Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 10 z 15   [ Příspěvků: 149 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: čtv 03. čer 2010 7:41:45 
Superdrbna :)
Superdrbna :)
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 14:01:54
Příspěvky: 663
Bydliště: Pardubicko
"BEF" - smetanová hořčicová omáčka


Hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné - kuřecí, vepřové, telecí, nebo i čufty z mletého masa - hovězí je ale NEJ... ), sůl, pepř, olej, cibule, plnotučná hořčice, masox, šlehačka, zakysaná smetana, hladká mouka, mléko, citron.

Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a masox ( pokud nebudete dělat velké množství, jako se dělává u nás, úplně bude stačit jen půl kostičky ) Dusíme, dokud není masíčko úplně měkkoučké. Přidáme 4-6 lžic plnotučné hořčice ( znovu dle množství omáčky ) a zalijeme směsí ze šlehačky, zakysané smetany a hladké mouky. Dle potřeby zředíme mlékem. Dochutíme šťávou a kůrou z citronu, popř. Podravkou.
U nás podáváme s houskovým knedlíkem, ale dá se i s těstovinami, rýží, brambory - prostě každý dle své chuti.....
Já vynechala zakysanou smetanu a citron a bylo to taky výborný.
VYNIKAJÍCÍ A RYCHLÁ OMÁČKA!!!


Naposledy upravil fialka dne čtv 03. čer 2010 13:55:12, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: pát 24. zář 2010 20:41:09 
Smažená kuřecí kapsa podle swiste

4 plátky kuřecích nebo vepřových řízků
25 dkg mozzarela
25 dkg mražený sekaný špenát
5 dkg nivy, smetana, 3 stroužky česneku,
sůl, olej na smažení

Omyté plátky masa naklepeme a osolíme. Na pánvi osmahneme špenát s česnekem, přidáme nivu a případně zahustíme strouhankou.
Na plátky masa klademe uvařený a vychladlý špenát, přidáme nakrájenou mozzarelu. Smotáme a připíchneme párátkem. Naplněné řízky obalujeme v klasickém trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.

Usmažíme na oleji po všech stranách.

Vhodnou přílohou jsou opékané brambory, hranolky nebo krokety.

Dobrou chuť! :angel:


Přílohy:
Kapsa celá.jpg
Kapsa celá.jpg [ 160.81 KiB | Zobrazeno 53 krát ]
Kuře se špenátem a mozarelou.jpg
Kuře se špenátem a mozarelou.jpg [ 201.73 KiB | Zobrazeno 51 krát ]
Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: úte 28. zář 2010 0:58:21 
Kuře na mátě

480g kuřecích prsou na kostičky
300g mražených zelených fazolek
250g rajčátek
12g lístků máty
10g mandlových lupínků
10g mouky
2dcl bílého suchého vína
oliv olej extravirgine, sůl, pepř, česnek

V pánvi orestujeme mražené fazolky se lžící oleje a 1dcl vody, a na plátky pokrájeným česnekem, který po smažení vyhodíme. Dochutíme solí a mletým pepřem. Vyjmeme z pánve do misky, kterou přikyjeme.

Obalíme v mouce kuřecí kostičky, osmahneme je po dobu 8mi minut zprudka na pánvi na lžíci oleje. Poté zalijeme vínem, osolíme, opepříme a vaříme po dobu 3 minut - do sucha...

Posekáme mátu s madlemi, špetkou soli a lžící oleje extravirgine. Pokrájíme rajčátka na půlky.

Vše promícháme v odstavené pánvi a podáváme... :mrkni:


Přílohy:
Kuře na mátě.jpg
Kuře na mátě.jpg [ 192.4 KiB | Zobrazeno 48 krát ]
Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: sob 09. říj 2010 21:13:30 
Katův šleh podle swiste

1/2 kg vepřové kýty
4 ks cibule
4 stroužky česneku
150 ml kečupu
1 celá paprika
2 lžíce sladké chilli omáčky

marináda:
2 lžíce oleje
1 lžička worcestrové omáčky
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička octu
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mletého černého pepře
1 lžička kari koření
2 ks žloutek

Vepřové maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na nudličky. Větší cibule oloupeme a nakrájíme na půl měsíčky, česnek na plátky a papriku na proužky.

Smícháme všechny ingredience na marinádu a vložíme do ní maso. Dáme alespoň na 20 minut marinovat. (Lepší je marinovat den dopředu.)

Maso i s marinádou dáme do pánve s rozpáleným olejem a zarestujeme. Přidáme česnek, cibuli a nakonec papriku. Podlijeme malým množstvím vody, přidáme kečup a krátce dusíme. Dochutíme mletým pepřem a chilli omáčkou.

Podáváme s chlebem, vařeným bramborem, či hranolkami.

Před podáváním si můžeme připravit omáčku z 1 dílu tatarské omáčky a 1 dílu kečupu. K tomuto masu je výborná.

Dobrou chuť! :yes:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nezařazené
PříspěvekNapsal: pon 25. říj 2010 13:20:56 
Keliška.
Keliška.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. zář 2010 19:45:31
Příspěvky: 2215
Bydliště: Praha
Džéééj, co tojééé ???? Fůůůůůůůůůůůůůůj, fizule nikdy !!!! Tak jim říkal můj táta ... Ble, pamatuju je s bílou omáčkou ze školy, s bramborama :bleeu: :bleeu: :hypnoza: :blae:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nezařazené
PříspěvekNapsal: pon 25. říj 2010 13:25:08 
Keliška.
Keliška.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. zář 2010 19:45:31
Příspěvky: 2215
Bydliště: Praha
Já ani jako přílohu, to bych fakt nedala :blae:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nezařazené
PříspěvekNapsal: pon 25. říj 2010 13:25:32 
Džej Džej píše:
No počkej, tady jsou fazole jako příloha :yes: .... jako fazole s bramborama bych taky nejedla :hypnoza:

Tady jsou osmažený na slanince, to je cajk... :potlesk: .tleskam: :victory:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nezařazené
PříspěvekNapsal: pon 25. říj 2010 13:27:43 
Keliška.
Keliška.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 07. zář 2010 19:45:31
Příspěvky: 2215
Bydliště: Praha
To je úchylný :hypnoza:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Nezařazené
PříspěvekNapsal: pon 25. říj 2010 20:46:04 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 18:55:30
Příspěvky: 1169
Bydliště: Ostrava
Já fazolové lusky ráda,ale néééééééééééé,ty zelené dlouhé klapety :blae: Já si je vypěstuju,nakrájím na drobno a to je mňamka :yes: :victory:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: pon 01. lis 2010 19:33:40 
Džej....slib jsem dodržela a dnes udělala řízky znovu :hihi: Po vyndání z pánve jsem každý řízek za použití kleštiček ponořila do vroucí vody,pěkně to zabublalo a dala oschnout na mřížku.Řízky jsou super,nejsou vůbec mastné a ani suché :victory: ...jinak je už dělat nebudu :mejdan: :biggrin:


Nahoru
  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 10 z 15   [ Příspěvků: 149 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz