Ahoj holky, par se vas ptalo konkretne na ten smetanovy zaklad, tak to tu rozepisu, abych to nemusela vsem posilat zvlast:) :
mozzarelu nahrubo nastrouham a smicham v hrnku se smetanou a testo tim potru. presny pomer ted nevim, ale ta konzistence je takova hrudkovita, ze smetana vylozene netece. nekdy, kdyz smetana steka z testa, tak ji kolem susim, protoze pak na plechu udela docela hnusnou pripeceninu, ktera se blbe dostava dolu
pouzivam "smetanu na vareni", maji to normalne v chladaku. mozzarellu kupuju v bille v sekci s vazenymi syry. mame radi hodne syra, takze kupuju dva kousky te vazene (jmenuje se primo mozzarella na pizzu nebo tak nejak) a jeden nastrouham a smicham s tou smetanou a druhy jeste nakrajim na platky a testo pokladu. na tento mohutny podklad pak davame dalsi ingredience dle chuti. v nasi pizzerce jsem odpozorovala, ze jejich pizza je pak jeste pokapana olivovym olejem, ale to tedy nevim v jake fazi se dava, asi az v prubehu peceni, kdyz se vytvori syrovy povrch:)