Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 13 z 15   [ Příspěvků: 149 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: pon 27. pro 2010 8:19:00 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 18:55:30
Příspěvky: 1169
Bydliště: Ostrava
Petrulka píše:
,,já vás obdivuji,,já bych nemlela maso ani za nic,,,,raději bych nedělala nic ,,raději chleba s máslem. :cool:

A proč ne,to není problém :nenenene:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: sob 22. led 2011 22:47:30 
Rajská omáčka podle swiste

1kg hovězí maso
2 rajské větší protlaky, nebo 4 malé,
1 cibule,
1 perník na strouhání,
hladká mouka, cukr, sůl, olej,

koření - 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, čaj.lžičku tymiánu,

V papiňáku podusíme maso s kořením min 45 minut - my máme raději déle.

Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme rajské protlaky, zaprášíme moukou a přidáme strouhaný perník, lehce osmahneme, zalijeme vývarem z masa a vaříme přibližně 1/2 hodiny a v případě potřeby doředíme vařenou vodou - 1/2 až litr. (V případě slabého vývaru rozvaříme ještě kostku hovězího bujonu.)

Omáčku propasírujeme, zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, povaříme,aby mouka nebyla cítit a dochutíme solí a cukrem - je li třeba. Nakonec přidáme nakrájené maso, buď na kostky nebo plátky, jak kdo rád.

Jako příloha se hodí houskový knedlík, nebo těstoviny.

Dobrou chuť! :cool:


Přílohy:
Rajská.jpg
Rajská.jpg [ 180.7 KiB | Zobrazeno 39 krát ]
Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: ned 23. led 2011 10:21:42 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 18:55:30
Příspěvky: 1169
Bydliště: Ostrava
Swiste
Ten perník je v omáčce zajímavý? Nedá ji divnou chuť? :dummy:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: ned 23. led 2011 11:27:36 
Superdrbna ;)
Superdrbna ;)
Uživatelský avatar

Registrován: stř 23. zář 2009 18:48:28
Příspěvky: 3219
Bydliště: karlovarský kraj
rajská s perníkem je dobrá, kamarád přidává trošku skořici, když není perník, ale já dám jen hřebíček, n. koření a bobek, skořice mi tu chuť nějak narušuje :chihihi:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: ned 23. led 2011 11:29:01 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 18:55:30
Příspěvky: 1169
Bydliště: Ostrava
Mikyska píše:
rajská s perníkem je dobrá, kamarád přidává trošku skořici, když není perník, ale já dám jen hřebíček, n. koření a bobek, skořice mi tu chuť nějak narušuje :chihihi:

Já skořici dávám :yes: Takže perník supluje skořici? :dummy:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: ned 23. led 2011 12:00:06 
Superdrbna ;)
Superdrbna ;)
Uživatelský avatar

Registrován: stř 23. zář 2009 18:48:28
Příspěvky: 3219
Bydliště: karlovarský kraj
tak nějak, obsahuje to koření hřebíček+skořice, tak pro tu chuť


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: ned 23. led 2011 12:40:18 
Superdrbna ;)
Superdrbna ;)
Uživatelský avatar

Registrován: stř 23. zář 2009 18:48:28
Příspěvky: 3219
Bydliště: karlovarský kraj
Ivana píše:
Pokud mohu, tak co já vím perníkem se omáčka zahuštuje a samo i ochutí :yes: Ale u nás perník nedávám neb ho většinou doma nemám :hihi: A moje holky milujou rajskou sladkou :yes: Čím sladší tím lepší.

já taky :chihihi:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: ned 23. led 2011 15:12:16 
Ivana píše:
Čím sladší tím lepší.

:bleeu: Sodoma Gomora... :hruza: :hihi:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: ned 13. bře 2011 11:38:52 
Thajské smažené nudle Pad Thaj podle swiste

250 g rýžových nudlí (nejlépe plochých Chantaboon)
5–6 stroužků česneku (nadrobno nasekat)
2 větší cibule, nakrájené na měsíčky
2 polévkové lžíce šalotky (nadrobno nasekat)
250g masa nakrájeného na sousta
1 omáčku Pad Thaj - (můžeme ji i připravit z ústřicové omáčky, sojovky, cukru, a trochy citronové šťávy)
1 vejce
1/4 šálku nasekané pažitky
1/2 šálku pražených buráků (nasekaných)
1 šálek sojových nebo fazolových výhonků
2 lžíce světlé sojové omáčky

Maso lze různě kombinovat, nebo nahradit loupanými krevetami a tofu marinovaným v sojovce.

Nudle namočíme hodinu před vařením do vody o pokojové teplotě. Pokrájíme maso na sousta a dáme jej alespoň na 20 minut marinovat se sojovkou, trochou omáčky pad thaj, lžící sladké chilli omáčky, škrobem a vejcem.

Na pánvi rozpálíme menší množství oleje a přidáme šalotku a česnek, lehce osmahneme, postupně přidáme maso, cibuli, oříšky a nakonec nudle a posypeme pažitkou.

Dobrou chuť!


Přílohy:
Pad Thaj.jpg
Pad Thaj.jpg [ 187.27 KiB | Zobrazeno 43 krát ]
Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: ned 13. bře 2011 13:51:54 
Ivana píše:
Jako guláš se zase zahušťuje chlebem,ale to já taky nedělám :hihi:



on ten guláš ale zkvasí rychleji s chlebem nedělám to


Nahoru
  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 13 z 15   [ Příspěvků: 149 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz