Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 7 z 8   [ Příspěvků: 73 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: čtv 28. říj 2010 19:06:38 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 18:55:30
Příspěvky: 1169
Bydliště: Ostrava
:yes: :yes:
Už mám uloženo


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: pát 01. čer 2012 15:48:00 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Bucatini al limone con pecorino

325g Sépiových bucatini (špagety, linguine)
2-3 citrony
350g čerstvého pecorina (gouda)
50g pecorina staginato (zralá gouda)
4 lžíce ol. oleje
čerstvá bazalka, mořská sůl, čerstvě namletý pepř,
2 stroužky česneku

Vymačkáme citrony (150ml), nastrouháme čerstvý i zralý pecorino. (Lze použít i lepší aidam smíchaný s parmazánem - je to ale podvod!) Vše smícháme spolu s ol. olejem aby se vytvořila kompaktní hmota, hustá hrudkovitá omáčka. Těstoviny uvaříme ve velké pánvi a lehce slijeme. Přimícháme pesto na ještě teplou pávev, propasírujeme česnek a dobře rozmícháme. Servírujeme s lístky čerstvé bazalky, posypané čerstvě mletým pepřem a obsypané/posypané zralým pecorinem.


Přílohy:
Bucatini al limone con pecorino.jpg
Bucatini al limone con pecorino.jpg [ 195 KiB | Zobrazeno 53 krát ]
Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: pon 11. čer 2012 13:11:39 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Gnochi all Amatriciana

400g chlazené Gnochi (nebo makarony, či špagety)
400g oloupaných a pokrájených rajčat
2 dcl drcených rajčat
2 lžíce ol. oleje
100g sušené slaniny (ev. prorostlejší prosciutto)
2 dcl bílého vína
150g zralejšího sýra Pecorino (ev. parmazán)
pepř, sůl, hrst najemno pokrálené petrželové nati,
na dozdobení pár lístků bazalky, oregana
2 stroužky česneku

Slaninu pokrájíme na malé kostičky a s trochou vody a olejem orestujeme na pánvi. Po lehkém zarestování přidáme rajčata, bílé víno a povaříme. Přidáme hrst sýru Pecorino a gnochi a ještě chvíli povaříme. Nakonec vypneme vařič, přidáme propasírovaný česnek, petrželku a dochutíme solí a pepřem.

Na talíři dozdobíme natrhanými lístky bazalky, oregana a zbytkem sýra.


Přílohy:
Gnochi all Amatriciana.jpg
Gnochi all Amatriciana.jpg [ 155.11 KiB | Zobrazeno 125 krát ]
Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: úte 13. srp 2013 10:33:28 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Žampionová omáčka

250g žampionů jemně pokrájených
1 cibule
4 stroužky česneku
1 hrst parmazánu
1 malá smetana
bylinky dle chuti a možností
sůl, pepř
4 lžíce panenského olivového oleje
(50g sušeného špeku, nebo 150g plátků svíčkové)

Na celém oleji osmahneme cibulku do sklovata (případně se špekem či svící), opepříme a přidáme žampiony. Po zarestování zalijeme smetanou a přidáme část parmazánu. Nakonec přidáme chlazené těstoviny, česnek a bylinky.


Přílohy:
Funghi.jpg
Funghi.jpg [ 172.27 KiB | Zobrazeno 30 krát ]
Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: úte 20. srp 2013 14:25:11 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Pesto ala SICILIANA
(pesto z ořechů a sýru ricota)

200g sýru cottage (orig. ricota)
hrst loupaných dýňových semen
hrstku loupaných vlašských ořechů
trošku ořechů kešu (orig. pinie)
5 lžic drcených rajčat
hrst bazalky
hrst sýru grana padano
4 lžíce olivového oleje
2 velké stroužky česneku
sůl, pepř

Ingredience dáme do kuchyňského robota, (vyjma trošky parmazánu a pár ořechů na dozdobení), a rozmixujeme v pesto. Na hluboké pánvi ohřejeme s chlazenými (ev. předvařenými sušenými) těstovinami a dochutíme solí a pepřem. Na talíři dozdobíme odloženými ořechy a posypeme parmazánem. Můžeme dozdobit i pár lístky bazalky, máty, nebo oregána.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: stř 23. říj 2013 21:26:36 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Pesto prosciutto cotto e piselli
(pesto z šunky a hrášku)

1 malá smetana
200g mraženého hrášku
100g na kostičky pokrájené šunky
hrst sýru grana padano
1 cibule najemno pokrájená
4 lžíce olivového oleje extravirgine
máslo, kukuřičný škrob, muškátový oříšek
sůl, pepř

Na oleji osmahneme cibulku do sklovata a pak přidáme hrášek a šunku. Přidáme smetanu, kukuřičný škrob a strouhaný sýr. Dochutíme máslem, solí, pepřem a oříškem. Dozdobíme zbylým sýrem.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: úte 05. lis 2013 0:24:45 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
sugo con mazzancolle, seppie e cozze
omáčka s krevetami, chobotnicí a mušlemi

4 malé chobotnice,
4 krevety
8 slávek,
krabičku drcených rajčat,
4 lžíce olivového oleje,
hrst cherry rajčátek,
1 dl. bílého vína,
kukuřičný škrob na zahuštění,
petržel, sůl, pepř
2 stroužky česneku, malá chilli paprička

Na celé dávce oleje orestujeme pokrájené chobotničky s pokrájenou chilipapričkou, česnekem pokrájeným na plátky a pokrájenými cheryrajčátky, podlijeme vínem a přidáme drcená rajčata a provařujeme, až jsou chobotničky poloměkké. Přidáme krevety a slávky, povaříme, zahustíme kukuřičným škrobem a dochutíme petrželkou, solí a pepřem. Podáváme na sepiových špagetách.


Přílohy:
Sugo s chobotnicí.JPG
Sugo s chobotnicí.JPG [ 230.04 KiB | Zobrazeno 52 krát ]
Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: ned 24. lis 2013 16:38:01 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 10. lis 2009 11:28:14
Příspěvky: 1463
Bydliště: 100 v ježatá
To už je lepší, jenom :dummy: já znám jen jednoho Slávka a kde vzít dalších 7 :copak:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: úte 22. dub 2014 19:30:51 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Sugo con permigano regiano
omáčka s parmazánem

250 ml smetany
4 lž olivového oleje
hrst parmazánu
kukuřičný škrob
sůl

Postup přípravy je velmi složitý: smícháme na pánvi, ohřejeme a přidáme těstoviny.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: ned 13. bře 2016 15:26:29 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 497
Gnocchi po pařížsku

400g gnocchi
250ml zelenin. vývaru
cuketa
lilek
cherry rajčata 4 ks
oranžová paprika
česnek 1 stroužek
francouzský sýr čedar
vývar
sůl
pepř

Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cuketu, lilek a papriku, osolte a opepřete.

Po chvíli přisypte noky a pokrájená rajčátka. Podlijte trochou vývaru a přidejte kousek másla. Nechte rozpustit, pánev odstavte a posypte strouhaným sýrem a čerstvými bylinkami.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 7 z 8   [ Příspěvků: 73 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz