Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Sladké jídla , moučníky , těsta http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=34 |
Stránka 39 z 39 |
Autor: | Petrulka [ úte 18. říj 2011 15:11:54 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sladké jídla , moučníky , těsta |
máslový mám ráda ,,,mám ráda dost krému..A může být i s ananasem mňam ... Já dorty neumím jsem na to levá..Ale myslím si,že kdyby to někdo na mně vyžadoval tak by mne to přinutilo. Mám veškeré věci na zdobení i na růžičky ,,,. |
Autor: | swist [ úte 22. dub 2014 19:46:27 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Sladké jídla , moučníky , těsta | ||
Panna cotta 500 ml smetany ke šlehání 4 plátky želatiny 25 g hroznového cukru (kdo má rád sladší, tak víc) 1 vanilkový lusk maliny nebo jiné drobné ovoce na ozdobu Do studené vody nebo mléka dáme rozpustit želatinu. Mezitím si připravíme čtyři skleničky či menší misky a svaříme smetanu: do hrnce vlijeme polovinu celkového množství smetany, přidáme cukr a dřeň z vanilkového lusku, vydlabaný lusk a vše pomalu přivedeme k varu. Občas dobře promícháme - smetana se nesmí připálit. Hrnec stáhneme z plamene, směs necháme mírně prochladnout a poté do ní přidáme vymačkanou želatinu (namísto plátků můžeme použít i jemně mletý prášek, čtyři plátky odpovídají dvěma lžičkám prášku). Jakmile se želatina rozpustí, přecedíme směs přes jemné sítko. Zbytek smetany ušleháme do polotuha a spojíme ji se svařenou vanilkovou směsí. Hmotu vlijeme do připravených sklenek nebo mističek a 4 až 6 hodin necháme v chladu tuhnout. Při podávání zdobíme malinami či rozvarem z jakéhokoli drobného ovoce. Pokud chceme vanilkovou variantu obměnit, můžeme do smetanového základu přidat třeba lžíci medu či limetkové šťávy. Zdroj: http://www.lidovky.cz/smetana-na-vidlic ... ra-chut_mc
|
Autor: | swist [ pon 04. srp 2014 22:37:48 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Sladké jídla , moučníky , těsta | ||
TORTA DI TOSCANA Toskánský koláč 1,5 hrnku špaldové mouky 0,5 hrnku polohrubé pšeničné mouky 10 lžic tekutého fruktózového cukru se stévií 3/4 hrnku mléka 1/2 hrnku oleje 1 prášek do pečiva 3 vejce špetka soli 2 lžíce psylia 2-3 jablka namočená kustovnice piniové oříšky špetka skořice Žloutky utřeme s tekutým cukrem, přidáme mouku s kypřícím práškem do pečiva, dále mléko, olej a psylium. Z bílků s špetkou soli vyšleháme sníh a přidáme k ostatnímu a důkladně zamícháme. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Těsto poklademe kustovnicí, kousky jablek, posypeme skořicí a piniovými oříšky. Pečeme na 180°C cca 25 minut.
|
Autor: | swist [ čtv 19. bře 2015 21:27:44 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sladké jídla , moučníky , těsta |
Nepečené snídaňové tyčinky Nutriční hodnoty: 373 kalorií/1 tyčinka 13 g bílkovin/1 tyčinka 21 g tuku/1 tyčinka 36 g sacharidů/1 tyčinka Ingredience na 12 tyčinek 5 hrnků (450 g) drcených ovesných vloček 1 a 1/3 hrnku (340 g) arašídového másla 1 hrnek (250 ml) kokosového mléka nebo kokosového krému (lze nahradit obyčejným mlékem) 3 polévkové lžíce medu Postup Otevřete plechovku kokosového krému. Promíchejte metličkou dohladka. Vmíchejte med. Přidejte arašídové máslo a vše promíchejte. Přimíchejte ovesné vločky a důkladně promíchejte. Pro lepší smíchání prohněťte rukama. Hmotu umístěte do hlubšího plechu nebo mísy vyložené pečicím papírem. Plech dejte zchladit do lednice přes noc (nebo alespoň na 2 hodiny) a poté nakrájejte na kousky. Záleží na tom, jak velké tyčinky budete chtít. Toto množství by mělo vyjít na 12 – 16 tyčinek. |
Autor: | swist [ stř 24. úno 2016 20:44:38 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Sladké jídla , moučníky , těsta |
"Odpalovací" těsto na palačinky 500 ml mléka 2 vejce 100 g hl. mouky 100 g špaldové mouky 2 lž psylia, špetka soli Pánev potřeme papírovou utěrkou namočenou v oleji. Těsto na pánvi "rozlijeme" a když se začne zvedat od okrajů, tak palačinku obrátíme. Ve volných chvílích odháníme žrouty! |
Stránka 39 z 39 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |