Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Těstoviny http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=306 |
Stránka 2 z 8 |
Autor: | Tery [ čtv 12. bře 2009 18:35:46 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Jen sem to tady přečetla a už mám neskutečný chutě! Já přidám zase ty svoje co miluju ze všeho nejvíc. Spaghetti agli spinaci Ingredience: Listový špenát (2 balení), cibule, smetana, česnek + těstoviny podle vlastního výběru Postup: Na oleji se zeskolavatí cibulka, na to se přidá buď pokrájenej špenát (může bejt i vcelku, ale každopádně vypranej), přileje se trocha vody, aby se nepřipalovalo a nechá se podusit, špenát si pustí hodně vlastní vody a dost se smrskne, do toho se přidá česnek (já miluju hodně), spíš pokrájenej na plátky, smetana a zahustí se dle potřeby. Je to moje nejoblíbenější jídlo vůbec! |
Autor: | xxdanielaxx [ pát 27. bře 2009 13:53:04 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Džej Džej vyzkoušej,věřím,že bude chutnat. Do vysoké pánve nebo kastrolu dej smetanu(250ml ale ne trvanlivou,zásadně čerstvou ke šlehání)nasyp tam pytlík sýrové omáčky na špagety a podle potřeby nařeď trochou mléka,zamíchej a nechej prohřát,přidej namačkaný česnek podle chuti a špenát,kousek másla a do toho zamíchej uvařené gnochy. Pozor jsou opravdu uvařené,jakmile vyplavou cca 2 minuty,jinak bys je rozvařila. Místo špenátu můžeš dát i nasekanou šunku,nebo žampiony....prostě podle toho,co vám chutná. Základ je ta smetanová omáčka a naházet tam k ní můžeš kde co. |
Autor: | iveta [ sob 28. bře 2009 14:06:59 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Skvělé a rychlé špagety pro milovnice cukety. Vaříme špagety. Na poslední cca 2 minuty přihodíme cuketu nakrájenou na kostky. Zcedíme, posypeme předem nastrouhanými 4 druhy sýra- z toho jednu dávám Lučinu, pochopitelně nenastrouhanou. Iv. |
Autor: | iveta [ čtv 23. dub 2009 15:18:43 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Tagliatelle- nudle širší uvaříme. Na pánvi připravíme 20 dkg anglické slaniny, do toho cca 10 dkg pršutu, do toho rajčata. Vznikne hustá omáčka. Promícháme s nudlemi. Navrch sýr- ani nemusí být. Má to takový italský selský šmrnc. Hotovo je to hned. |
Autor: | Jahůdka [ úte 28. dub 2009 12:28:29 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Těstoviny s tofu a špenátem suroviny:200g tofu natural ,200g špenátu,2 trojúhelníčky nízkotučného sýru,česnek-podle chuti,těstoviny-vlastní výber,sůl postup:nejdřív nakrájíme tofu na malé kostičky,ochutíme lžící sojové omáčky a lžičkou worcestrové omáčky,necháme 20 min v lednici.Na pánvičce na trošce oleje orestujeme cibulku,přidáme rozmražený nebo čerstvý špenát dva trojúhelníky sýru,česnek a ochucené tofu...prohřejeme 5 min a můžem servírovat na na hotové těstoviny |
Autor: | swist [ pon 02. lis 2009 19:38:54 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Pesto ala genovesse di rucola: 50g salátu rucola 20g čerstvé bazalky 1dcl olivového oleje 3 stroužky česneku 15g piniových oříšků (mohou být i kešu) 20g parmazánu, sůl, pepř 50-70g nivy 15ml smetany Rukolu, bazalku a oříšky nasekáme v robotu na sekání masa. Na pánvi rozpustíme nivu ve smetaně a vypneme vařič. Přimícháme nasekané, propresujeme česnek, nalijeme olej a zahustíme parmazánem. Smícháme s těstovinami a posypeme parmazánem, který jsme si odložili. Dobrou chuť! |
Autor: | swist [ pon 02. lis 2009 19:44:33 ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny | ||
Asi takto to vypadá.
|
Autor: | swist [ úte 05. led 2010 19:00:17 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Domácí italské těstoviny 500g hladké mouky 5 vajec 2 lžíce oliv oleje 2 lžíce mléka 4 lžíce vody špetka soli (Pozn.1 - vejce a mléko necháme dopředu získat pokojovou teplotu, aby bylo těsto "hladší".) Vše dáme do dom. pekárny program nudle... (Pozn.2 - mouku nedáváme celou, ale postupně dosypáváme, abychom pekárnu "nestrhli") Těsto vyjmeme a necháme na teplém místě 1/2-1 hod odpočinout v potravin. fólii. Těsto se dá vyválet válečkem na pomoučeném válu - je nutno pracovat rychle, těsto hrozně vysychá... (Pozn.3 - je lepší pracovat po dávkách a zbytek těsta nechat zabalený ve fólii) |
Autor: | swist [ úte 05. led 2010 19:06:30 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Těstoviny |
Tagliatelle Srolujeme pláty lehce vysušeného těsta (jinak bude lepit) a nakrájíme na 1cm silné proužky. Proužky rozbalíme a zabalené v propíchaném pečícím papíře (musí proudit vzduch) necháme cca 2 dny doschnout... (Chceme li zelené/špenátové těsto, tak přidáme 350g vařeného, okapaného a rozmixovaného špenátu a ubereme 2 vejce.) |
Stránka 2 z 8 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |