Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 5 z 15   [ Příspěvků: 149 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: pon 20. dub 2009 17:32:21 
Superdrbna :)
Superdrbna :)
Uživatelský avatar

Registrován: pon 05. led 2009 11:26:09
Příspěvky: 437
Bydliště: Karlovarský kraj
KUŘECÍ RYCHLOVKA

Suroviny:

3 kuřecí prsíčka
150 g strouhaného eidamu
1 větší cibulka
150 g žampionů
1 smetana
sůl, grilovací koření


Postup:

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, rozklepeme, posolíme a posypeme grilovacím kořením. Sýr nastrouháme, cibulku nakrájíme najemno a žampiony na kostičky - vše promícháme v míse. Do zapékací mísy vrstvíme maso a připravenou směs. Končíme masem, které posypeme lehce strouhaným sýrem. Zalijeme smetanou a necháme v lednici přes noc proležet. Druhý den zapékáme asi 45 min. v troubě.
Po mírném vychládnutí rozkrájíme na kostky a podáváme s vařenými bramborami. Můžeme polít šťávou, která se vypeče z masa a žampionů.
Je to rychlé a výborné jídlo.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: pon 20. dub 2009 17:41:24 
Superdrbna :)
Superdrbna :)
Uživatelský avatar

Registrován: pon 05. led 2009 11:26:09
Příspěvky: 437
Bydliště: Karlovarský kraj
Smažené kuřecí medailonky s mandlemi a medem
Kuřecí maso upravené na menší plátky osolíme, okořeníme kořením Tabasco a necháme chvíli odležet.
Zatím spaříme mandle, oloupeme a buď je nahrubo semeleme nebo nastrouháme na obalování.
Odležené medailonky balíme nejdřív v medu, pak v mandlích, Solamylu, vejcích a strouhance. Zvolna usmažíme .


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: pát 05. čer 2009 23:43:33 
Skorodrbna
Skorodrbna

Registrován: pon 24. lis 2008 19:06:17
Příspěvky: 223
Bydliště: Praha
Teda holky, super recepty :yes: ... díky....také nějaký oblíbený a rychlý přidám....

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

sáček těstovin, jedno jakých, které vám chutnají, já na toto nejraději kupuji Safoco-tříbarevné, vaří se 1-2minuty, a nerozvaří se, dám hned vařit vodu
na celý pytlík těstovin tak 4-5 kuřecích řízků, nakrájím si je na kousky-menší kostičky, posypu grilovacím kořením nebo Gril Argentinou
jednu velkou cibuli nakrájím na kostičky a dám na olivový olej osmahnout, přidám maso, osmahnu a tak deset minut podusím až je měkké, lehce podlívám, ale ne moc, jen aby se nepřipeklo....
když je maso měkké, přidám sáček mraženého listového špenátu, ten sekaný, ne ten kašírovaný, zmírním oheń, přiklopím, špenát osolím a opepřím a nechám rozmrazit, což je nějakých pět minut.....přidám česnek a vypnu. Mezitím mám hotové těstoviny, zcedím je a přidám je do kastrolu k masu se špenátem, pořádně promíchám, popř. dochutím a je to.....jídlo je za dvacet minut hotové a moc dobré....ingredience jdou také měnit, poměr masa a těstovin si dát tak, jak to má kdo rád....


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: pát 05. čer 2009 23:57:20 
Skorodrbna
Skorodrbna

Registrován: pon 24. lis 2008 19:06:17
Příspěvky: 223
Bydliště: Praha
A ještě jeden....

Zapečený losos s brokolicí

Lehce povařím v osolené vodě 1 brokolici, rozdělím na růžičky
cca 4 porce lososa osolím, opepřím, pokapu citronem
lososa nakrájím na kousky ve velikosti brokolicových řůžiček
do olejem vymazané zapékací misky dám lososa i brokolici, rovnoměrnou jednu vrstvu, zaleji smetanou
a nahoru dám plátky uzeného eidamu
zapeču cca 25 min, je to stejné jako u kotlet na smetaně, smetana má být krásně dozlatova zapečená...a poměr je také na každém, smetana nemusí být celá, záleží jak velká zapékací miska je...je možné tam přidat i uvařenou bramboru....prostě fantazii se meze nekladou....


