Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Těstoviny http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=306 |
Stránka 4 z 8 |
Autor: | swist [ ned 17. led 2010 3:00:32 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny | ||
Špenátové ravioli s boloňskou omáčkou...
|
Autor: | swist [ pon 18. led 2010 12:00:51 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Džej Džej píše: Na másle orestujeme pórek,do něho vysypeme konzervu slitého tuňáka,zalijeme zakysanou smetanou,prohřejeme a smícháme s uvařenýma těstovinkama.Na talíři posypeme strouh.sýrem. Já to znám s normální smetanou a citr šťávou... |
Autor: | swist [ pon 18. led 2010 17:46:48 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Boloňská omáčka: 1 velká cibule 350g mletého masa 2 lžíce olivového oleje a 2 lžíce oleje na smažení 4 stroužky česneku 1 krabička drcených rajčat (1/2 lt) 20g parmazánu, 2 lžíce sv. sojové om., pepř, chilli omáčka 30 - 50g nivy, hrstka mražené bazalky, hrstka oregána Na pánvi na olejích orestujeme cibulku s mletým masem. Přimícháme drcená rajčata. Přidáme koření, prolisujeme česnek a zahustíme nivou a parmazánem. Smícháme s těstovinami a posypeme parmazánem, který jsme si odložili. Dobrou chuť! |
Autor: | swist [ pon 18. led 2010 23:24:03 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Sýrová omáčka na gnochi 250ml smetany 200g šunky, nebo libové anglické 150g nivy 50g hermelínu 250g pórku 3 stroužky česneku pepř, sůl Na pánvi osmahneme na kolečka pokrájený pórek a přidáme na kostičky pokrájenou šunku. Zalijeme smetanou a přidáme nastrouhanou nivu, hermelín a rozpustíme. Nakonec prolisujeme česnek, opepříme a osolíme... (Pozn. - poměr sýrů lze měnit dle chuti, nutno jen celkově zachovat 200g...) |
Autor: | swist [ pon 18. led 2010 23:41:41 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Pemuše píše: swistíku, dělám ji podobně, jen tam dávám ještě taveňák No nevím no... To dělá víc lidí, ale mně to přijde divný - to tam raději nasypu parmezán, nebo grana padano... Ještě se to dělá se sýrem cottage, což budu muset někdy zkusit... ( Má tam být ricotta, ale ten cottage mi v jídle chutná víc... ) |
Autor: | swist [ úte 19. led 2010 0:12:01 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Pemuše píše: Dr.G.swist píše: Pem..., teď mne napadlo, že ricotta je vlastně krémový smetanový sýr... Takže ji asi tím taveňákem nahrazuješ - pokud mohu radit, zkus to příště s tou ricottou a uvidíš, zda to bude stejné, či lepší... a tu seženu kde? já vím, kde koupit věci na řecká jídla, ale na italská neee V každém větším supermarketu... Já jí koupil v Kauflandu... |
Autor: | fialka [ stř 03. úno 2010 11:46:38 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Grenadýrmarš, neboli červené brambory - jinak Uhlířina POTŘEBNÉ PŘÍSADY Asi 1kg brambor, asi 200g těstovin, já dávám kolínka, 1-2 cibule, 1 lžička sladké papriky, sádlo nebo olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě zvlášť uvaříme těstoviny, obojí zcedíme. Než se vše uvaří oloupeme cibuli /my máme rádi hodně/, nakrájíme a usmažíme dozlatova přidáme papriku, scezené brambory a těstoviny. Všechno pořádně promíchat. Vypadá to sice trochu divně ale je to moc dobré. K tomu stačí třeba kousek opečeného salámu a kyselá okurka. Dobrou chuť. |
Autor: | Pemuše [ čtv 11. úno 2010 20:47:23 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
tak dnes jsem uvařila tu boloňskou podle swistíka a je naprosto úžasná...akorát jsem vynechala nivu a dala čersvé rajčata |
Autor: | swist [ pon 15. úno 2010 15:21:37 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Nikky píše: nivu mám ráda s špagetama , ale jinak sýry moc používat neumím Používání sýrů při vaření - to je moje... Asi nejjednodužší omáčka na špagety je: hrstka nivy, pokrájenej hermelín se rozpustí ve smetaně a přidá se mražená bazalka a oliv olej... P.S. Gouda se používá na sýrové fondue... |
Autor: | Nikky [ pon 15. úno 2010 17:05:32 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
sw - já dělám smetanu + zeleninový bujon + nivu + česnek jinak používám do všeho klasiku cihlu 30% |
Stránka 4 z 8 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |