Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Těstoviny http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=306 |
Stránka 6 z 8 |
Autor: | fialka [ úte 14. zář 2010 21:36:50 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem cannelloni (asi 200g-250g) = těstoviny ve tvaru trubiček, olivový olej na vymazání pekáčku, strouhaný sýr, ale parmezán by byl lepší, boloňská omáčka: jak jste zvyklé; např. pro 2dospělé a jedno dítě asi 400g mletého masa, 2 stroužky česneku, menší cibule, 2 lžičky koření na mleté maso, bazalka nebo oregáno, asi 4 sterilovaná rajčata (dávám jednu malou skleničku ve vlastní šťávě, olivový olej bešamel: menší cibule, 40g másla, 40g hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, 1 hřebíček, 1 bobk.list, mletý bílý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, dusíme asi 10minut. Bešamel: cibuli zpěníme na másle, nasypeme mouku a necháme zhoustnout, mícháme. Takto připravenou jíšku necháme vychladnout, pak zalejeme mlékem a rozpustíme dohladka. Přivedeme k varu, neustále mícháme. Přidáme koření a necháme na mírném ohni vařit 20minut. Pak přecedíme. Pekáček trochu vymažeme olivovým olejem a nalejeme polovinu bešamelu. Cannelloni plníme boloňskou omáčkou a dáváme do pekáčku, měly by být asi dvě vrstvy (tento recept je pro 2,5 osoby - dva dospělé a jedno dítě, tak je tam vrstva jen jedna). Zalejeme druhou polovinou bešamelu a posypeme strouhaným parmezánem. Dáme zapéct na 40minut - přikryté alobalem. |
Autor: | swist [ stř 15. zář 2010 22:07:09 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Těstoviny quatro formaggio Osmahneme na pánvi pršut, nebo libovější anglickou. Přilejem smetanu ve které rozpustíme strouhanou nivu a další dva sýry podle chuti (hermelín, mozarela). Přidáme trochu mražené bazalky a zahustíme parmazánem (gran padano/moravia permigano regiano). Dochutíme mletým pepřem (bílý je lepší) a ev dosolíme... |
Autor: | swist [ stř 13. říj 2010 20:08:40 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
P.S. Koupil jsem jen chlazené tagliatelle a smíchat na pánvi to z důvodu množství nešlo... |
Autor: | Bříško [ stř 13. říj 2010 20:10:37 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
sw....ta poslední fotka se mi líbí,to by mi chutnalo |
Autor: | Esterka1 [ stř 13. říj 2010 20:19:12 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
swist píše: P.S. Koupil jsem jen chlazené tagliatelle a smíchat na pánvi to z důvodu množství nešlo... Co pořád píšeš chlazené?? To dostane koupit uvařené,ale studené??? |
Autor: | swist [ stř 13. říj 2010 20:25:58 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Esterka1 píše: Co pořád píšeš chlazené?? To dostane koupit uvařené,ale studené??? Dáši, těstoviny koupíš buď klasické sušené, nebo čerstvé chlazené... Rozdíl v přípravě je jen v tom, že chlazené se vaří kratší dobu... |
Autor: | Esterka1 [ stř 13. říj 2010 20:54:00 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
swist píše: Esterka1 píše: Co pořád píšeš chlazené?? To dostane koupit uvařené,ale studené??? Dáši, těstoviny koupíš buď klasické sušené, nebo čerstvé chlazené... Rozdíl v přípravě je jen v tom, že chlazené se vaří kratší dobu... Tak ty jsem neviděla Kde kupuješ? |
Autor: | Esterka1 [ čtv 14. říj 2010 20:35:18 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
swist píše: Esterka1 píše: Tak ty jsem neviděla Kde kupuješ? Mají je třeba v Tescu, Bille, Kauflandu... děkuji,kouknu |
Autor: | swist [ čtv 28. říj 2010 18:10:51 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny | ||
Spagetti Carbonara podle swiste 100 g libovější anglické 50 g nivy 50 g parmazánu 1 smetana 350 g kvalitních špaget 2 baculaté stroužky česneku, oloupané 50 g másla sůl a čerstvě mletý černý pepř na dochucení Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a osmažíme na másle ve velké pánvi. Přidáme pokrájenou nivu a přilejeme smetanu. Vaříme, až nám vznikne smetanonivová pěna. Odstavíme. Přidáme propasírovaný česnek a případně i bazalku (pesto). Přidáme větší část parmazánu a případně ještě omáčku doředíme mlékem. Na mírném ohni udržujeme omáčku teplou. Mezitím uvaříme špagety na skus (al dente) a ihned po uvaření je nescedíme, ale rovnou přidáme do pánve a dobře promícháme s omáčkou. (Ulpělá voda na špagetách nevadí - zjemní omáčku.) Pomocí děrované naběračky na špagety stočte každému na talíř jakýsi špagetový drdůlek. Poprašte ho trochou zbylého sýra, čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte. Dobrou chuť! (P.S. Ingredience jsou pro 2 hladové osoby... )
|
Stránka 6 z 8 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |