Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Těstoviny http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=306 |
Stránka 8 z 8 |
Autor: | swist [ pon 08. kvě 2017 0:06:41 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Spagetti Carbonara 3 špagety (1 balík) 250 ml smetany s nejvyšším obsahem tuku 4 žloutky slaninu s velkým podílem masa parmazán pepř, sůl V hrnci si nejprve dáme ohřát vodu na špagety. Mezitím si připravíme suroviny. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky odložíme do chladničky a použít je můžeme například při pečení. Parmezán si nastrouháme na struhadle najemno. Tímto voňavým sýrem opravdu nešetříme. Nastrouhaný ho dáme do větší misky. Slaninu si nakrájíme na menší kousky a pak ji opražíme na pánvi. Nyní nastává to kouzlo. Do pánve k slanině přilijeme smetanu a necháme zahřát na malém ohni. Smetana nesmí vřít. K parmezánu přilijeme 4 žloutky a smícháme na kaši. Pokud je kaše příliš hustá, můžeme ještě přidat žloutek. Následně přilijeme pár lžic vody ze špaget a mícháme dokud nám nevznikne řidší hmota. Osolíme ji a opepříme. Mezitím se nám uvařili špagety "all dente," které přidáme do pánve. Ulpí li na nich trochu vody, nevadí. Za stálého míchání hmotu ze žloutků a parmazánu přilijeme ke smetaně se slaninou a celé to necháme ještě ohřát. Na vrch ještě můžete nastrouhat parmazán a ozdobíme bazalkou. Dobrou chuť. |
Autor: | swist [ sob 16. bře 2019 15:15:37 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Pesto z para ořechů a rukoly SUROVINY (4–6 PORCE) para ořechy 1 hrnek (120 g) piniové oříšky 1/2 hrnku (50 g) avokádo 1 a 1/2 ks rukola 2 velké hrsti (50 g) čerstvá bazalka 1 velká hrst (30 g) šťáva z 1 a 1/2 citronu olivový olej 8 lžic těstoviny penne 500 g mladá cuketa 2 ks brokolice 1 hlávka vyloupaný hrážek (mražený) 1 a 1/2 hrnku (225 g) sůl a čerstvě namletý pepř POSTUP Vložte para ořechy a piniové oříšky do kuchyňského robotu a mixujte asi minutu, dokud se zcela nerozemelou. Pak přidejte oloupané avokádo, rukolu, lístky bazalky, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Znovu promixujte, dokud se nevytvoří jemné a krémové pesto. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, tak aby byly al dente – na skus. Zatímco se těstoviny vaří, nakrájejte cuketu na tenké plátky a brokolici na malé kousky, dejte je na pánev, zakápněte olivovým olejem a přidejte sůl a pepř. Restujte 5–7 minut, dokud není zelenina hotová. Hrášek vložte do hrnce se studenou vodou, přiveďte k varu a sceďte. Hotové těstoviny smíchejte s pestem, hráškem a orestovanou zeleninou. |
Autor: | swist [ pon 14. říj 2019 13:20:01 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Sicilské pesto s Ricottou a vlašskými ořechy Ingredience pro 4 osoby 100 gr Čerstvá ricotta 60 ml Olivový olej extra panenský 50 gr Sýr Parmigiano Reggiano (Grana Padano) 40 gr Vlašské ořechy 2 ks Rajčata 20 gr Rajčatový koncentrát 15 gr Bazalka 1/2 ks Stroužek česneku špetka Sůl POSTUP Vložte ořechy, česnek a rajčata do kuchyňského robotu a mixujte asi minutu, dokud se zcela nerozemelou. Pak přidejte sýry, lístky bazalky, olivový olej, sůl a pepř. Znovu promixujte, dokud se nevytvoří jemné a krémové pesto. |
Stránka 8 z 8 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |