
Autor: | Bříško [ úte 19. dub 2011 17:56:36 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí chleba - recepty a rady |
tentokrát jsem chleba objednala tady a je vynikající,jinde už ho brát nebudu http://www.chlebarna.cz/chlebove-smesi/ |
Autor: | ivik [ úte 19. dub 2011 20:49:06 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí chleba - recepty a rady |
Bříško píše: tentokrát jsem chleba objednala tady a je vynikající,jinde už ho brát nebudu http://www.chlebarna.cz/chlebove-smesi/ To je dobrý typ, i cena je perfektní Který jsi dělala? |
Autor: | Bříško [ stř 20. dub 2011 5:42:44 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí chleba - recepty a rady |
iviku...koupila jsem slunečnicové,dýňové a sladký...dělala jsem slunečnicový i dýňový...oba moc dobré |
Autor: | Žabka [ pon 25. dub 2011 18:30:55 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí chleba - recepty a rady |
Také tyto používám, momentálně na ně mají akci zde.... http://www.bielmeier.cz/index.php?sid=0 ... 4.00860360 tak neváhejte a objednávejte u nás vede slunečnicový, dýňový a selský a ze sladkého dělám i buchty |
Autor: | Bříško [ pon 25. dub 2011 18:36:07 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí chleba - recepty a rady |
Žabka píše: ze sladkého dělám i buchty to je dobrý ...musím vyzkoušet |
Autor: | swist [ úte 28. čer 2011 20:41:17 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí chleba - recepty a rady |
Celozrnný žitný chléb • 250 g celozrnné žitné mouky • 150 g celozrnné pšeničné mouky (nebo nahradíme celozrnnou žitnou, viz níže) • 150 g hladké bílé pšeničné mouky • 300 ml vlažné vody • 42 g čerstvého droždí (1 kostka) • trochu soli, kmínu a octa Nejdříve uděláme kvásek. Ten připravíme tak, že do 100 ml vlažné vody rozdrobíme najemno kostku droždí a špetku cukru, promícháme a necháme zhruba 5 minut kvasit. Po pár minutách, kdy směs získá krémovitou kašovitou konzistenci, je kvásek hotov.Do dom pekárny přidáme všechnu mouku (pokud chcete jen hutný žitný chléb, můžete celozrnnou pšeničnou nahradit celozrnnou žitnou), jednu zarovnanou lžíci soli a podle chuti celého kmínu (1–2 čajové lžičky). Přidáme zbylou vodu (200 ml), do které jsme přidali jednu plnou lžíci klasického octa. |
Autor: | swist [ ned 03. črc 2011 12:31:42 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí chleba - recepty a rady |
Černý chléb • 300 g celozrnné špaldové mouky • 150 g celozrnné žitné mouky • 100 g hladké žitné mouky • 320 ml vlažné vody • 42 g čerstvého droždí (1 kostka) • trochu soli, kmínu a octa Nejdříve uděláme kvásek. Ten připravíme tak, že do 100 ml vlažné vody rozdrobíme najemno kostku droždí a špetku cukru, promícháme a necháme zhruba 5 minut kvasit. Po pár minutách, kdy směs získá krémovitou kašovitou konzistenci, je kvásek hotov.Do dom pekárny přidáme všechnu mouku (pokud chcete jen hutný žitný chléb, můžete celozrnnou pšeničnou nahradit celozrnnou žitnou), jednu zarovnanou lžíci soli a podle chuti celého kmínu (1–2 čajové lžičky). Přidáme zbylou vodu (220 ml), do které jsme přidali jednu plnou lžíci klasického octa. |
Autor: | Petrulka [ ned 03. črc 2011 16:22:40 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí chleba - recepty a rady |
Ta špalda je sakramentsky drahá!! |
Autor: | swist [ pon 04. črc 2011 11:36:41 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Domácí chleba - recepty a rady |
To sice jo, ale po normálním chlebu se mi glykémie zvedne na 12, po žitném na 9 a po tomhlenctom na 7,3... |
Stránka 3 z 6 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |