Katův šleh podle swiste
1/2 kg vepřové kýty
4 ks cibule
4 stroužky česneku
150 ml kečupu
1 celá paprika
2 lžíce sladké chilli omáčky
marináda:2 lžíce oleje
1 lžička worcestrové omáčky
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička octu
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mletého černého pepře
1 lžička kari koření
2 ks žloutek
Vepřové maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na nudličky. Větší cibule oloupeme a nakrájíme na půl měsíčky, česnek na plátky a papriku na proužky.
Smícháme všechny ingredience na marinádu a vložíme do ní maso. Dáme alespoň na 20 minut marinovat. (Lepší je marinovat den dopředu.)
Maso i s marinádou dáme do pánve s rozpáleným olejem a zarestujeme. Přidáme česnek, cibuli a nakonec papriku. Podlijeme malým množstvím vody, přidáme kečup a krátce dusíme. Dochutíme mletým pepřem a chilli omáčkou.
Podáváme s chlebem, vařeným bramborem, či hranolkami.
Před podáváním si můžeme připravit omáčku z 1 dílu tatarské omáčky a 1 dílu kečupu. K tomuto masu je výborná.
Dobrou chuť!