Ořechový chléb s kozím sýrem(pane alle noci e formaggio di capra)
250g mouky na pizzu
250g měkkého kozího sýru
125g ořechů, nasekaných nahrubo
25g másla
10g droždí
2 hlávky čerstvé čekanky
1 vejce, cukr, 1 lž medu
panenský olivový olej, špetka soli
Necháme v dom pekárně zpracovat těsto a po zvukovém signálu přidáme ořechy. Těsto rozdělíme na dva díly, z kterých vytvoříme válečky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 17 - 18 minut na pečícím papíru. Po upečení vyndáme, necháme 5 minut vychladnout a pak nakrájíme na šikmé plátky šíře 1cm. Plátky znovu rozložíme na plech a necháme propéct při 160ti stupních 15 - 20 minut. Necháme vychladnout. Poté nakrájíme podélně čekanku na malé nudličky, kterou zpražíme na pánvi 2-3 minuty s trochou oleje. Plátky chleba ozdobíme čekankou a kouskem kozího sýru.
Dobrou chuť!