Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 6 z 8   [ Příspěvků: 74 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: úte 14. zář 2010 21:36:50 
Superdrbna :)
Superdrbna :)
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 14:01:54
Příspěvky: 663
Bydliště: Pardubicko
Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

cannelloni (asi 200g-250g) = těstoviny ve tvaru trubiček, olivový olej na vymazání pekáčku, strouhaný sýr, ale parmezán by byl lepší, boloňská omáčka: jak jste zvyklé; např. pro 2dospělé a jedno dítě asi 400g mletého masa, 2 stroužky česneku, menší cibule, 2 lžičky koření na mleté maso, bazalka nebo oregáno, asi 4 sterilovaná rajčata (dávám jednu malou skleničku ve vlastní šťávě, olivový olej
bešamel: menší cibule, 40g másla, 40g hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, 1 hřebíček, 1 bobk.list, mletý bílý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku

Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, dusíme asi 10minut.

Bešamel: cibuli zpěníme na másle, nasypeme mouku a necháme zhoustnout, mícháme. Takto připravenou jíšku necháme vychladnout, pak zalejeme mlékem a rozpustíme dohladka. Přivedeme k varu, neustále mícháme. Přidáme koření a necháme na mírném ohni vařit 20minut. Pak přecedíme.

Pekáček trochu vymažeme olivovým olejem a nalejeme polovinu bešamelu. Cannelloni plníme boloňskou omáčkou a dáváme do pekáčku, měly by být asi dvě vrstvy (tento recept je pro 2,5 osoby - dva dospělé a jedno dítě, tak je tam vrstva jen jedna). Zalejeme druhou polovinou bešamelu a posypeme strouhaným parmezánem. Dáme zapéct na 40minut - přikryté alobalem.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: stř 15. zář 2010 22:07:09 
Těstoviny quatro formaggio

Osmahneme na pánvi pršut, nebo libovější anglickou. Přilejem smetanu ve které rozpustíme strouhanou nivu a další dva sýry podle chuti (hermelín, mozarela). Přidáme trochu mražené bazalky a zahustíme parmazánem (gran padano/moravia permigano regiano). Dochutíme mletým pepřem (bílý je lepší) a ev dosolíme...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: stř 13. říj 2010 20:06:28 
Spaghetti carbonara

100 g pancetty, libové slaniny nebo nejlépe domácího uzeného bůčku
50 g sýra pecorino (tvrdý ovčí sýr) (lze použít i grana padano/moravia)
50 g parmazánu
3 velká vejce
350 g kvalitních špaget
2 baculaté stroužky česneku, oloupané
50 g másla
sůl a čerstvě mletý černý pepř na dochucení

1. Do velkého hrnce dejte vařit vodu na těstoviny. Slaninu nakrájejte najemno, sýry nastrouhejte. Vejce prošlehejte vidličkou v misce, osolte a opepřete.

2. Vsypte do vařící vody lžičku soli, a jakmile se tekutina začne znovu vařit, vložte do ní špagety. Povařte je podle návodu na obalu nebo vlastní chuti tak, aby zůstaly pevné na skus (al dente).

3. Česnek trochu zmáčkněte plochou stranou nože, aby se uvolnily silice. Zatímco se vaří těstoviny, rozpusťte na velké silnostěnné pánvi máslo a vsypte do něj kostičky slaniny i stroužky česneku. Na středním ohni je smažte zhruba pět minut. Míchejte, až je slanina zlatá a křupavá. Česnek už svoji dějinnou roli splnil, tak ho vylovte a vyhoďte.

4. Pod pánví udržujte velmi mírný plamen. Jakmile těstoviny dosáhnou správné konzistence, pomocí kleští nebo dírkované naběračky je vyjměte a přihoďte na pánev. Vůbec nevadí, že na nich ulpěla voda; jak bylo řečeno, přispívá k jemnosti omáčky.

5. K vejcím v misce zašlehejte většinu sýra. Pánev s těstovinami odstavte a přilijte k nim vajíčka se sýrem. Kleštěmi nebo dlouhou vidličkou těstoviny promíchávejte a zdvihejte tak, aby se co nejíp obalily vaječnou směsí; ta se díky teplu sálajícímu z těstovin zpevní, ale nezačne se srážet. Přidejte pár lžic husté tekutiny, v níž se vařily těstoviny, ale jen tolik, aby byla omáčka hedvábně vlahá, nikoli vodnatá. Je-li třeba, trochu ji osolte.

6. Pomocí dlouhé vidličky stočte každému na talíř jakýsi špagetový drdůlek. Poprašte ho trochou zbylého sýra, čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte.

Dobrou chuť! :cool:


Přílohy:
Tagliatelle Carbonára.jpg
Tagliatelle Carbonára.jpg [ 215.08 KiB | Zobrazeno 46 krát ]
Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: stř 13. říj 2010 20:08:40 
P.S. Koupil jsem jen chlazené tagliatelle a smíchat na pánvi to z důvodu množství nešlo... :noa:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: stř 13. říj 2010 20:10:37 
sw....ta poslední fotka se mi líbí,to by mi chutnalo :palec:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: stř 13. říj 2010 20:19:12 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 18:55:30
Příspěvky: 1169
Bydliště: Ostrava
swist píše:
P.S. Koupil jsem jen chlazené tagliatelle a smíchat na pánvi to z důvodu množství nešlo... :noa:

Co pořád píšeš chlazené?? To dostane koupit uvařené,ale studené??? :otricelo:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: stř 13. říj 2010 20:25:58 
Esterka1 píše:
Co pořád píšeš chlazené?? To dostane koupit uvařené,ale studené??? :otricelo:

Dáši, těstoviny koupíš buď klasické sušené, nebo čerstvé chlazené... :mrkni:

Rozdíl v přípravě je jen v tom, že chlazené se vaří kratší dobu... :kiss:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: stř 13. říj 2010 20:54:00 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 18:55:30
Příspěvky: 1169
Bydliště: Ostrava
swist píše:
Esterka1 píše:
Co pořád píšeš chlazené?? To dostane koupit uvařené,ale studené??? :otricelo:

Dáši, těstoviny koupíš buď klasické sušené, nebo čerstvé chlazené... :mrkni:
Rozdíl v přípravě je jen v tom, že chlazené se vaří kratší dobu... :kiss:

Tak ty jsem neviděla :noa: Kde kupuješ?


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: čtv 14. říj 2010 20:35:18 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 18:55:30
Příspěvky: 1169
Bydliště: Ostrava
swist píše:
Esterka1 píše:
Tak ty jsem neviděla :noa: Kde kupuješ?

Mají je třeba v Tescu, Bille, Kauflandu... :mrkni:

děkuji,kouknu :kiss:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: čtv 28. říj 2010 18:10:51 
Spagetti Carbonara podle swiste

100 g libovější anglické
50 g nivy
50 g parmazánu
1 smetana
350 g kvalitních špaget
2 baculaté stroužky česneku, oloupané
50 g másla
sůl a čerstvě mletý černý pepř na dochucení

Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a osmažíme na másle ve velké pánvi. Přidáme pokrájenou nivu a přilejeme smetanu. Vaříme, až nám vznikne smetanonivová pěna. Odstavíme. Přidáme propasírovaný česnek a případně i bazalku (pesto). Přidáme větší část parmazánu a případně ještě omáčku doředíme mlékem. Na mírném ohni udržujeme omáčku teplou.

Mezitím uvaříme špagety na skus (al dente) a ihned po uvaření je nescedíme, ale rovnou přidáme do pánve a dobře promícháme s omáčkou. (Ulpělá voda na špagetách nevadí - zjemní omáčku.)

Pomocí děrované naběračky na špagety stočte každému na talíř jakýsi špagetový drdůlek. Poprašte ho trochou zbylého sýra, čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte.

Dobrou chuť! :hmdik"

(P.S. Ingredience jsou pro 2 hladové osoby... :biggrin: )


Přílohy:
spagetti carbonara.jpg
spagetti carbonara.jpg [ 239.25 KiB | Zobrazeno 49 krát ]
Nahoru
  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 6 z 8   [ Příspěvků: 74 ]
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz