Omlázko.cz
http://forum.omlazko.cz/

Těstoviny
http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=306
Stránka 2 z 8

Autor:  Tery [ čtv 12. bře 2009 18:35:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Jen sem to tady přečetla a už mám neskutečný chutě!
Já přidám zase ty svoje co miluju ze všeho nejvíc.

Spaghetti agli spinaci

Ingredience: Listový špenát (2 balení), cibule, smetana, česnek + těstoviny podle vlastního výběru

Postup: Na oleji se zeskolavatí cibulka, na to se přidá buď pokrájenej špenát (může bejt i vcelku, ale každopádně vypranej), přileje se trocha vody, aby se nepřipalovalo a nechá se podusit, špenát si pustí hodně vlastní vody a dost se smrskne, do toho se přidá česnek (já miluju hodně), spíš pokrájenej na plátky, smetana a zahustí se dle potřeby.

Je to moje nejoblíbenější jídlo vůbec!

Autor:  xxdanielaxx [ pát 27. bře 2009 13:53:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Džej Džej

vyzkoušej,věřím,že bude chutnat.
Do vysoké pánve nebo kastrolu dej smetanu(250ml ale ne trvanlivou,zásadně čerstvou ke šlehání)nasyp tam pytlík sýrové omáčky na špagety a podle potřeby nařeď trochou mléka,zamíchej a nechej prohřát,přidej namačkaný česnek podle chuti a špenát,kousek másla a do toho zamíchej uvařené gnochy.
Pozor jsou opravdu uvařené,jakmile vyplavou cca 2 minuty,jinak bys je rozvařila.
Místo špenátu můžeš dát i nasekanou šunku,nebo žampiony....prostě podle toho,co vám chutná.
Základ je ta smetanová omáčka a naházet tam k ní můžeš kde co.

Autor:  iveta [ sob 28. bře 2009 14:06:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Skvělé a rychlé špagety pro milovnice cukety.
Vaříme špagety. Na poslední cca 2 minuty přihodíme cuketu nakrájenou na kostky. Zcedíme, posypeme předem nastrouhanými 4 druhy sýra- z toho jednu dávám Lučinu, pochopitelně nenastrouhanou.
Iv.

Autor:  iveta [ čtv 23. dub 2009 15:18:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Tagliatelle- nudle širší uvaříme.
Na pánvi připravíme 20 dkg anglické slaniny, do toho cca 10 dkg pršutu, do toho rajčata. Vznikne hustá omáčka. Promícháme s nudlemi.
Navrch sýr- ani nemusí být.
Má to takový italský selský šmrnc.
Hotovo je to hned.

Autor:  Jahůdka [ úte 28. dub 2009 12:28:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Těstoviny s tofu a špenátem

suroviny:200g tofu natural ,200g špenátu,2 trojúhelníčky nízkotučného
sýru,česnek-podle chuti,těstoviny-vlastní výber,sůl

postup:nejdřív nakrájíme tofu na malé kostičky,ochutíme lžící sojové omáčky a
lžičkou worcestrové omáčky,necháme 20 min v lednici.Na pánvičce na
trošce oleje orestujeme cibulku,přidáme rozmražený nebo čerstvý špenát
dva trojúhelníky sýru,česnek a ochucené tofu...prohřejeme 5 min a můžem
servírovat na na hotové těstoviny :yes:

Autor:  swist [ pon 02. lis 2009 19:38:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Pesto ala genovesse di rucola:
50g salátu rucola
20g čerstvé bazalky
1dcl olivového oleje
3 stroužky česneku
15g piniových oříšků (mohou být i kešu)
20g parmazánu, sůl, pepř
50-70g nivy
15ml smetany

Rukolu, bazalku a oříšky nasekáme v robotu na sekání masa. Na pánvi rozpustíme nivu ve smetaně a vypneme vařič. Přimícháme nasekané, propresujeme česnek, nalijeme olej a zahustíme parmazánem. Smícháme s těstovinami a posypeme parmazánem, který jsme si odložili.

Dobrou chuť! :bye:

Autor:  swist [ pon 02. lis 2009 19:44:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Asi takto to vypadá. :tuudle:

Přílohy:
23082009322.jpg
23082009322.jpg [ 128.13 KiB | Zobrazeno 55 krát ]

Autor:  swist [ ned 03. led 2010 12:43:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Omáčka na těstoviny Con pomodore:

1 velká cibule
2 lžíce olivového oleje a 2 lžíce oleje na smažení
4 stroužky česneku
1 krabička drcených rajčat
1 plechovka loupaných rajčat s bazalkou
20g parmazánu, 2 lžíce sv. sojové om., pepř, chilli omáčka
30 - 50g nivy, hrstka mražené bazalky, hrstka oregána

Na pánvi na olejích orestujeme cibulku. Přimícháme drcená a loupaná rajčata, které jsme pokrájeli. Přidáme koření, prolisujeme česnek a zahustíme nivou a parmazánem. Smícháme s těstovinami a posypeme parmazánem, který jsme si odložili.

Dobrou chuť! :mrkni:

P.S. Přidáním hrstky na kolečka pokrájených oliv vznikne om. Con olive...

Přílohy:
26082009335.jpg
26082009335.jpg [ 118.95 KiB | Zobrazeno 53 krát ]

Autor:  swist [ úte 05. led 2010 19:00:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Domácí italské těstoviny

500g hladké mouky
5 vajec
2 lžíce oliv oleje
2 lžíce mléka
4 lžíce vody
špetka soli

(Pozn.1 - vejce a mléko necháme dopředu získat pokojovou teplotu, aby bylo těsto "hladší".)
Vše dáme do dom. pekárny program nudle...
(Pozn.2 - mouku nedáváme celou, ale postupně dosypáváme, abychom pekárnu "nestrhli")
Těsto vyjmeme a necháme na teplém místě 1/2-1 hod odpočinout v potravin. fólii.

Těsto se dá vyválet válečkem na pomoučeném válu - je nutno pracovat rychle, těsto hrozně vysychá...
(Pozn.3 - je lepší pracovat po dávkách a zbytek těsta nechat zabalený ve fólii)

Autor:  swist [ úte 05. led 2010 19:06:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Těstoviny

Tagliatelle

Srolujeme pláty lehce vysušeného těsta (jinak bude lepit) a nakrájíme na 1cm silné proužky. Proužky rozbalíme a zabalené v propíchaném pečícím papíře (musí proudit vzduch) necháme cca 2 dny doschnout...

(Chceme li zelené/špenátové těsto, tak přidáme 350g vařeného, okapaného a rozmixovaného špenátu a ubereme 2 vejce.)

Stránka 2 z 8 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/