Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 15 z 15   [ Příspěvků: 149 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: sob 29. říj 2011 20:30:34 
Ivana píše:
Steak je uprava masa :yes: Jakéhokoliv :yes: Prostřeno berte s rezervou, nevařej tam profesionálové :hihi:



jo,,steak biftek,žádná novina ........


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: čtv 24. kvě 2012 11:33:18 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Steak ála pizza!

Ingredience:
4 plátky zadního hovězího, nebo roštěné
hladká mouka, oliv. olej, čerstvě mletý pepř,
mozzarella, drcená rajčata, oregano, sůl,
hrst oliv, malá feferonka, 2 stroužky česneku.

Plátky masa zakryjeme fólií a lehce naklepeme. Po obou stranách osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. Na velké pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme maso a opečeme jej dozlatova po obou stranách. Poté vše zalijeme drcenými rajčaty a přidáme cca deci vody, bazalku/oregano, na kolečka krájené olivy, pokrájenou feferonku a propasírovaný česnek. Až se nám polpa zarestuje, tak maso poklademe plátky mozzarelly a vše přesuneme do trouby a zapečeme. Nakonec dozdobíme lístky čerstvé bazalky.


Přílohy:
Steak jako pizza2.jpg
Steak jako pizza2.jpg [ 272.68 KiB | Zobrazeno 56 krát ]
Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: pát 25. črc 2014 22:02:34 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Rajčatová omáčka podle swiste
(rajská z rajčat)

1kg hovězí maso
3 plechovky krájených loupaných rajčat se šťávou (cca 1,2 kg čerstvých),
1 cibule,
1 perník na strouhání,
hladká špaldová mouka,
1 lžička skořice, olivový olej,
kukuřičný škrob

koření - 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, čaj.lžičku tymiánu,

V papiňáku podusíme maso s kořením min 45 minut - my máme raději déle.

Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme pokrájená rajčata, zaprášíme moukou a lehce osmahneme, zalijeme vývarem z masa, zahustíme perníkem a vaříme přibližně 1/2 hodiny. Je li potřeba dohustíme kukuřičným škrobem, nejlépe rozmíchaným ve zbytku vývaru. (V případě slabého vývaru rozvaříme ještě kostku hovězího bujonu.)

Omáčku propasírujeme nejlépe tyčovým mixerem. Nakonec přidáme nakrájené maso, buď na kostky nebo plátky, jak kdo rád.

Jako příloha se hodí houskový knedlík, nebo těstoviny.

Dobrou chuť! :cool:


Přílohy:
Rajská s špald knedlíkem.jpg
Rajská s špald knedlíkem.jpg [ 181.39 KiB | Zobrazeno 30 krát ]
Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: sob 16. srp 2014 14:12:31 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
"Havajské kuře",
(kuře na ananasu)
upgrade

Suroviny: kuřecí prsa 300g
1/2 čerstvého ananasu, kari, kurkuma
česnek, rozinky, loupané mandle
kokosové mléko, jablko, světlá sojová om.

Orestujeme kuřecí prsa, a zprudka zarestujeme ananas pokrájený na kostičky a přidáme jablko nakrájené na malé kostičky. Zlehka posypeme kari a kurkumou. Přidáme kokosové mléko a pořádně provaříme. Následují rozinky a mandle rozkrojené napůl. Dochutíme světlou sojovou omáčkou a v případě potřeby kukuřičným škrobem.

Jako přílohu podáváme rýži a opečené brambory. Dobrou chuť!

(P.S. V orig. receptu je místo nivy a smetany kokos. mléko a pasta a místo jablka mango - zkoušel jsem a až zas tak velký rozdíl to nebyl...)


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: sob 12. bře 2016 14:49:47 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Kuře pečené v mléce podle Jammieho Olivera

celé menší kuře 1 ks
čerstvé šalvějové lístky 1 hrst
celá skořice 2 ks
kůra z jednoho citronu
neoloupaný česnek 8–10 stroužků
mléko cca 500 ml
máslo 1 lžíce
olej
sůl, pepř

Troubu předehřejte na 180 °C.

V hlubší litinové pánvi nebo hrnci, ve kterém později budete kuře péct, si na troše oleje a másla zprudka osmažte ze všech stran osolené a opepřené kuře.

Nyní ke kuřeti do hrnce přidejte šalvěj, skořici, neoloupané stroužky česneku a na větší kousky nakrájenou citronovou kůru. Vše trochu osolte a zalijte mlékem.

Dejte péct do vyhřáté trouby asi na 70–80 minut a v průběhu pečení kuře přelévejte výpekem s mlékem.

Podávejte například s bramborovou kaší. Dobrou chuť!


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: ned 17. črc 2016 15:54:51 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Kuře Puttanesca

4ks kuřecí prsa bez kůže
2ks cibule, na kostičky
3stroužky česneku jemně nasekaného
1lžíce ančovičky nakrájené nadrobno
400g plechovka krájených rajčat
3ks cherry rajčata na stonku
3lžíce černé olivy bez pecek
4lžíce kapary
špetka mleté skořice
2lžíce čerstvá plocholistá petržel, nakrájená
1lžíce chilli paprička, nadrobno nakrájená
olivový olej
sůl a pepř

Kuřecí prsa osušte, osolte a opepřete. Na velké pánvi rozehřejte lžíci oleje a pak maso z obou stran zatáhněte (dozlatova). Dejte stranou.

Do pánve s výpekem nalijte trochu vody a deglazujte (kousky z výpeku se hodí k dochucení). Poté snižte plamen, přidejte česnek, ančovičky a cibuli. Restujte, dokud cibule nebude dosklovata, cca 5–10 minut.

Zvyšte teplotu a přidejte pokrájená rajčata z plechovky společně se špetkou skořice. Do plechovky si natočte vodu a přelijte do pánve. Vmíchejte olivy, kapary a přiveďte k varu.

Jakmile se bude vše vařit, snižte teplotu, aby vše jen lehce probublávalo, a do pánve vložte kuřecí prsa. Cherry rajčata na stoncích dejte na volná místa mezi kusy masa a vše zasypejte pokrájenou chilli papričkou.

Zakryjte a vařte 20 minut. Poté poklici sundejte a vařte dalších 10 minut (dokud kuře není hotové a omáčka lehce nezhoustne).

Posypejte nakrájenou petrželkou a můžete podávat.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: pon 08. kvě 2017 0:12:47 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Kuře v krémové omáčce se sušenými rajčaty
(8 porcí)

8ks kuřecí stehna nebo paličky
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
máslo 3 lžíce
česnek jemně nasekaný 3 stroužky
sušené chilli vločky 1/4 lžičky
kuřecí vývar 1 hrnek
šlehačka 1/2 hrnku
sušená rajčata nakrájená na tenké nudličky 1/3 hrnku
čerstvě nastrouhaný parmazán 1/4 hrnku
sušený tymián 1/4 lžičky
sušené oregano 1/4 lžičky
sušená bazalka 1/4 lžičky
čerstvá bazalka nakrájená na tenké proužky 1/4 hrnku

Troubu předehřejte na 200 ˚C. Kuře omyjte, dobře osušte a ochuťte solí a pepřem.

2 lžíce másla rozpusťte ve velkém kastrolu vhodném do trouby a na středním plameni na něm osmahněte kuřecí stehna, nejprve kůží dolů, potom i z druhé strany dozlatova – z každé strany asi 2–3 minuty. Vyndejte z kastrolu a nechte stranou.

V kastrolu rozpusťte zbývající lžíci másla. Přidejte česnek a chilli vločky a za stálého míchání restujte asi 1–2 minuty, až se směs rozvoní. Vmíchejte vývar, šlehačku, sušená rajčata, parmazán, tymián, oregano a sušenou bazalku. Přiveďte k varu a na mírném ohni nechte probublávat asi 3–5 minut, až omáčka lehce zhoustne. Vraťte do kastrolu kuře.

Vložte kastrol do trouby a nechte kuře pořádně propéct, trvá to asi 25–30 minut. Servírujte horké, ozdobené čerstvou bazalkou. Jako příloha se nejlépe hodí široké nudle nebo špecle.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: pon 08. kvě 2017 0:37:05 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Hovězí Stroganov s rýží, červenou cibulí & chuťovka s petrželkou podle Jamieho Olivera

Rýže:
rychlovarná celozrnná nebo basmati rýže 1 hrnek (300 g)
čerstvý tymián 1/2 svazku
baby špenát 200 g

Chuťovka:
malé červené cibule 2 ks
kyselé okurčičky 1 hrst
hladkolistá petržel 1 svazek

Stroganov:
směs hub 300 g
olivový olej
česnek 3 stroužky
steaky z hovězího roštěnce bez tuku 2x 200 g
sladká mletá paprika 1 vrchovatá lžíce
citron 1 ks
brandy 1 lžíce
netučný bílý jogurt 4 vrchovaté lžíce
polotučné mléko 1 lžíce

Do kastrolu dejte vařit 1 hrnek rýže, 2 hrnky vroucí vody, lístky tymiánu a špetku soli a pepře, přikryjte pokličkou a občas promíchejte. Cibule oloupejte a pak je s okurčičkami nakrouhejte v robotu a vsypte do mísy. Stonky petržele nakrájejte na jemné plátky a lístky nakrájejte nahrubo, pak promíchejte s okurčičkami a cibulí s trochou nálevu z okurek a špetkou soli, všechno dobře prohněťte.

Houby natrhejte nebo nakrájejte rovnou do pánve na smažení a smažte za pravidelného promíchávání na 2 lžících oleje, prolisujte k nim neoloupaný česnek a dvě třetiny chuťovky s petrželkou. Maso nakrájejte na 1cm nudličky a promíchejte je se solí, pepřem, paprikou a jemně strouhanou kůrou z citronu. Houby vsypte na talíř, do pánve dejte 2 lžíce oleje a nudličky masa v jedné vrstvě, obraťte je, až zespoda zezlátnou.

K rýži přidejte špenát a znovu přikryjte. K masu přidejte brandy a opatrně ji zapalte (jestli chcete), nechte plamínky odumřít a pak vraťte houby s jogurtem a mlékem a uveďte do varu. Zavadlý špenát přesuňte na hezký tác, na něj nasypte nakypřenou rýži. Přidejte masovou směs a z výšky posypte vymačkanou a scezenou chuťovkou.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vše od masa
PříspěvekNapsal: ned 16. črc 2017 12:35:50 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Kuřecí paličky na víně
Příprava: 20 minut
Vaření: 1 h 40 minut


1 kg kuřecích paliček
100 g anglické slaniny
2 šalotky
2 stroužky česneku
2 mrkve
1 řapík celer
250 g menších žampiónů
1 lžíce rajčatového protlaku
100 ml červeného vína
olivový olej
sůl

Kuřecí paličky omyjeme a osolíme. Opečeme je dozlatova na olivovém oleji. Vyndáme je a do výpeku přidáme pokrájenou slaninu, pokrájenou zeleninu, šalotku, česnek a polovinu celých žampiónů.

Paličky vrátíme do hrnce, přidáme protlak, víno, můžeme zalít troškou vody, nebo smetany a přiklopíme a dusíme 1,5 hodiny.

Půl hodiny před koncem dušení přidáme zbytek žampiónů.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 15 z 15   [ Příspěvků: 149 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz