Omlázko.cz
http://forum.omlazko.cz/

Domácí chleba - recepty a rady
http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=571
Stránka 2 z 6

Autor:  swist [ pon 21. pro 2009 1:06:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí chleba...

První výtvor - dýňový chlebík... :cool:

Přílohy:
chleba.jpg
chleba.jpg [ 138.37 KiB | Zobrazeno 56 krát ]

Autor:  Krtek [ pon 03. kvě 2010 12:34:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí chleba...

a vonííííííííí :D

Přílohy:
DSC01998.JPG
DSC01998.JPG [ 142.53 KiB | Zobrazeno 95 krát ]
DSC02007.jpg
DSC02007.jpg [ 93.05 KiB | Zobrazeno 90 krát ]

Autor:  Krtek [ pon 03. kvě 2010 16:11:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí chleba...

:hihi: dala jsem chleba kynout do středu silikonové formy-srdce a to tak nakynulo,že to bylo plné a teklo to ven přes kraj :D

Autor:  swist [ úte 31. srp 2010 22:52:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí chleba - recepty a rady

Ořechový chléb s kozím sýrem
(pane alle noci e formaggio di capra)

250g mouky na pizzu
250g měkkého kozího sýru
125g ořechů, nasekaných nahrubo
25g másla
10g droždí
2 hlávky čerstvé čekanky
1 vejce, cukr, 1 lž medu
panenský olivový olej, špetka soli

Necháme v dom pekárně zpracovat těsto a po zvukovém signálu přidáme ořechy. Těsto rozdělíme na dva díly, z kterých vytvoříme válečky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 17 - 18 minut na pečícím papíru. Po upečení vyndáme, necháme 5 minut vychladnout a pak nakrájíme na šikmé plátky šíře 1cm. Plátky znovu rozložíme na plech a necháme propéct při 160ti stupních 15 - 20 minut. Necháme vychladnout. Poté nakrájíme podélně čekanku na malé nudličky, kterou zpražíme na pánvi 2-3 minuty s trochou oleje. Plátky chleba ozdobíme čekankou a kouskem kozího sýru.

Dobrou chuť! :cool:

Autor:  fialka [ ned 03. říj 2010 11:07:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí chleba - recepty a rady

Domácí chlebík

320ml vody
1 lžíce octa- může být jakýkoli
1 lžíce olivového oleje
1/2 čajové lžičky cukru
1a1/2 čajové lžičky soli
400g chlebové pšeničné mouky tmavé
150g celozrnné žitné mouky (neměla jsem, tak jsem dala jen tu pšeničnou a taky dobrý)
1čajová lžička drceného kmínu
1 čajová lžička celého kmínu
1,5 čajové lžičky sušeného droždí

Těsto nechat zpracovat v pekárně, pak utvořit bochník, nechat ještě trochu vykynout, potřít slanou vodou (tou potírám i během pečení) a upéci v předehřáté troubě. Chlebík je moc dobrý.

Autor:  ivik [ ned 03. říj 2010 18:54:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí chleba - recepty a rady

Lenka píše:
Já dávám do směsi na Ciabattu česnek, bazalku a oregano a je taky moc dobré :yes:

zkus přidat vlašské ořechy jen tak nalámané. A nešetři. Mňam

Autor:  ivik [ ned 03. říj 2010 18:58:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí chleba - recepty a rady

Petrulka píše:
,,s tím pečením je moc práce !! Já si myslím!!

v pekárně není žádná práce, je to pohodlnější než jít do obchodu. A mnohem chutnější

Autor:  fialka [ ned 03. říj 2010 19:20:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí chleba - recepty a rady

ivik píše:
A ještě lepší jsou ořechy do tmavého chleba. A nebo vypražená slaninka na kostičky :yes:


no to určitě zkusím :yes: :kiss:

Autor:  Lenka [ ned 03. říj 2010 19:38:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí chleba - recepty a rady

ivik píše:
A ještě lepší jsou ořechy do tmavého chleba. A nebo vypražená slaninka na kostičky :yes:

Dávám vlašáky do žitného chleba. Jinak mi to manžel nejí :yes: S višňovým džemem je lepší jak sex ;)

Autor:  Petrulka [ pon 04. říj 2010 13:42:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Domácí chleba - recepty a rady

,,no a jak sečteš všechno ,,na kolik tě to přijde. Já bych chtěla chleba ze špaldové mouky třeba na půl s jinou jde to? A do toho třeba česnek.

Stránka 2 z 6 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/