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: čtv 18. čer 2009 13:26:16 
Keliška.
Keliška.

Registrován: čtv 28. kvě 2009 10:23:29
Příspěvky: 1832
Bydliště: Brno
:bye: Také dělám svíčkovou v troubě, souhlasím, je to delší ale super. Dá se použít různé maso, což mně vyhovuje, mají rádi hlavně tu omáčku, na druhu masa tak nezáleží.
Výborný je i "džuveč", mám to od kamarádky. Do pekáče (nebo mísa z varného skla) nakrájím asi 30 dkg rajčat, 30 dkg paprik, 20 dkg zelené luskové fazolky, 30 dkg cibule, 2 středně velké brambory na kostičky, nastrouhat 1/2 menšího zelí (přiměřeně - asi 1/2 kg), 2 hrsti rýže (15 - 20 dkg). Všechno promícháme i se solí, dáme do pekáčku, navrch položíme osolený pokmínovaný a počesnekovaný bůček (asi 3/4 kg), dáme pod pokličku tak na 2 1/2 - 3 hod pomalu péct, ke konci teplotu zvýšíme, aby maso zčervenalo. Nemícháme, nepodléváme, všechno se rozpeče mezi sebou samo, promastí a dochutí výpek z bůčku, který je na konci pěkně červený (lze použít krkovici půl na půl, s bůčkem je to lepší). Přikusujeme chleba, nejlépe čerstvý z domácí pekárny, super mňamka. Já tvrdím, že je zdravá, protože je tam hodně zeleniny :haha:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: pon 10. srp 2009 20:18:40 
Začínající pisatel/ka
Začínající pisatel/ka
Uživatelský avatar

Registrován: úte 12. kvě 2009 21:40:13
Příspěvky: 11
Bydliště: Zlínsko
Dostala jsem tenhle recept,předávám dál v originále,je moc dobrý..Špekáčky na pive..

Špekáčky rozrežeme po dĺžke, narežeme konce, a ukladáme do panvice tak, že striedame špekáčky a kolieska cibule ( hrúbky 0,5 cm).
Po vrchu rozlejeme zmes na lečo ( paprika a paradajky - môžme použiť aj čerstvé, ale paradajky ošúpať). na zlešenie chuti zopár feferóniek. Zalejeme pivom do dvoch tretín.

Panvicu prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme na miernom ohni. Keď sa cibuľa začne rozpadávať, odkryjeme a necháme vrieť aby vyvrelo pivo - zahustí sa.

Špekáčky ostanú veľmi jemné, také nadýchané a úžasné. A ta pivová omáčka ...


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: "Havajské kuře", (kuře na ananasu)
PříspěvekNapsal: ned 25. říj 2009 23:55:14 
"Havajské kuře", (kuře na ananasu)

Suroviny: kuřecí prsa 300g
1/2 čerstvého ananasu, kari
česnek, rozinky, loupané mandle
40g nivy, smetana, jablko, světlá sojová om.

Orestujeme kuřecí prsa, a zprudka zarestujeme ananas pokrájený na kostičky a přidáme jablko nakrájené na malé kostičky. Zlehka posypeme kari kořením. Rozpustíme nastrouhanou nivu se smetanou, přidáme rozinky a mandle rozkrojené napůl. Dochutíme světlou sojovou omáčkou a v případě potřeby zahustíme jíškou.

Jako přílohu podáváme rýži a opečené brambory. Dobrou chuť!

(P.S. V orig. receptu je místo nivy a smetany kokos. mléko a pasta a místo jablka mango - zkoušel jsem a až zas tak velký rozdíl to nebyl...)


Přílohy:
25102009380.jpg
25102009380.jpg [ 140.16 KiB | Zobrazeno 71 krát ]
Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: stř 11. lis 2009 14:22:29 
Superdrbna :)
Superdrbna :)
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 14:01:54
Příspěvky: 663
Bydliště: Pardubicko
Svíčková od fialky

hovězí maso(ale dá se i z vepřového nabo z vepř. srdíček, z hovězího je nejlepší), cibule, kořenová zelenina (mrkev,celer,petržel), smetanu 31%, bobkový list, celý pepř, nové koření, tymián, kousek špeku, 1 lžíci hořčice, 1,5 lžíce cukru, hl. mouku, případně kostku masoxu na dochucení

Na olej dám pokrájenou cibulku, nechám zesklovatět, přidám pokrájenou zeleninu a smažím až to chytne hezky barvu. Přidám špek a koření (mám vychytávku, ze starých punčoch si udělám pytlíček a koření pak nemusím honit po hrnci), shrnu vše na stranu hrnce, dám na volnou plochu cukr a míchám do karamelu(je to rychlé tak pozor ať se nepřipálí), hned na to tu lžíci hořčice a vše spojím s osmaženou zeleninou. Nasolené maso položím na základ, lehce ještě osmahnu, podliji horkou vodou a dám péci do trouby.Normálně by se to maso mělo prošpikovat tím špekem, ale moji to neradi, tak proto takhle. Po změknutí vyndám maso, tyčovým mixérem umixuji dohladka, přidám vodu pokud je potřeba a zahustím moukou rozmíchanou ve studené vodě. Nakonec dám smetanu, dochutím, dosolím a vložím na plátky pokrájené maso. Ten cukr a hořčici jsem okoukala od Kluků v akci, zkoušela to s tím a bez toho a fakt je to lepší :palec:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: sob 14. lis 2009 10:43:21 
Superdrbna :)
Superdrbna :)
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 14:01:54
Příspěvky: 663
Bydliště: Pardubicko
MASO NA HOŘČICI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

masiko (jedno jaké, plátky, kousky.. ), troška oleje, půl kelímku kremžské hořčice (malé zapoměla jsem dodat) ,ale jestli děláte pro velkou rodinu, tak můžete i celou buď malou nebo i velkou, podle toho jak vám chutná, 2 velké cibule, 1 palička česneku, sůl a pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kdo bude mít plátky, tak naklepat, jelikož já měla kousky, tak jsem s nima nic nedělala. Do misky se dá maso, posolí se, opepří, zalije se hořčicí smíchanou s malinkým množstvím oleje a poklade se velkou vrstvou nakrájené cibule a česneku. Takhle naložené masíčko se nechá přes noc naložené. Druhý den se zprudka opeče, poté se podlije a dá se do trouby péct, prvně zakryté a potom se to nechá opéct.
Až je maso měkké, tak se může baštit, neuvěřitelné, co dokáže jenom hořčice...


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: ned 29. lis 2009 21:27:42 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 14:10:42
Příspěvky: 1400
Bydliště: Zlínsko
CALZONE S KRŮTÍM MASEM

1 listové těsto, 400 g krůtího (kuřecího) masa, kousek anglické slaniny, kousek uzeného masa, cibule, 2 vejce, trošku oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíčka grilovacího koření, 3 lžíce kečupu, pepř, sůl

Nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou a uzené opečeme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené maso a prudce opékáme. Pak přidáme kečup, grilovací koření, pepř, sůl. Když je maso měkké, přidáme hladkou mouku a rozšlehaná vejce. Krátce zamícháme, vznikne z toho něco jako smaženice. Tuto hmotu necháme vychladnout.
Rozválíme si polovinu listového těsta, dáme na vymazaný plech. Na těsto rozložíme připravenou směs masa a přikryjeme druhou polovinou rozváleného těsta. Přitlačíme okraje k sobě, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme cca 20 minut na 220 stupňů.

A takhle to pak vypadá:


Přílohy:
Cazone 1.JPG
Cazone 1.JPG [ 62.32 KiB | Zobrazeno 64 krát ]
calzone s krůtím masem.JPG
calzone s krůtím masem.JPG [ 52.78 KiB | Zobrazeno 68 krát ]
Nahoru
 Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 5 z 15   [ Příspěvků: 149 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz