Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Zavařování... http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=1383 |
Stránka 2 z 5 |
Autor: | Petrulka [ stř 08. čer 2011 19:57:55 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zavařování... |
,já už nic...mne už to přešlo. Jedině můj ten jo,,,okurky ,,lečo,,,,čalamádu,,,papriky v oleji to dělám vlastně. ale ovoce jsem už skončila. Rybíz sním u telky Jostu také a meruňky též. i broskve. Víno pojídám po kuličkách jak zraje. Mám chuť na plněné papriky..!!! |
Autor: | ivik [ čtv 09. čer 2011 10:16:31 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zavařování... |
Bříško píše: hledala jsem ...kolik cukru do nálevu na třešně a našla toto http://www.toprecepty.cz/recept/1727-tr ... ne-troube/ zkusím to v té troubě,snad vše nepraskne Já v troubě dělám pořád a v pohodě. Dám hlubší plech, do něho vodu a postavím sklenice. Nastavím teplotu a čas a nechám schládnout. |
Autor: | Bříško [ čtv 09. čer 2011 16:43:18 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zavařování... |
iviku...tak to vyzkouším,třešní je dost a sklinek taky ....když z toho nic nebude,vytáhnu hrnce ...ono možná ještě nějaký den počkám,zatím to dost drží na stopce...vůbec nemám tušení,kdy začít trhat a zavařovat |
Autor: | ivik [ čtv 09. čer 2011 22:23:01 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zavařování... |
Bříško píše: iviku...tak to vyzkouším,třešní je dost a sklinek taky ....když z toho nic nebude,vytáhnu hrnce ...ono možná ještě nějaký den počkám,zatím to dost drží na stopce...vůbec nemám tušení,kdy začít trhat a zavařovat Já zavařovala, když byly sladké, ale ještě tvrdé. Prostě už musí být dobré chuti |
Autor: | Bříško [ pát 10. čer 2011 5:12:19 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zavařování... |
ivik píše: Já zavařovala, když byly sladké, ale ještě tvrdé. Prostě už musí být dobré chuti jj dík |
Autor: | Mikyska [ ned 12. čer 2011 21:24:32 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zavařování... |
tomu zavařování v troubě nerozumím, kdy se tam dají ty sklenice? Až když to dosáhne těch 250 st a od té doby 8 minut nebo už do studené pak zapnout a počítat od zhasnutí kontrolky ty minuty? |
Autor: | Bříško [ pon 13. čer 2011 5:04:37 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zavařování... |
Miky...asi bych to dala do studené a počítala od zhasnutí kontrolky...jak to bude nahřáté. Dělala jsem pár sklenic,ale zatím jen na sporáku |
Autor: | Mikyska [ stř 27. črc 2011 19:55:27 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zavařování... |
tak už mi mamka lifruje okurky ze skleníku a musím zavařovat. Mám výborný znojemský nálev: 3,5 l vody 1,5 l octa 16 dkg soli 30 dkg cukru 50 sacharidů 10 kuliček nové koření 5 hřebíčků 5 celých pepřů (mám ráda pikantní tak dávám 10) 5 bobkových listů - vše svaříme. Jaké laky děláte vy? |
Autor: | ivik [ stř 27. črc 2011 20:24:22 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zavařování... |
Mikyska píše: tak už mi mamka lifruje okurky ze skleníku a musím zavařovat. Mám výborný znojemský nálev: 3,5 l vody 1,5 l octa 16 dkg soli 30 dkg cukru 50 sacharidů 10 kuliček nové koření 5 hřebíčků 5 celých pepřů (mám ráda pikantní tak dávám 10) 5 bobkových listů - vše svaříme. Jaké laky děláte vy? Chybí ti tam kopr |
Autor: | Petrulka [ stř 27. črc 2011 20:55:18 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zavařování... |
3litry vody 1litr octu 1/2kg cukru 10dkg soli pouze přejít varem hořčičhé semínko...kopr...mrkev ať je to barevněší ,, cibule kdo chce... zásadně žádný bobkový list a to další..Jestli někdo pamatuje pravé Znojemské okurky v takové plechovce .to jsou ONY ,Mám to z továrny přímo ,,teta tam pracovala. je to super a Ručím za výborné okurky -nebudete chtít jiné. ,,česnek může být,ale není tam cítit ani křen |
Stránka 2 z 5 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |