Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Zmrzliny http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=543 |
Stránka 1 z 5 |
Autor: | JaHu [ sob 30. kvě 2009 18:37:14 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zmrzliny |
Vanilková zmrzlina 4 žloutky 100g moučkového cukru 200ml plnotučného mléka 500ml šlehačky (33%) 2 lžičky vanilkové tresti Důkladně rozšleháme žloutky s cukrem a šlehačkou. Připravený krém za stálého míchání vlijeme do horkého mléka, přidáme vanilkovou tresť a ještě několik minut společně zahříváme, dokud se všechny suroviny nespojí. Vzniklou hmotu necháme zchladnout, vložíme do zmrzlinovače a zhruba za 30 minut můžeme hotovou zmrzlinu servírovat. Uvedené množství vystačí pro 6 - 8 osob. Tuto recepturu můžeme obměňovat např. přidáním jemně strouhané citronové kůry nebo kakaa. Žloutek 80,00g 1 192kJ 13,20g 0,40g 26,00g 1 160mg Cukr 100,00g 1 604kJ 0,00g 99,50g 0,00g 0mg Mléko 3,5% UHT (Meggle) 200,00ml 530kJ 6,60g 9,40g 7,00g # Smetana ke šlehání 33 % průměrně 500,00ml 6 300kJ 10,00g 15,00g 156,00g 500mg Součet 9 626kJ 29,80g 124,30g 189,00g 1 660mg 9626:8lidma=1203,25kJ/os. |
Autor: | Miluše [ ned 31. kvě 2009 19:18:12 ] |
Předmět příspěvku: | Zmrzlinovač2 |
Všem mlsalkám Včera jsem dělala jogurtovou zmrzlinku - dala jsem - 380g smetanový jogurt, 250g šlehačky a 125 g borůvek. Pár kapek sladidla Kandisin - a ten asi nebude muset být. Borůvky jsem projela mikrovlnkou, tak teplé jsem je přimíchala ke lžící rozmíchanýmu jogurtu se šlehačkou a rovnou to dala míchat do nádoby. BEZ VAJEC. Asi tak za 20 minut byla umíchaná zmrzlinka téměř do tuha - je toho na ten můj zmrzlinovač hodně, a tak jsem to radši vypnula a dala něco na košt a zbytek na mrazák. Řeknu vám, že mám zakázáno kupovat zmrzliny. Zmrzka k jídlu byla hotová během půl hodiny. Takže přijde mlsná a za chvilku se baští. Nic se tím použitím jogurtu nepřevařuje, a jogurty a šlehačky máme doma pořád. Ještě mě napadla kysaná smetana s ovocem - co by z toho vylezlo? Byla to senzace. V mrazáku jsou maliny, jahody, višně, meruňky, ananas a borůvky a kakao nebo kapučíno ve skříňce, tak je z čeho vybírat. Protože mám slabší motorek, tak tu oříškovou udělám tak, že jogurtový základ umíchám ve zmrzlinovači a ořechy vmíchám před uložením do mrazáku. Ještě mám v plánu vyzkoušet Míša zmrzlinu - tvaroh, šlehačku, vanilku, ale co k tomu? |
Autor: | maove [ úte 02. čer 2009 13:03:35 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zmrzliny |
Banánová zmrzlina 250ml smetany (33%), 170g kefíru, 80g cukru, 250-270g banánů (3-4 kusy), 2-3 lžičky citrónové šťávy Postup: Všechny suroviny rozmixujeme ponorným mixérem, nalijeme do zmrzlinovače a dáme zmrazit. Pokud někdo strojek nemá, může mrazit v mrazničce, ale je třeba zmrzku každých 35-45min promíchat (smíchat ztuhlou směs kolem stěn nádoby se zbytkem, ještě řídkým), jinak se nám při mražení ve zmrzlině utvoří ledové krystalky. Poznámka: Tahle zmrzlina jde vyrobit z jakéhokoliv ovoce. Je příjemně hustá a smetanová na jazyku... |
Autor: | maove [ čtv 04. čer 2009 14:16:06 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zmrzliny |
Bříško píše: myško...kde se dá koupit ten vanilkový lusk,ještě jsem to nikdy nikde neviděla.Miluji vůni vanilky a dávat tresť se mi nechce.Nakoupím zásobu i té práškové smetany,aby byla rezerva,kdyby normální smetana došla V Brně nemusím,tam jsu v obchodě pořád,ale tady se mi moc chodit nechce Aspoň ušetřím a mohu to roztáčet kupováním přístrojů Já ten lusk vždycky kupovala tam, kde se prodává různé koření - dokonce i u těch stánků, kde prodávají koření Adamovo žebro. Zkus se tam poptat. Já tu vanilku předtím taky do něčeho přidávala a bylo to výborné. Taktéž miluju vůni vanilky. Dokonce jsem někde četla, že když se doma objeví rybenky v koupelně, má se tam dát vanilkový lusk. Jeho vůni prý nesnášejí. Ale to jsem ještě nezkoušela. Dneska budu dělat jahodovou, Lucinka stejně nepřijede a chlapy honí mlsná..... V makru teď byla v akci trvanlivá smetana Meggle i v balení 1 litr. Je to optimální,když chceš dělat hned nějak po sobě. A je taky dobrá. |
