Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Zavařování... http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=1383 |
Stránka 1 z 5 |
Autor: | saturnin [ pon 13. črc 2009 13:54:27 ] |
Předmět příspěvku: | sterilizace masa, pomazánek atd. - na dovolenou :-) |
hodně se stydím ale dosud jsem nezavařovala jídlo na žádnou dovolenou...letos 29. 7. odjíždíme do Chorvatska - už asi po 15té a když jsme na místě a já cítím z jiných balkónů pečené masíčko, omáčky atd., tak pomalu slintám, máte se sterilováním někdo zkušenosti? |
Autor: | xxdanielaxx [ pon 13. črc 2009 15:14:28 ] |
Předmět příspěvku: | Re: sterilizace masa, pomazánek atd. - na dovolenou :-) |
saturnin jakékoliv vařené jídlo...omáčky běžně zahuštěné i smetanové dáš horké do sklenic,zavřeš a na půl hodiny do hrnce s vodou vařit,pak sklenice nechat vystydnout a hotovo. pečené maso...nacpeš horké do sklenic a zase půl hodiny do hrnce vařit. Vyzkoušeno dvouletou praxí...vydrží jako konzerva. |
Autor: | Míšulka [ pon 13. črc 2009 19:42:36 ] |
Předmět příspěvku: | Re: sterilizace masa, pomazánek atd. - na dovolenou :-) |
Já to zavařuji každý rok i na letní dovču i na hory jako Danča a zatím vše OK.Příští týden taky začnu já to jen zahuštuji až to ohřívám. |
Autor: | xxdanielaxx [ úte 14. črc 2009 11:06:40 ] |
Předmět příspěvku: | Re: sterilizace masa, pomazánek atd. - na dovolenou :-) |
Nikky normálně zavařuju i svíčkovou,zahuštěnou a smetanovou třeba.Prostě hotové jídlo nacpeš do sklenice a půl hodiny do hrnce s vodou,teploměr nemám,voda mi normálně bublá... Hovězí polévku,ale bez nudlí,slepičí polévku,zavařila jsem fakt už kde co a je to v pohodě. I třeba kuřecí maso se zeleninou jako "Čínu" ... prostě zavařím kde co a manža si to bere do práce. Ale do Chorvatska bych jídlo vůbec netahala na co?Tam všechno prodávají a třeba příkladně kuřata jsou tam levnější jak u nás i grillovaná.V pohodě se dá jíst i po hospodách,ty porce tam stačí i mojí "rozežrané" rodince. |
Autor: | Bříško [ stř 08. čer 2011 9:59:00 ] |
Předmět příspěvku: | Zavařování... |
hledala jsem ...kolik cukru do nálevu na třešně a našla toto http://www.toprecepty.cz/recept/1727-tr ... ne-troube/ zkusím to v té troubě,snad vše nepraskne |
Autor: | suru [ stř 08. čer 2011 10:55:09 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zavařování... |
Já zavařuji v klasickém zavařováku. jednou jsem to zkoušela v troubě a 1/3 mi nechytla. Jinak zavařuji ovoce - třešně, jahůdky, hruštičky, broskvičky..........to máme moc rádi. a také jsem před 2 lety objevila recept na červený rybíz alá brusinky(těch spotebujeme také hodně) a už musím zvýšit dávku z 1 kg na 2 kg. také jsem zkoušla Bříškovy"ďabelské tousty" a letos je udělám znova |
Autor: | Bany [ stř 08. čer 2011 11:40:10 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zavařování... |
Kuchařinky potřebuju vědět jak se zavařují hotová jídla.Potřebuju to na dovolenou a nikdy jsem to nedělala.Takže CO VŠE ZAVAŘUJETE?JAK DLOUHO A V ČEM ZAVAŘUJETE? Bříško kdyžtak mě odtrhni a udělej jiné téma,nevěděla jsem jestli ti to mám dát sem. |
Autor: | Bříško [ stř 08. čer 2011 14:31:11 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zavařování... |
Bany...však je to taky zavařování a zase se sem toho tolik nenapíše,aby muselo být všechno zvlášť ...necháme to na sw...když bude chtít,ať si to roztřídí Já zavařuji veškeré omáčky dohromady s masem,ale bez kosti....i pečené masíčko si můžeš zavařit...taky bez kostí....zavařuji to asi na 80°C...aby to jen mírně probublávalo v nějakém hrnci,do kterého na dno dávám hadr,aby to neprasklo...nechávám to tam asi 1hod,ale xx...tu jednou psala,že všechno zavařuje jen 30 min,že to stačí....Potom sklenice otočím dnem vzhůru a nechám do druhého dne.Jednou jsem tak nechala otočené marmelády a jak to zhoustlo,měla jsem pak dole vzduchoprázdný prostor .....i polévky tak zavařuji...Vodu mám v tom hrnci asi do 3/4 sklenic...někdy do půlky Ještě dodatek...na FB jsem dala zavařování řízků |
Autor: | Bříško [ stř 08. čer 2011 14:37:17 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zavařování... |
suru píše: jednou jsem to zkoušela v troubě a 1/3 mi nechytla tak to ani zkoušet nebudu a udělám to na sporáku....na plynovém jsem to dříve taky dělala v zavařovacím hrnci,ale tady na té sklokeramice to asi nepůjde... |
Autor: | Mikyska [ stř 08. čer 2011 19:23:36 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Zavařování... |
Bany zavařuju všechno , udělám hotové jídlo tak, aby maso nebylo úplně měkké , třeba guláš, kuře na paprice (bez šlehačky, tu dám až na místě, i když sousedka vždy dělá i se šlehačkou a nikdy se s tím nic nestalo), naliju horké do sklenic, utřu dosucha kraj sklenice, zavíčkuju a dám do jakéhokoli hrnce, na dno utěrku, vodu po hrdlo lahnve a vařím do bodu varu, pak stahnu a udržuju tak na 100 st a vařím - kuřecí hodku a hovězí hodku a půl. Zavařuju i vepřovou pečeni atd |
Stránka 1 z 5 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |