Omlázko.cz
http://forum.omlazko.cz/

Zavařování...
http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=1383
Stránka 2 z 5

Autor:  Petrulka [ stř 08. čer 2011 19:57:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Zavařování...

,já už nic...mne už to přešlo. Jedině můj ten jo,,,okurky ,,lečo,,,,čalamádu,,,papriky v oleji to dělám vlastně. ale ovoce jsem už skončila.
Rybíz sním u telky Jostu také a meruňky též. i broskve. Víno pojídám po kuličkách jak zraje.



Mám chuť na plněné papriky..!!! :Buuuu:

Autor:  ivik [ čtv 09. čer 2011 10:16:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: Zavařování...

Bříško píše:
hledala jsem ...kolik cukru do nálevu na třešně a našla toto http://www.toprecepty.cz/recept/1727-tr ... ne-troube/ zkusím to v té troubě,snad vše nepraskne :biggrin:

Já v troubě dělám pořád a v pohodě. Dám hlubší plech, do něho vodu a postavím sklenice. Nastavím teplotu a čas a nechám schládnout.

Autor:  Bříško [ čtv 09. čer 2011 16:43:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Zavařování...

iviku...tak to vyzkouším,třešní je dost a sklinek taky :hihi: ....když z toho nic nebude,vytáhnu hrnce :biggrin: ...ono možná ještě nějaký den počkám,zatím to dost drží na stopce...vůbec nemám tušení,kdy začít trhat a zavařovat :biggrin:

Autor:  ivik [ čtv 09. čer 2011 22:23:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Zavařování...

Bříško píše:
iviku...tak to vyzkouším,třešní je dost a sklinek taky :hihi: ....když z toho nic nebude,vytáhnu hrnce :biggrin: ...ono možná ještě nějaký den počkám,zatím to dost drží na stopce...vůbec nemám tušení,kdy začít trhat a zavařovat :biggrin:

Já zavařovala, když byly sladké, ale ještě tvrdé. Prostě už musí být dobré chuti

Autor:  Bříško [ pát 10. čer 2011 5:12:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: Zavařování...

ivik píše:
Já zavařovala, když byly sladké, ale ještě tvrdé. Prostě už musí být dobré chuti

jj dík :biggrin:

Autor:  Mikyska [ ned 12. čer 2011 21:24:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Zavařování...

tomu zavařování v troubě nerozumím, kdy se tam dají ty sklenice? Až když to dosáhne těch 250 st a od té doby 8 minut nebo už do studené pak zapnout a počítat od zhasnutí kontrolky ty minuty?

Autor:  Bříško [ pon 13. čer 2011 5:04:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Zavařování...

Miky...asi bych to dala do studené a počítala od zhasnutí kontrolky...jak to bude nahřáté. Dělala jsem pár sklenic,ale zatím jen na sporáku :biggrin:

Autor:  Mikyska [ stř 27. črc 2011 19:55:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Zavařování...

tak už mi mamka lifruje okurky ze skleníku a musím zavařovat. Mám výborný znojemský nálev:
3,5 l vody
1,5 l octa
16 dkg soli
30 dkg cukru
50 sacharidů
10 kuliček nové koření
5 hřebíčků
5 celých pepřů (mám ráda pikantní tak dávám 10)
5 bobkových listů
- vše svaříme.

Jaké laky děláte vy?

Autor:  ivik [ stř 27. črc 2011 20:24:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: Zavařování...

Mikyska píše:
tak už mi mamka lifruje okurky ze skleníku a musím zavařovat. Mám výborný znojemský nálev:
3,5 l vody
1,5 l octa
16 dkg soli
30 dkg cukru
50 sacharidů
10 kuliček nové koření
5 hřebíčků
5 celých pepřů (mám ráda pikantní tak dávám 10)
5 bobkových listů
- vše svaříme.

Jaké laky děláte vy?

Chybí ti tam kopr :chihihi:

Autor:  Petrulka [ stř 27. črc 2011 20:55:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Zavařování...

3litry vody
1litr octu
1/2kg cukru
10dkg soli



pouze přejít varem


hořčičhé semínko...kopr...mrkev ať je to barevněší ,, cibule kdo chce...

zásadně žádný bobkový list a to další..Jestli někdo pamatuje pravé Znojemské okurky v takové plechovce .to jsou ONY ,Mám to z továrny přímo ,,teta tam pracovala. je to super a Ručím za výborné okurky -nebudete chtít jiné.
,,česnek může být,ale není tam cítit ani křen

Stránka 2 z 5 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/