Autor: | maove [ čtv 04. čer 2009 18:45:24 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zmrzliny |
53) ZMRZLINA MARGOT (cinie) :1 šlehačka 33%,1 van. cukr,1/2 zakysané husté smetany,1 lžíce citronky,1 lžíce rumu,1,5 lžíce prášku na přípravu zmrzliny,trochu mléka,vše rozmixovat a potom přidat 1/2 nastrouhané čokolády Margot, nechat vychladit a nalít do zmrzlinovače.. 80) SKOŘICOVÁ (hekute) :4 dcl mléka, 2 dcl dom.kefíru,smetanové capuccino,šlehačka v prášku,2 lžíce medu,2 lžičky mleté skořice.Postup : 6-8 KL - capuccina zalijeme 2dcl vřelého mléka, necháme zchladnout.Do dalších 2 dcl mléka vsypeme šlehačku - rozmixujeme, přidáme vychlazené capuccino,kefír, med, skořici a opět promixujeme.Nalijeme do zmrzlinovače a mrazíme. |
Autor: | maove [ pát 05. čer 2009 19:02:59 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zmrzlinovač |
Miluško, tak mě napadlo, že jsem toho materiálu asi dala moc. Bylo to 500 ml šlehačky, 200 ml mléka a 1/2 kg jahodové majdy plus cukr. V jakém poměru to tam dávaš ty, co se množství týká???? |
Autor: | Miluše [ pát 05. čer 2009 19:09:38 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zmrzlinovač |
Myško, já mám dost malej ten zmrzlinovač. Dnes bylo akorát množství - 1 dávka - 250g tvarohu a 215 g šlehačky a 25 g čokolády a na druhou 50 g ořechů. Takže 1 dávka do 500g cca, ale dost husté. Ale když jsem dělala jogurtovou - tak jsem dala 250 g šlehačky, 380 g jogurtu a 125 g borůvek a to bylo už hodně. Zjistila jsem, že to musím ředit tím mlékem a budu dávat tak kole 600 - 650 g. To by měla být optimální dávka na jedno umíchání. Zase kdybych tu s tím nezačala, tak byste asi neměly ani vy. A já mám opravdu slabej a malej strojek. Dneska už bych byla taky chytřejší, ale jsme dva, a tak to jednou za týden zvládnu. |
Autor: | JaHu [ pát 05. čer 2009 22:25:45 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zmrzliny |
Francouzská inspirace-zmrzlinové kornoutky http://www.pecenijeradost.cz/file.php?t ... DETAIL.jpg Ingredience * Vanilková zmrzlina * 150 g cukru * 80 g polohrubé mouky * 100 g Hery * 4 bílky * 2 polévkové lžíce sekaných pistáciových oříšků * 2 polévkové lžíce sekaných mandlí * 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu Rozehřátou Heru smíchejte v míse s cukrem, bílky a postupně přidávejte mouku. Poté nechte těsto 1 hodinu odležet. Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto rozválejte a vykrájejte tenká kolečka o průměru 15 cm. Posypte je sekanými pistáciovými oříšky, sekanými mandlemi nebo strouhaným kokosem. Upečte dozlatova. Upečená kolečka vyjměte z trouby a vytvarujte z nich kornoutky. Přidejte zmrzlinu a ihned servírujte. |
Autor: | Atanera [ sob 06. čer 2009 7:39:01 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zmrzliny |
vy jste holky nápaditý, to já musím dělat vše podle receptu, chybí mi fantazie bříško zmrazka vypadá úžasně, už se nemůžu dočkat až ji vyzkuším a pomlsám čtu tady o nějakém přípravku na zmrzlinu, co to je a kde se to dá sehnat? jo a taky budu shánět ten vanilkový lusk, vynilkovou miluje zase můj manžel, jen nevím jak vypadá a jak se to z něho dělá, holky pomoooooc jo a taky, jahody u nás shnili, mám na stromě třešně, nádherný, myslíte že by z nich šla taky zmrzka? Chci si je jít natrhat, vypeckovat a hodit do mrazáku to jsem vás tady ale zahltila otázkama tak snad mi poradíte, chci být připravená až stroj dorazí tak ať můžu co nejdříve vyzkoušet |
Stránka 1 z 5 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |