Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Vše od masa http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=50 |
Stránka 3 z 15 |
Autor: | fialka [ pon 26. led 2009 11:18:03 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše od masa |
Kuře Choroš morg kuře,čtvrtky nebo stehna - co kdo rád cibuli sůl, pepř česnek olej, 2 sklenice vody brambory rýži, trochu másla Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na drobno, na cibulku dáme rozporcované kuře, osolíme, opepříme a zasmahneme. Pak přidáme prolisovaný česnaek, brambory nakrájené na větší kousky, zalijeme 2 sklenicemi vody a dusíme 45 minut. Mezi tím si uvaříme rýži. Podává se tak, že dáme kopeček rýže, tu přelijeme trochou másla, k tomu přidáme kuřátko s bramborem a sosíkem. Je to arabské jídlo, jednoduché a neskutečně dobré. Zrovna dnes si ho poručil kluk, tak vařím a vám přikládám recept. |
Autor: | Renny21 [ sob 31. led 2009 23:19:02 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše od masa |
Kuřecí pochoutka Suroviny 4 plátky kuřecího masa 4 plátky slaniny 20 plátků uherského salámu 5 plátků šunky balíček strouhaného sýra 3 cibule 1 plechovka žampionů grilovací koření sůl olej Postup: Na oleji orestujeme cibuli a slaninu. Pak přendáme do zapékací mísy a na to položíme naklepané a osolené plátky masa. Vše vložíme asi na 15 minut zapéct do trouby. Pak na maso poskládáme žampiony, uherský salám, plátky šunky, posypeme strouhaným sýrem a dáme znovu zapéct. Podáváme s vařenými bramborami. |
Autor: | Renny21 [ sob 31. led 2009 23:23:22 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše od masa |
Kuře "čertova nevěsta" (podle Zdeňka Trošky) 3 kuřecí stehna máslo sůl, pepř 2 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce křemžské hořčice 1 lžíce rybízové zavařeniny med (1-2 lžičky) - rozmíchat pikantní zeleninová směs (Moravanka) - rozsekat Kuřecí stehna osolíme, opepříme a obalíme v rozmíchané směsi, pak naskládáme do pekáčku vymazaného máslem. Zbytkem směsi polijeme maso. Moravanku rozsekáme a posypeme maso v pekáčku (včetně vody) Navrch poklademe plátky másla. Pečeme cca 20 minut. Uprostřed pečení podlijeme. Podáváme s bramborem |
Autor: | Renny21 [ sob 31. led 2009 23:30:26 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše od masa |
RAŽNIČÍ Z TROUBY Suroviny:600 g vepřové pleci nakrájené na kostky anglická slanina klobása nakrájená na kolečka cibule, červená i zelená paprika žampiony nakrájené na kousky sůl, pepř, koření Gyros Postup: Všechny suroviny, nakrájené na menší kousky smícháme ve velké míse, osolíme, opepříme a posypeme kořením na Gyros. Směs nasypeme v jedné, rovnoměrné vrstvě na plech, podlijeme šálkem vody a upečeme do růžova. Příprava je jednoduchá, pohodlná a rychlá - výborně se hodí, když čekáte více strávníků. Vepřové maso můžete samozřejmě podle potřeby nahradit masem krůtím či kuřecím a přidat můžete i jiné dobrůtky, které běžné dáváte do ražničí. |
Autor: | Petrulka [ stř 04. úno 2009 19:56:37 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše od masa |
také je dobré to zalít kečupem,místo smetany |
Autor: | kamculenka [ čtv 05. úno 2009 11:50:44 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše od masa |
Kuře na houbách alias dnešní oběd (Něco pro džej džej jejíž rodina houby miluje) Suroviny: Kuře nebo stehna mořská sůl voda hlíva ústřičná žampiony houbové koření Postup: Kuře omyjeme, odstraníme prdelky, položíme na pekáč, lehce osolíme mořskou solí, posypeme houbovým kořením, přidáme houby okolo, podlijeme a dáme péci tento recept je také dle dělené stravy. Pro mixožrouty asi nejlépe bramborová kaše. |
Autor: | Dalmatinka [ čtv 19. úno 2009 15:36:54 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše od masa |
Pangasius -rychlá večeře POTŘEBNÉ PŘÍSADY Filety pangasius,sůl,olej,grilovací koření na ryby POSTUP PŘÍPRAVY Na pánev dáme trošku oleje,položíme filety (nemusíme rozmrazovat) osolíme a okořeníme,nepodléváme až podle toho,kolik filety "pustí" vody.Až začnou konce filety bělat,otočíme a znovu okořeníme.Pangasius je hotový do 25 min. Příloha -brambory,krokety,hranolky.Rychlé a dobré jídlo potěší všechny. |
Autor: | Dalmatinka [ čtv 19. úno 2009 15:41:04 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše od masa |
Sumeček /pangasius v sýru POTŘEBNÉ PŘÍSADY filety Sumečka ( Pangas ), jakékoliv koření, sýr na strouhání, olivový olej, strouhanka, brambory POSTUP PŘÍPRAVY Filety Sumečka omyjeme, osušíme, dáme koření a následně obalíme v nastrouhaném sýru, ke kterému přidáme trochu strouhanky, aby nám to lépe drželo. Usmažíme na teflonové pánvy, do které dáme trošku olivového oleje. Jako přílohu dáme vařené brambory, nebo nové omyté, pečené v troubě. Určitě uděláme nějaký zeleninový salátek nebo jen čerstvou, nakrájenou zeleninu. Dobrou chuť. PS.: filety ze Sumečka můžou i děti, je totiž zcela bez kostí. |
Autor: | efča [ úte 24. úno 2009 20:59:47 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše od masa |
SEKANÁ POTŘEBNÉ PŘÍSADY 2 rohlíky - můžou být i starší, mléko, 2 vejce, 4 stroužky česneku, 3 cibule-nastrouhat na struhadle jako sýr (ne namixovat!!!!) - zbytky nevyhodit, sůl, pepř, maoránka, strouhanka, sojová omáčka, platonek (500g míchaného mletého masa) POSTUP PŘÍPRAVY rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka, do mísy dáme mleté maso, vymačkané rohlíky namočené v mléce, 3 nastrouhané cibule (opravdu si neulehčujte práci ani namixováním, ani nakrájením na kostičky- není to ono), přidáme 2 celá vejce, 4 prolisované stroužky česneku - nemusí být, nebo ho může být méně, osolíme, dostatečně opepříme a já dávám tak 1/4-1/2 pytlíčku majoránky (ale dejte dle úvahy)....... a hněteme :-) - nebojte se do hmoty strčit ruce....hněťte dostatečně dlouho, až se vše promísí... do pekáčku udělejte vlnku olejem, masovou směs rozdělte na dva díly a z každé udělejte kouli, kterou a to je důležité!!!! budete" bouchat "několikrát o pracovní desku linky (jednak si třeba ulevíte a hlavně vyženete ze směsi vzduchové bubliny).....pak vytvoříte válečky, nebo něco do podoby sekané , pod slabým proudem studené vody ve dřezu opravdu v rychlosti válečky "opláchnete"....takové jen "bžnk" :-) a vložíte do pekáčku.......obložíte zbytky cibule, možná na vrch posypete trochou majoránky pečete na střední teplotu , občas poléváte trochou vody, cca po půl-až 3/4 hoďce pokapete dostatečně sekanou sojovou omáčkou .....cca za 1 hodinu je sekaná hotová a je výborná na všechny druhy podávání.....studená, (i druhý den), teplá s br.kaší nebo s bramborem a hořčicí ....recept zní složitě, ale to strašně jednoduché .-) |
Autor: | efča [ úte 24. úno 2009 21:01:41 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše od masa |
Holky, tuhle sekanou jsem objevila na mimibazaru,(taky jsem ji sem jen zkopírovala, radši to píšu ať mě někdo nenapadne, že jsem si něco přivlastnila ) dělala jsem ji už mockrát, takže ji mám vyzkoušenou a musím říct, že už jinou nedělám, je fakt vynikající. |
Stránka 3 z 15 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |