Omlázko.cz
http://forum.omlazko.cz/

Těstoviny
http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=306
Stránka 3 z 8

Autor:  swist [ úte 05. led 2010 21:12:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Ravioli se špenátem a ricottou

Nádivka:
600g čerstvého, nebo 300g mraženého sekaného špenátu
250g sýru Ricotta
120g Mascarpone
50-80g Parmezánu (garana padano, gran moravia)
1 stroužek česneku
1 lžíce oliv. oleje
2 lžíce strouhanky
muškát oříšek, sůl, pepř

Na pánvi ohřejeme olej, a do sucha osmažíme špenát s česnekem. Přidáme muškát oříšek, sůl, pepř. Po vychladnutí přidáme ricottu, mascarpone, strouhanku a parmezán.

Z těsta si vytvoříme plátky o šířce 4-5cm a po cca 5 ti centimertech kávovou lžičkou do středu těsta dáme malé hromádky náplně. Těsto přehneme, prsty stlačíme okolo náplně a ořežeme zubatým rádlem, nebo nožem. Vaříme cca 3 minuty v lehce osolené a oliv. olejem omaštěné vodě. Po scezení opět lehce omastíme oliv. olejem.

(Mascarpone se dá běžně koupit v obchodě, jeho příprava však není složitá - ohřejeme 120mlitr smetany na přibližně 90°C, přidáme 0,5 ml kyseliny citrónové nebo odpovídající množství citrónové šťávy a směs pomalu promícháváme cca 10 minut, dokud se smetana nesrazí. Směs necháme odkapat v utěrce.)
Pozn. smetana s citr. šťávou se dá přímo přidat do špenátu a přebytečná voda vyvařit...

Autor:  swist [ úte 05. led 2010 21:18:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Tortelloni

Stejně jako předchozí, jen rozestupy mezi dávkami náplně musí být větší..., cca 5-6 cm. Krajní části těstovin po rozřezání rádlem k sobě zmáčkneme "do šátečku".

Autor:  Pemuše [ stř 06. led 2010 12:49:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

svistíku jsi poklad, musím vyzkoušet :hihi:

Autor:  swist [ stř 06. led 2010 19:30:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

fialka píše:
Zkoušela jsem i přelívat sýrovými i rajčatovými omáčkami, ale na ten stejk to pořád nemělo :hihi: tak možná pořádně nevím co s tím.

Tak jak píšeš, promíchat s omáčkou a posypat parmazánem, nebo to stačí jen trochu promastit oliv olejem a posypat parmazánem... :cool:

No jo, bifťoura z toho fakt neuděláme... :mejdan:

Autor:  swist [ čtv 07. led 2010 22:47:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Džej Džej píše:
Pemuše píše:
Džej jsem asi trochu vyděsil...


No po pravdě řečeno ANO :haha: , ale až nebudu mít půl dne do čeho píchnout, vyzkouším :kiss:

Dnes jsme do toho se ženou šli...Byli jsme dost unavení a tak jsme se střídali. Příprava včetně sýrové omáčky trvala slabou hoďku a půl... :cool:

(Omlouvám se za estetiku, měli jsme HLAD!)

Přílohy:
před vařením.jpg
před vařením.jpg [ 167.48 KiB | Zobrazeno 62 krát ]
výroba.jpg
výroba.jpg [ 212.94 KiB | Zobrazeno 52 krát ]
nádivka.jpg
nádivka.jpg [ 243.69 KiB | Zobrazeno 59 krát ]

Autor:  swist [ čtv 07. led 2010 22:48:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

No a výsledek... :haha:

Přílohy:
výsledek.jpg
výsledek.jpg [ 173.5 KiB | Zobrazeno 63 krát ]

Autor:  swist [ čtv 07. led 2010 23:15:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Bříško píše:
:hura: vyzkoušeno :D

Šikulka, dobrej zlepšovák na tvoření raviolek!!! Příště jdu taky do něho!

Jinak, masové se dělají buď s hustší boloňskou omáčkou, nebo s najemno nastrouhaným pršutem... :cool: (Tím se nijak nesnažím kritizovat, haby nedošlo k mejlce... Důležité je, že chutnalo...)

Autor:  swist [ čtv 07. led 2010 23:28:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Ravioli se špenátem a sýrem cottage

Nádivka:
300g mraženého sekaného špenátu
200g sýru Cottage
200ml Rostlinné smetany (Rama cream fine)
5ml citronové šťávy
trochu strouhané nivy a blať zlata (1/3 hrsti)
50-80g Parmezánu (garana padano, gran moravia)
2-3 stroužky česneku
2 lžíce oliv. oleje
2-3 lžíce strouhanky
muškát oříšek, 2 lžíce sv sój omáčky, pepř

Na pánvi ohřejeme olej, a do sucha osmažíme špenát s česnekem. Přidáme smetanu, citr šťávu a vaříme, dokud se smetana "nesrazí". Pak přidáme nivu a blať zlato, sojovku, muškát oříšek, pepř. Po vypnutí zdroje tepla přidáme cottage, strouhanku a parmezán.

Z těsta si vytvoříme plátky o šířce 4-5cm a po cca 5 ti centimertech kávovou lžičkou do středu těsta dáme malé hromádky náplně. Spoje dopředu potřeme vlažnou vodou. Těsto přehneme, prsty stlačíme okolo náplně a ořežeme zubatým rádlem, nebo nožem. Vaříme cca 3 minuty v lehce osolené a oliv. olejem omaštěné vodě. Po scezení opět lehce omastíme oliv. olejem.

Autor:  swist [ pon 11. led 2010 20:19:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Bří... Tak Ti musím napsat, že si tím Tvým zlepšovákem na ravioli ranila mé kuchařské ego... :hihi: Inu dobrá, jak myslíš! :tyty: A tak jsem si v zájmu ozdravení svého ega zakoupil strojek na těstoviny http://www.i-domacipotreby.cz/domaci-po ... ?ItemIdx=0 - lze dělat lasagne, špagety a nudle i ravioli... :haha: Mám v plánu špenátové špagety, nebo že bych zkusil masové nudle se sýrovou omáčkou??? :tuudle:

Autor:  swist [ ned 17. led 2010 2:56:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Tagliatelle... :hihi:

Přílohy:
Tagliatelle.jpg
Tagliatelle.jpg [ 248.62 KiB | Zobrazeno 59 krát ]
Tagliatelle sušené.jpg
Tagliatelle sušené.jpg [ 185.61 KiB | Zobrazeno 64 krát ]

Stránka 3 z 8 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/