SEKANÁ POTŘEBNÉ PŘÍSADY 2 rohlíky - můžou být i starší, mléko, 2 vejce, 4 stroužky česneku, 3 cibule-nastrouhat na struhadle jako sýr (ne namixovat!!!!) - zbytky nevyhodit, sůl, pepř, maoránka, strouhanka, sojová omáčka, platonek (500g míchaného mletého masa)
POSTUP PŘÍPRAVY rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka, do mísy dáme mleté maso, vymačkané rohlíky namočené v mléce, 3 nastrouhané cibule (opravdu si neulehčujte práci ani namixováním, ani nakrájením na kostičky- není to ono), přidáme 2 celá vejce, 4 prolisované stroužky česneku - nemusí být, nebo ho může být méně, osolíme, dostatečně opepříme a já dávám tak 1/4-1/2 pytlíčku majoránky (ale dejte dle úvahy)....... a hněteme :-) - nebojte se do hmoty strčit ruce....hněťte dostatečně dlouho, až se vše promísí... do pekáčku udělejte vlnku olejem, masovou směs rozdělte na dva díly a z každé udělejte kouli, kterou a to je důležité!!!! budete" bouchat "několikrát o pracovní desku linky (jednak si třeba ulevíte a hlavně vyženete ze směsi vzduchové bubliny).....pak vytvoříte válečky, nebo něco do podoby sekané , pod slabým proudem studené vody ve dřezu opravdu v rychlosti válečky "opláchnete"....takové jen "bžnk" :-) a vložíte do pekáčku.......obložíte zbytky cibule, možná na vrch posypete trochou majoránky pečete na střední teplotu , občas poléváte trochou vody, cca po půl-až 3/4 hoďce pokapete dostatečně sekanou sojovou omáčkou .....cca za 1 hodinu je sekaná hotová a je výborná na všechny druhy podávání.....studená, (i druhý den), teplá s br.kaší nebo s bramborem a hořčicí
....recept zní složitě, ale to strašně jednoduché .-)
|