Kuře na kari (Čínský recept)
30ml (2 lžíce) oleje,
1 cibule oloupaná a anasekaná,
2 stroužky česneku (oloupaný a nasekaný),
2,5 cm čerstvého kořene zázvoru (oloupaný a jemně nasekaný),
1,5 kg kuřete (vykostěného a nakrájeného na malé kousky),
10 ml (2 lžičky) mletého kari koření,
5 ml (1 lžička) chili koření,
2,5 ml (1/2 lžičky) soli,
100g zmrazené zeleninové směsi,
1 zelená paprika zbavená semen a nasekaná,
10ml (2 lžičky) kukuřičného škrobu
Rozpálíme olej a cibuli 2 minuty smažíme, přidáme česnek, zázvor a kuře. Smažíme na mírném plameni 5 minut. Přidáme kari, chili, sůl a 450ml vody. Přikryjeme a vaříme na mírném plameni, až je kuře měkké. Přidáme zeleninovou směs a zelenou papriku, vaříme 3-4 minuty. Přidáme kukuřičnou mouku rozpuštěnou ve 30ml (2 lžících) vody a povaříme na mírném plameni, až omáčka zhoustne. Podáváme s vařenou rýží.
Dobrou chuť!