Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Těstoviny http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=306 |
Stránka 7 z 8 |
Autor: | Esterka1 [ čtv 28. říj 2010 19:06:38 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Už mám uloženo |
Autor: | swist [ pon 11. čer 2012 13:11:39 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny | ||
Gnochi all Amatriciana 400g chlazené Gnochi (nebo makarony, či špagety) 400g oloupaných a pokrájených rajčat 2 dcl drcených rajčat 2 lžíce ol. oleje 100g sušené slaniny (ev. prorostlejší prosciutto) 2 dcl bílého vína 150g zralejšího sýra Pecorino (ev. parmazán) pepř, sůl, hrst najemno pokrálené petrželové nati, na dozdobení pár lístků bazalky, oregana 2 stroužky česneku Slaninu pokrájíme na malé kostičky a s trochou vody a olejem orestujeme na pánvi. Po lehkém zarestování přidáme rajčata, bílé víno a povaříme. Přidáme hrst sýru Pecorino a gnochi a ještě chvíli povaříme. Nakonec vypneme vařič, přidáme propasírovaný česnek, petrželku a dochutíme solí a pepřem. Na talíři dozdobíme natrhanými lístky bazalky, oregana a zbytkem sýra.
|
Autor: | swist [ úte 13. srp 2013 10:33:28 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny | ||
Žampionová omáčka 250g žampionů jemně pokrájených 1 cibule 4 stroužky česneku 1 hrst parmazánu 1 malá smetana bylinky dle chuti a možností sůl, pepř 4 lžíce panenského olivového oleje (50g sušeného špeku, nebo 150g plátků svíčkové) Na celém oleji osmahneme cibulku do sklovata (případně se špekem či svící), opepříme a přidáme žampiony. Po zarestování zalijeme smetanou a přidáme část parmazánu. Nakonec přidáme chlazené těstoviny, česnek a bylinky.
|
Autor: | swist [ úte 20. srp 2013 14:25:11 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Pesto ala SICILIANA (pesto z ořechů a sýru ricota) 200g sýru cottage (orig. ricota) hrst loupaných dýňových semen hrstku loupaných vlašských ořechů trošku ořechů kešu (orig. pinie) 5 lžic drcených rajčat hrst bazalky hrst sýru grana padano 4 lžíce olivového oleje 2 velké stroužky česneku sůl, pepř Ingredience dáme do kuchyňského robota, (vyjma trošky parmazánu a pár ořechů na dozdobení), a rozmixujeme v pesto. Na hluboké pánvi ohřejeme s chlazenými (ev. předvařenými sušenými) těstovinami a dochutíme solí a pepřem. Na talíři dozdobíme odloženými ořechy a posypeme parmazánem. Můžeme dozdobit i pár lístky bazalky, máty, nebo oregána. |
Autor: | swist [ stř 23. říj 2013 21:26:36 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Pesto prosciutto cotto e piselli (pesto z šunky a hrášku) 1 malá smetana 200g mraženého hrášku 100g na kostičky pokrájené šunky hrst sýru grana padano 1 cibule najemno pokrájená 4 lžíce olivového oleje extravirgine máslo, kukuřičný škrob, muškátový oříšek sůl, pepř Na oleji osmahneme cibulku do sklovata a pak přidáme hrášek a šunku. Přidáme smetanu, kukuřičný škrob a strouhaný sýr. Dochutíme máslem, solí, pepřem a oříškem. Dozdobíme zbylým sýrem. |
Autor: | swist [ úte 05. lis 2013 0:24:45 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny | ||
sugo con mazzancolle, seppie e cozze omáčka s krevetami, chobotnicí a mušlemi 4 malé chobotnice, 4 krevety 8 slávek, krabičku drcených rajčat, 4 lžíce olivového oleje, hrst cherry rajčátek, 1 dl. bílého vína, kukuřičný škrob na zahuštění, petržel, sůl, pepř 2 stroužky česneku, malá chilli paprička Na celé dávce oleje orestujeme pokrájené chobotničky s pokrájenou chilipapričkou, česnekem pokrájeným na plátky a pokrájenými cheryrajčátky, podlijeme vínem a přidáme drcená rajčata a provařujeme, až jsou chobotničky poloměkké. Přidáme krevety a slávky, povaříme, zahustíme kukuřičným škrobem a dochutíme petrželkou, solí a pepřem. Podáváme na sepiových špagetách.
|
Autor: | mazel.heelska [ ned 24. lis 2013 16:38:01 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
To už je lepší, jenom já znám jen jednoho Slávka a kde vzít dalších 7 |
Autor: | swist [ úte 22. dub 2014 19:30:51 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Sugo con permigano regiano omáčka s parmazánem 250 ml smetany 4 lž olivového oleje hrst parmazánu kukuřičný škrob sůl Postup přípravy je velmi složitý: smícháme na pánvi, ohřejeme a přidáme těstoviny. |
Autor: | swist [ ned 13. bře 2016 15:26:29 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Gnocchi po pařížsku 400g gnocchi 250ml zelenin. vývaru cuketa lilek cherry rajčata 4 ks oranžová paprika česnek 1 stroužek francouzský sýr čedar vývar sůl pepř Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cuketu, lilek a papriku, osolte a opepřete. Po chvíli přisypte noky a pokrájená rajčátka. Podlijte trochou vývaru a přidejte kousek másla. Nechte rozpustit, pánev odstavte a posypte strouhaným sýrem a čerstvými bylinkami. |
Stránka 7 z 8 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |