Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 2 z 15   [ Příspěvků: 149 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: čtv 08. led 2009 12:29:08 
Začínající pisatel/ka
Začínající pisatel/ka
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 27. lis 2008 18:28:08
Příspěvky: 15
Bydliště: severní Morava
Taky sem něco šoupnu. Recept jsem našla na netu, dělala jsem mezi svátkama a bylo to moc dobré a hlavně jednoduché.
Krkovička s černým pivem podle H. Hegerové
ingredience: olej, 4 plátky krkovice, pepř, sůl, 12 plátků anglické slaniny, 4 cibule, 6 stroužků česneku, 1 černé pivo.
Troubu rozehřejeme na 250 st., maso naklepeme, osolíme, opepříme. Dno pekáčku potřeme olejem a vložíme maso. Na každý plátek masa dáme 3 plátky anglické, na ni cibuli na kolečka a česnek na plátky. Vše jsem zalila černým pivem, přikryla alobalem a pekla 1,5 hod, nakonec odkryté ještě asi 10 min.
Z toho černého piva byl moc dobrý sos. Podávala jsem s bramborem. brus


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: čtv 08. led 2009 16:32:57 
Superdrbna :)
Superdrbna :)
Uživatelský avatar

Registrován: úte 06. led 2009 16:15:40
Příspěvky: 1442
Bydliště: Karviná City :-D
Kuře po kremžsku:

Suroviny:
kuřecí řízky
zakysaná smetana
kremžská hořčice
strouhaný sýr dle chuti
sůl, pepř
trocha másla, oleje či pečící papír

Postup:
Kuřecí masko naklepeme osolíme a opepříme. Uděláme si směsku ze zakysanky, asi 2 PL lžic kremžské hořčice a strouhaného sýra. Maso naložíme na pekáč, naneseme směsku na maso a dáme zapéct. Brou chuť :-)


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: pát 09. led 2009 10:47:02 
Superdrbna :)
Superdrbna :)
Uživatelský avatar

Registrován: úte 06. led 2009 16:15:40
Příspěvky: 1442
Bydliště: Karviná City :-D
Kuřecí plátek s broskví a sýrem...

Suroviny:
Kuřecí řízky (je jedno odkud)
broskve kompotované v brnění
šunka
sýr
sůl, pepř

Postup:
Masko naklepeme, osolíme, opepříme, dáme trochu opéci na pánev a podlejeme trochou vody.
Poté položíme na maso plátek šunky, na to půlku broskve a nahoru plátek sýra a přikryjeme pokličkou. Podáváme až se sýr roztopí :-)


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: pon 12. led 2009 16:52:44 
Superdrbna :)
Superdrbna :)
Uživatelský avatar

Registrován: úte 06. led 2009 16:15:40
Příspěvky: 1442
Bydliště: Karviná City :-D
Kuřecí maso s nivovou omáčkou

Suroviny:

Kuř. prsa

Mléko

Niva

Cibule

Kuř. šunka

Rajče

Máslo

Pepř, sůl



Postup:

Kuř. maso nakrájíme na kousky, jemně osolíme, opečeme na másle a cibulce.

Ve druhém hrnci opéct šunku na kostičky, po opečení přidáme mléko a nivu.
Jakmile je maso opečeno, nandáme na talíř, vlejeme omáčku na něj.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: úte 13. led 2009 9:26:28 
Superdrbna :)
Superdrbna :)
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 14:01:54
Příspěvky: 663
Bydliště: Pardubicko
Já včera zabodovala s tvými rarášky.Manža se těšil,že klukům zbyde,ale neměl šanci.Pak si ještě odnesli do pokoje celou bábovku a ráno vrátili asi čtvrtku a talíř ovoce. :haha: Jsou oba hubený,vůbec nechápu,kam to nacpou :otricelo:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: úte 13. led 2009 21:30:27 
Chalupářská svíčková

Místo klasické svíčkové vrazíš do pekáče kližku,nasypeš Halali a koření.Dáš do trouby dokud maso není měkké....maximálně 2 hoďky přiklopené......pak vyndáš,vybereš koření,rozmixuješ zeleninu a naleješ smetanu...hotovo.
Kam se hrabe klasická svíčková(maso) na tohle......tedy pokud můžete jíst kližku.Někdo to nejí.Samozřejmě případné blány na mase sundat.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: stř 14. led 2009 10:46:06 
Začínající pisatel/ka
Začínající pisatel/ka
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 27. lis 2008 18:28:08
Příspěvky: 15
Bydliště: severní Morava
Nikky píše:
týýý jo - nutně potřebuji doma Xaverov ... zní to báječně ty recepty :love1:


Bříško a ty s jogurtem - dělala jsi je ??? neopadává ta strouhanka ???


Tyhle řízky taky dělávám. Jsou opravdu moc dobré. Maso můžeš použít i vepřové. Do jogurtu dávám různá koření, podle chuti (kari, grilovací, steakové). Ve strouhance obaluji těsně před smažením.

Jsem ráda, že krkovička s pivem chutnala. :bye: brus


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: čtv 22. led 2009 14:53:48 
,A já vám tady dám "Mrtvý dech milenky"

Těsto jako na bramboráky,ale bez majoránky

Najijete na rozpálený tuk do kulaté palčinkové pánvičky
doprostřed dáte rozpůlenou tvarůžku a na tvarůžku feferonku a polejete opět
těstem.Osmažíte po obou stranách. k¨K tomu se dává pivo.Ale může to být i jako
normální jídlo i se zelím kyselým


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: pát 23. led 2009 9:57:27 
Drbna
Drbna
Uživatelský avatar

Registrován: pát 26. pro 2008 21:44:49
Příspěvky: 530
Bydliště: Vysočina
Tak já si dovolím také přispět se svojí troškou do mlýna:

Marináda, do které nakládám skoro vše a hlavně řízky

Na 1/2 kg masa - 2 celá vejce, 2 lžičky hořčice, 3 lžíce solamilu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička worčestru, 1 lžička magi, 2 stroužky česneku.....a naložit na min. 24 hodin (ale pokud nakládáte třeba kuřecí, tak můžete připravovat hned). Je to i na jiná masa (nakládám i vepřové, králičí...............)

Takto naložené maso netřeba obalovat v trojobalu, ale stačí už jenom strouhanka. Naložené to můžete mít i několik dní.
Stejně nakládám maso i na recept, co tady už je. Jsou to kuřecí plátky s broskví a šunkou (pod broskev cpu ještě kousek nivy). Jen po osmahnutí dávám do zapékací misky a dodělávám v troubě.
Pak z toho připravuji také kuřecí kousky na smetaně s ananasem a nivou:
Orestujte na oleji a když je to už skoro hotové tak přidejte ananas nebo třeba žampiony, rozdrobenou nivu a zalijte šlehačkou.

Dobrou chuť!!!


Přílohy:
Poznámka: Zapečené kuřecí s broskví v marinádě
IMG_5299.JPG
IMG_5299.JPG [ 93.09 KiB | Zobrazeno 70 krát ]


Naposledy upravil Delisa dne úte 27. led 2009 11:39:50, celkově upraveno 1
Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: pát 23. led 2009 23:29:42 
,,tak jsem udělala ty umrlčí dechy milenky ,,,no mému to chutnalo,ale já mám raději v těstíčku s políčanem.A normální bramborák,,,ale není to špatné Zkuste,,a není žádný smrad


Nahoru
  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 2 z 15   [ Příspěvků: 149 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz