Omlázko.cz
http://forum.omlazko.cz/

Vše od masa
http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=50
Stránka 13 z 15

Autor:  Esterka1 [ pon 27. pro 2010 8:19:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vše od masa

Petrulka píše:
,,já vás obdivuji,,já bych nemlela maso ani za nic,,,,raději bych nedělala nic ,,raději chleba s máslem. :cool:

A proč ne,to není problém :nenenene:

Autor:  swist [ sob 22. led 2011 22:47:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vše od masa

Rajská omáčka podle swiste

1kg hovězí maso
2 rajské větší protlaky, nebo 4 malé,
1 cibule,
1 perník na strouhání,
hladká mouka, cukr, sůl, olej,

koření - 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, čaj.lžičku tymiánu,

V papiňáku podusíme maso s kořením min 45 minut - my máme raději déle.

Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme rajské protlaky, zaprášíme moukou a přidáme strouhaný perník, lehce osmahneme, zalijeme vývarem z masa a vaříme přibližně 1/2 hodiny a v případě potřeby doředíme vařenou vodou - 1/2 až litr. (V případě slabého vývaru rozvaříme ještě kostku hovězího bujonu.)

Omáčku propasírujeme, zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, povaříme,aby mouka nebyla cítit a dochutíme solí a cukrem - je li třeba. Nakonec přidáme nakrájené maso, buď na kostky nebo plátky, jak kdo rád.

Jako příloha se hodí houskový knedlík, nebo těstoviny.

Dobrou chuť! :cool:

Přílohy:
Rajská.jpg
Rajská.jpg [ 180.7 KiB | Zobrazeno 92 krát ]

Autor:  Esterka1 [ ned 23. led 2011 10:21:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vše od masa

Swiste
Ten perník je v omáčce zajímavý? Nedá ji divnou chuť? :dummy:

Autor:  Mikyska [ ned 23. led 2011 11:27:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vše od masa

rajská s perníkem je dobrá, kamarád přidává trošku skořici, když není perník, ale já dám jen hřebíček, n. koření a bobek, skořice mi tu chuť nějak narušuje :chihihi:

Autor:  Esterka1 [ ned 23. led 2011 11:29:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vše od masa

Mikyska píše:
rajská s perníkem je dobrá, kamarád přidává trošku skořici, když není perník, ale já dám jen hřebíček, n. koření a bobek, skořice mi tu chuť nějak narušuje :chihihi:

Já skořici dávám :yes: Takže perník supluje skořici? :dummy:

Autor:  Mikyska [ ned 23. led 2011 12:00:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vše od masa

tak nějak, obsahuje to koření hřebíček+skořice, tak pro tu chuť

Autor:  Mikyska [ ned 23. led 2011 12:40:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vše od masa

Ivana píše:
Pokud mohu, tak co já vím perníkem se omáčka zahuštuje a samo i ochutí :yes: Ale u nás perník nedávám neb ho většinou doma nemám :hihi: A moje holky milujou rajskou sladkou :yes: Čím sladší tím lepší.

já taky :chihihi:

Autor:  swist [ ned 23. led 2011 15:12:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vše od masa

Ivana píše:
Čím sladší tím lepší.

:bleeu: Sodoma Gomora... :hruza: :hihi:

Autor:  swist [ ned 13. bře 2011 11:38:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vše od masa

Thajské smažené nudle Pad Thaj podle swiste

250 g rýžových nudlí (nejlépe plochých Chantaboon)
5–6 stroužků česneku (nadrobno nasekat)
2 větší cibule, nakrájené na měsíčky
2 polévkové lžíce šalotky (nadrobno nasekat)
250g masa nakrájeného na sousta
1 omáčku Pad Thaj - (můžeme ji i připravit z ústřicové omáčky, sojovky, cukru, a trochy citronové šťávy)
1 vejce
1/4 šálku nasekané pažitky
1/2 šálku pražených buráků (nasekaných)
1 šálek sojových nebo fazolových výhonků
2 lžíce světlé sojové omáčky

Maso lze různě kombinovat, nebo nahradit loupanými krevetami a tofu marinovaným v sojovce.

Nudle namočíme hodinu před vařením do vody o pokojové teplotě. Pokrájíme maso na sousta a dáme jej alespoň na 20 minut marinovat se sojovkou, trochou omáčky pad thaj, lžící sladké chilli omáčky, škrobem a vejcem.

Na pánvi rozpálíme menší množství oleje a přidáme šalotku a česnek, lehce osmahneme, postupně přidáme maso, cibuli, oříšky a nakonec nudle a posypeme pažitkou.

Dobrou chuť!

Přílohy:
Pad Thaj.jpg
Pad Thaj.jpg [ 187.27 KiB | Zobrazeno 95 krát ]

Autor:  Petrulka [ ned 13. bře 2011 13:51:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vše od masa

Ivana píše:
Jako guláš se zase zahušťuje chlebem,ale to já taky nedělám :hihi:



on ten guláš ale zkvasí rychleji s chlebem nedělám to

Stránka 13 z 15 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/