Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 4 z 8   [ Příspěvků: 74 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: ned 17. led 2010 3:00:32 
Špenátové ravioli s boloňskou omáčkou... :cool:


Přílohy:
Raviolli.jpg
Raviolli.jpg [ 206.55 KiB | Zobrazeno 34 krát ]
Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: pon 18. led 2010 12:00:51 
Džej Džej píše:
Na másle orestujeme pórek,do něho vysypeme konzervu slitého tuňáka,zalijeme zakysanou smetanou,prohřejeme a smícháme s uvařenýma těstovinkama.Na talíři posypeme strouh.sýrem.

Já to znám s normální smetanou a citr šťávou... :love2:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: pon 18. led 2010 17:46:48 
Boloňská omáčka:

1 velká cibule
350g mletého masa
2 lžíce olivového oleje a 2 lžíce oleje na smažení
4 stroužky česneku
1 krabička drcených rajčat (1/2 lt)
20g parmazánu, 2 lžíce sv. sojové om., pepř, chilli omáčka
30 - 50g nivy, hrstka mražené bazalky, hrstka oregána

Na pánvi na olejích orestujeme cibulku s mletým masem. Přimícháme drcená rajčata. Přidáme koření, prolisujeme česnek a zahustíme nivou a parmazánem. Smícháme s těstovinami a posypeme parmazánem, který jsme si odložili.

Dobrou chuť! :love1:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: pon 18. led 2010 23:24:03 
Sýrová omáčka na gnochi

250ml smetany
200g šunky, nebo libové anglické
150g nivy
50g hermelínu
250g pórku
3 stroužky česneku
pepř, sůl

Na pánvi osmahneme na kolečka pokrájený pórek a přidáme na kostičky pokrájenou šunku. Zalijeme smetanou a přidáme nastrouhanou nivu, hermelín a rozpustíme. Nakonec prolisujeme česnek, opepříme a osolíme...

(Pozn. - poměr sýrů lze měnit dle chuti, nutno jen celkově zachovat 200g...)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: pon 18. led 2010 23:41:41 
Pemuše píše:
swistíku, dělám ji podobně, jen tam dávám ještě taveňák :cool:

No nevím no... To dělá víc lidí, ale mně to přijde divný - to tam raději nasypu parmezán, nebo grana padano... Ještě se to dělá se sýrem cottage, což budu muset někdy zkusit... :hihi: ( :psst: Má tam být ricotta, ale ten cottage mi v jídle chutná víc... :psst: )


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: úte 19. led 2010 0:12:01 
Pemuše píše:
Dr.G.swist píše:
Pem..., teď mne napadlo, že ricotta je vlastně krémový smetanový sýr... Takže ji asi tím taveňákem nahrazuješ - pokud mohu radit, zkus to příště s tou ricottou a uvidíš, zda to bude stejné, či lepší... :angel:

a tu seženu kde? :hihi: já vím, kde koupit věci na řecká jídla, ale na italská neee :hihi:

V každém větším supermarketu... :hihi: Já jí koupil v Kauflandu...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: stř 03. úno 2010 11:46:38 
Superdrbna :)
Superdrbna :)
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 14:01:54
Příspěvky: 663
Bydliště: Pardubicko
Grenadýrmarš, neboli červené brambory - jinak Uhlířina

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Asi 1kg brambor, asi 200g těstovin, já dávám kolínka, 1-2 cibule, 1 lžička sladké papriky, sádlo nebo olej na smažení.

POSTUP PŘÍPRAVY

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě zvlášť uvaříme těstoviny, obojí zcedíme. Než se vše uvaří oloupeme cibuli /my máme rádi hodně/, nakrájíme a usmažíme dozlatova přidáme papriku, scezené brambory a těstoviny. Všechno pořádně promíchat. Vypadá to sice trochu divně ale je to moc dobré. K tomu stačí třeba kousek opečeného salámu a kyselá okurka. Dobrou chuť.


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: čtv 11. úno 2010 20:47:23 
Skorodrbna
Skorodrbna
Uživatelský avatar

Registrován: sob 21. lis 2009 18:43:59
Příspěvky: 290
tak dnes jsem uvařila tu boloňskou podle swistíka a je naprosto úžasná...akorát jsem vynechala nivu a dala čersvé rajčata :hihi:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: pon 15. úno 2010 15:21:37 
Nikky píše:
nivu mám ráda s špagetama , ale jinak sýry moc používat neumím

Používání sýrů při vaření - to je moje... :mrkni: Asi nejjednodužší omáčka na špagety je: hrstka nivy, pokrájenej hermelín se rozpustí ve smetaně a přidá se mražená bazalka a oliv olej... :angel:

P.S. Gouda se používá na sýrové fondue... :love2:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Těstoviny
PříspěvekNapsal: pon 15. úno 2010 17:05:32 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: ned 23. lis 2008 13:50:58
Příspěvky: 914
sw - já dělám smetanu + zeleninový bujon + nivu + česnek

jinak používám do všeho klasiku cihlu 30%


Nahoru
 Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 4 z 8   [ Příspěvků: 74 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz