holky, takže můj receptík, je přímo z pizzerie
těsto - 400 g hl. mouky(já dávám o chlup méně, aby bylo těsto vláčnější)
1 dcl vody
10 g kvasnic
špetku cukru (do kvásku)
sůl
na vyválené těsto připravuji tuto polpu - osmahnu cibulku, přidám 2-3 nasekaná rajčata, máčknu stroužek česneku, přidám celý protlak, osolím, dám hodně oregana (vozím si výborné z Řecka) a přidám trochu vody, asi 15 min. dusím, pak potřu na pizzu
na těsto potřené polpou dám mozzarelu a na ni další přísady, podle toho, kterou pizzu dělám - třeba šunku, sušenou šunku, pikantní salám, tuňáka, výborná je i s ančovičkami atd.
Zásadní chyby při výrobě pizzy - špatné těsto - musí mít výbornou chuť a nechutnat jako "koláč" a taky musí být vyváleno tak, aby "přes něj bylo vidět"
- kečup - naprosto nevhodný na pizzu
- listové těsto -
- sýry musí být hned na polpě, někdo sýrem posypává až povrch, ale to se pak sýr speče, když je vespod, tak je krásně vláčný...
No, dalo by se o tom psát a psát....když jsem s pizzou začínala, tak to byla hrůza, ale postupem času jsem se propracovala k pizze výborné...