Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 6   [ Příspěvků: 51 ]
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nezařazené
PříspěvekNapsal: stř 03. pro 2008 16:55:16 
Začínající pisatel/ka
Začínající pisatel/ka

Registrován: pát 28. lis 2008 10:03:49
Příspěvky: 21
Zapečená anglická slanina v alobalu
2 porce:
Anglická slanina 40dkg
Plátkový sýr ( 1 -2 balíčky)
česnek ( 2-3 stroužky )
paprika
kukuřice ( konzerva Bonduelle - nejlepší )
rajčata

Vše kromě slaniny a kukuřice nakrájet na plátky.
Rozpřostřem si alobal 2 ks, abychom potom vše zabalily do dvou porcí
Vrstvíme - slaninu - plátek sýra - papriku, rajče, česnek, zas slaninu.... a tak až do vypotřebení všeho a končíme slaninou.
Poté zabalíme do bochánků a dáme do troby zapéct 220°C, až nám to začne krásně vonět, trochu rozbalíme a troubu přepnu na gril a vrchní plátky slaniny pogrilujeme.

Příloha - pečivo

Moc dobré, dělám velmi často jako rychlou večeři ( dost syté ), NESOLIT a nekořenit - není třeba


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nezařazené
PříspěvekNapsal: ned 07. pro 2008 17:43:09 
,,já používám sojovou tatarku i majonézu.Ale můj ne Ale on by to ani nepoznal...je zdravší. Zkuste ji někdoJe to bez éček a dalších škodlivin -bez konzervačních přídavků


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nezařazené
PříspěvekNapsal: pát 12. pro 2008 16:43:58 
Superdrbna :)
Superdrbna :)
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 14:01:54
Příspěvky: 663
Bydliště: Pardubicko
Americká snídaně
brambory
sůl
pepř
vejce
olej
Syrové brambory na hrubo nastrouhat,vymačkat z nich vodu.Na pánvičku olej a na něj brambory zhruba 2-3 cm vrstu.Osolíme,opepříme.Pomalu opékáme a při tom rozdělujeme jednotlivé kousky od sebe, až jsou brambory sklovité,některé kousky zlatavé.Rozhodně nemá být výsledek jednotlivé zlatavé kousky(musí se ochutnat jestli už to je).Pak přesuneme na talíř,usmažíme volské oko tak,aby byl žloutek tekutý.Položíme na vrstvu brambor a papáme.Pro nenapravitelné masožravce můžeme přidat i opečený páreček.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nezařazené
PříspěvekNapsal: pon 05. led 2009 8:48:52 
Skorodrbna
Skorodrbna
Uživatelský avatar

Registrován: pon 24. lis 2008 8:25:38
Příspěvky: 299
Bydliště: Vysočina
Bříško
Ahojky,včera jsem dělala knedlíky v milrovlnce a jsou supr.Manžel nevěřil a pak moc chválil :palec:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nezařazené
PříspěvekNapsal: čtv 05. úno 2009 12:01:48 
Superdrbna :)
Superdrbna :)
Uživatelský avatar

Registrován: pon 05. led 2009 11:26:09
Příspěvky: 437
Bydliště: Karlovarský kraj
Zelný salát-trvanlivý
5 kg zelí
1 kg cibule
1 sklenička strouhaného křenu
2 skleničky oleje (4 dcl)
1 a čvrt DEKA (pouze vysypat)
třičtvrtě litru octa
25 tablet cukerinu
vše nadrobno nakrájet, promíchat a nechat do druhého dne.Potom už je k jídlu.Co zbyde,naložte do skleniček a uzavřete a schovejte do chladna.NEZAVAŘUJE SE!!
fakt dobrý
___________________
libík


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nezařazené
PříspěvekNapsal: čtv 05. úno 2009 14:59:16 
Superdrbna :)
Superdrbna :)
Uživatelský avatar

Registrován: pon 05. led 2009 11:26:09
Příspěvky: 437
Bydliště: Karlovarský kraj
Papriky k masu

4 kg červených paprik
40 dkg cukru
4 dcl octa
4 dcl oleje(jen slunečnicový)
0,5 DEKA
1 kg cibule
sůl podle chuti a kdo má rád ostré tak feferonku
Rozemeleme na masovém strojku,smícháme a 20 min. vaříme.Plníme do menších skleniček.Zavíčkujte a nechte pomelu schladnout někde v teple.Já bylím do larysy a studené rovnou ulklízím.
dávka je cca 25 skleniček od přesnídávky
Bomba ke grilovamu masíčku a mě to chutná i ke chlebíku se sýrem
_____________________
libík


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Hraška-znáte ji?
PříspěvekNapsal: stř 30. zář 2009 13:54:56 
Keliška
Keliška
Uživatelský avatar

Registrován: úte 12. kvě 2009 21:37:51
Příspěvky: 727
Bydliště: Středočeský kraj - Čáslavsko
Hele holky, včera jsem dostala od skorotchýňušky Marušky Hrašku chichi..jukla jsem na stránečky a objevila ještě MAHÁ-mocné koření..tak se chci s vámi o info podělit a pokud máte některá zkušenost, tak sem s ní...

http://ceria.vltava2000.cz/store/shoppa ... PageID=519

http://ceria.vltava2000.cz/store/shoppa ... PageID=624


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Domácí sýr....2
PříspěvekNapsal: ned 22. lis 2009 21:22:31 
Keliška.
Keliška.

Registrován: čtv 28. kvě 2009 10:23:29
Příspěvky: 1832
Bydliště: Brno
:bye: já přispěji také svou troškou do mlýna :haha: . není to sice doslova výroba, ale zato je to moc dobré. chce to dobrý hermelín, jakýkoiv, nechat ho změknout, až je uvnitř skoro tekutý. Potom ho rozkrojím na půlky, vydlabu, do této hmoty zamíchám usekané vlašské ořechy, pomazánkové máslo, utřený česnek (český, ne čínský). Touto hmotou znovu naplním vydlabaný sýr, obě půlky dám k sobě a zabalím do folie a dám naležet na 24 hod do ledničky. Potom dám upéct dobrý tmavý chlebík, nejlépe také s hodně ořechy a pak už jenom doufám, že na mě také něco zbude :hihi:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nezařazené
PříspěvekNapsal: ned 31. led 2010 23:28:27 
Smažená cibule v těstíčku

Dvě střední bílé cibule (lepší jsou takové podlouhlé - užší)
1-2 vejce
hladká mouka
mléko
špetka strouhaného aidamu
sůl, olej nebo jiný vhodný tuk na smažení
mletý pepř, paprika

Cibule se oloupe a nakrájí na 1cm silná kolečka.

Z vajíčka, mouky a mléka se smíchá řídké těstíčko, které se osolí a okoření. Na pánvi se rozpálí tuk, jednotlivé plátky cibule se obalí v těstíčku a osmaží dozlatova. Tuk necháme okapat na ubrousku.

Cibule ztratí tepelnou úpravou svojí palčivost a výsledek je moc dobrý. :yes:


Přílohy:
smažená cibule.jpg
smažená cibule.jpg [ 162.34 KiB | Zobrazeno 114 krát ]


Naposledy upravil swist dne ned 07. úno 2010 23:31:19, celkově upraveno 1
Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nezařazené
PříspěvekNapsal: ned 07. úno 2010 23:48:03 
Chillitos

Koupíme sklenici naložených chillipapriček jalapeňos, vydlabeme a naplníme bryndzou...
I takto jsou moc dobré - to zavedu jen tak k vínu... :angel: (Naplněné sýrem moc nepálí, tak jsem ochutnal i jednu nevydlabanou - JAUVAJS!!! :hihi: )
Obalíme v trojobalu a osmažíme. Je to dobrota... :cool:


Přílohy:
jalapeňos.jpg
jalapeňos.jpg [ 142.13 KiB | Zobrazeno 112 krát ]
Nahoru
  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 6   [ Příspěvků: 51 ]
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz