Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Vše s droždím http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=33 |
Stránka 2 z 13 |
Autor: | borůvka [ sob 06. čer 2009 16:58:21 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Vše s droždím | ||
vánočka podle výborného receptu od Nikky
|
Autor: | ivik [ čtv 18. čer 2009 12:45:53 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše s droždím |
také přispěji s trochou do mlýna. Nevím jestli znáte rychlé a pohodlné těsto na bramborové knedlíky, šulánky ap, prostě cokoliv z bramborového těsta. Takže recept: 15 vrchovatých polévkových lžic sušené bramborové kaše bez mléka rozmíchat ve studené osolené vodě (asi 1 1/2 káv. lžičky soli) na dost hustou kaši, dát do mikrovlnky ohřát (téměř do horka) úplně ztuhne, potom přidat 1 - 2 vejce, dobře promíchat, podle potřeby zahustit hladkou nebo polohrubou moukou (nebo půl na půl), hustota tak, aby se s těstem dobře pracovalo), vypracovat knedlíky (těsto stáním řídne) a dát vařit do osolené vody. Po vyplavání ještě chvíli nechám táhnout a vyndám. (Nebo jeden zkusit). (U nás množství pro 4 lidi). Známí už nedělají bramborové těsto jinak, je to opravdu super. |
Autor: | ivik [ čtv 18. čer 2009 12:47:43 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše s droždím |
Až teď jsem si všimla, že je to tu vše s droždím. Tak do bramborových knedlíků droždí rozhodně ne |
Autor: | Jahůdka [ ned 28. čer 2009 21:12:00 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše s droždím |
Sedmizrnné rohlíky http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3750 místo olivového oleje jsem dala 3 lžíce ztuženého tuku,rohlíky jsou pak krásně vláčné a výborné i 3 den,doporučuji |
Autor: | fialka [ ned 08. lis 2009 10:52:11 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše s droždím |
Tak dneska budu zkoušet rohlíky podle tohohle receptu, co jsem našla na Mimibazaru: 250 ml mléka, 2 žloutky, 500 g pol.mouky, 60 g sádla, 1 lžičku soli, 1 žičku cukru, 20 g čerstvého droždí, vejce na potření, kmín, mák, sůl na posypání Po vykynutí vytvořit housky nebo rohlíky, dát na pečící papír, nachat vykynou, potřít vejcem, posypat podle chuti a péci na 180 stupňů 15-20 minut dozlatova Příloha: A takhle to vypadá |
Autor: | borůvka [ úte 10. lis 2009 19:35:35 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Vše s droždím | ||
tak tohle proběhlo u nás dnes dle receptu, který zde je
|
Autor: | borůvka [ úte 10. lis 2009 20:32:34 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše s droždím |
no krásný nejsou, ale jsou dobrý. No a těsto dělala pekárna a rohlíky jsem motala já, jiné ruce zde nebyly |
Autor: | Nikky [ pon 16. lis 2009 8:28:11 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše s droždím |
tak znova Vynikající koláč z olomouckých syrečků Ingredience: 250 g polohrubé mouky, jedno balení (125 g) olomouckých syrečků, 300 g bílého jogurtu, 1 vejce, 100 g anglické (oravské) slaniny, 1/2 prášku do pečiva, kmín, sůl, oregáno Postup přípravy: Mouku, kypřící prášek, jogurt a vajíčko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Koláčovou formu (o průměru cca 26 cm) vymažeme olejem a vložíme do ní vypracované těsto. Navlhčenou rukou ho rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše. Tvarůžky a slaninu nakrájíme na drobné kostičky, promícháme a navrstvíme na těsto. Posypeme celým kmínem a oregánem. Solíme minimálně nebo vůbec (syrečky a slanina jsou slané dost). Pečeme (v předem vyhřáté troubě) dozlatova, při teplotě 180 °C, cca 30 minut. Při pečení vzniká příjemná, kořeněná vůně. Nemusíte se vůbec obávat nějakého zápachu (vyzkoušeno). Je to rychlá, jednoduchá a vynikající slaná buchta. Moje zkušenost: malinko se může osolit i vrstva těsta. Určitě přidat trochu muškátového oříšku, pepře. Tak se mi koláč povedl, musela jsem si ho vyfotit. Jak chutná studený, nevím, snědl se ještě teplý. |
Autor: | Nikky [ pon 16. lis 2009 8:31:19 ] | |||
Předmět příspěvku: | Re: Vše s droždím | |||
Univerzální těsto kynutý – koláčky , buchty ½ l mléka , 2 žloutky , sůl , 20 dkg másla , 20 dkg cukru krystal, ½ kg hladké mouky , ½ kg polohrubé mouky , 6 dkg droždí , Vypracujeme těsto
|
Stránka 2 z 13 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |