Změnit velikost textu

Pravidla fóra


Moderátorem fóra je SWIST :)



Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 5 z 5   [ Příspěvků: 50 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zavařování...
PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 21:55:27 
Enka píše:
U nás jsou borůvky za 80 :noa:

A u nás ešte nie sú.[/quote]
Pošleš kilčo až budou??? :love2:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařování...
PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 23:43:52 
swist píše:
Enka píše:
U nás jsou borůvky za 80 :noa:

A u nás ešte nie sú.

Pošleš kilčo až budou??? :love2:[/quote]


Swiste to chce Polsko! Za 60 litr,,,jsou super na cukrovku!!


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařování...
PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 23:49:06 
Petrulka píše:
,,,jsou super na cukrovku!!

Nejento, je to silnej antioxidant a jsou i na oči! :yes: :mrkni:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařování...
PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 23:52:30 
,,proto valím si je koupit,,můj mi to zavařuje ,,jen tak to pustí šťávu.


A také pokud sní člověk údajně každý den za 90 dnů hrst ,tak se mu rozejde břišní sádlo.Musím to ofotit ,,,


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařování...
PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 23:55:31 
Petrulka píše:
,,proto valím si je koupit,,můj mi to zavařuje ,,jen tak to pustí šťávu.


A také pokud sní člověk údajně každý den za 90 dnů hrst ,tak se mu rozejde břišní sádlo.Musím to ofotit ,,,

A není lepší je lehce nechat oschnout a zamrazit??? :copak: :napad:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařování...
PříspěvekNapsal: čtv 04. srp 2011 20:55:18 
Drbna.
Drbna.
Uživatelský avatar

Registrován: úte 10. lis 2009 11:28:14
Příspěvky: 1465
Bydliště: 100 v ježatá
ivik píše:
Petrulka píše:
,,tak mi dnes zavařil 13 sklenek borůvek můj muž ..To ON dělá všechno..Mne to už neba,,cestou jsem si natrhala Mirabelky ,,to jich všude je plno a jsou fajné.Ale ještě si asi koupím 60kč litr- je to dost že?



A ty okurky vážně zks třeba na jedné flaši,,ode mne si každý bere návod!!

U nás jsou borůvky za 80 :noa:
Halt :dummy: Brno :chihihi:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařování...
PříspěvekNapsal: čtv 04. srp 2011 21:00:03 
Superdrbna ;)
Superdrbna ;)
Uživatelský avatar

Registrován: stř 23. zář 2009 18:48:28
Příspěvky: 3219
Bydliště: karlovarský kraj
Petrulka píše:
A také pokud sní člověk údajně každý den za 90 dnů hrst ,tak se mu rozejde břišní sádlo.Musím to ofotit ,,,

fakt? Já na ně snad půjdu do lesa :hihi:


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařování...
PříspěvekNapsal: čtv 04. srp 2011 22:05:19 
swiste já jsem zvyklá tak,,,takže tak. :mrkni:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařování...
PříspěvekNapsal: ned 07. zář 2014 21:59:34 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 498
Švestková omáčka

1kg čerstvých švestek
nebo 200 g švestkových povidel
80g Másla
60g Hladké mouky
60g Cukru
Sůl
2 špetky Skořice
2lž Citronové kůry
2lž Hnědého rumu
Voda 3/4 l

Postup:
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku a uvařené švestky do ní prolisujeme.Dáváme-li povidla,rozvaříme je rovnou v rozředěné jíšce. Mírně osolíme, po libosti rozředíme, přikořeníme, přisladíme a nakonec nacákáme rum !


Nahoru
 Profil E-mail  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zavařování...
PříspěvekNapsal: ned 07. zář 2014 22:21:13 
Spisovatel/ka
Spisovatel/ka

Registrován: sob 12. kvě 2012 21:52:26
Příspěvky: 498
Babiččina povidla bez cukru a míchání
(ideální pro ty, co mají kotel na tuhá paliva!)

1.5 dl červený vinný ocet balsamico 
2 kg švestky 
1 lžička mleté skořice
0,5 dl rumu

Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a všechny nečervivé kousky dáme do širokého hrnce. Přitlačíme a napěchujeme ke dnu. Pokapeme vinným octem a už nemícháme! Švestky přiklopíme pokličkou nebo utěrkou (to jen kvůli muškám) a necháme (ideálně přes noc) stát.

Poté přiklopené švestky 7 - 9 hodin vaříme na velmi mírném plameni. Ovšem spíš jen necháváme lehce probublávat na cca 80 °C. Švestky se nesmí v žádném případě zamíchat, nesmí se ani hnout! Naložené švestky si udělají na dně izolační vrstvu a nepřipálí se. Musíte odolat pokušení si šťournout na dno a přesvědčit se, že se to nepřipaluje! Porušili byste vrstvu a museli pak už stále míchat! Zaručuji, že hrnec po uvaření babiččiných povidel bez cukru a míchání umyjete jen teplou vodou!

Po uvaření povidel přidáme trochu skořice, švestky rozmixujeme a znovu přivedeme k varu. Tentokrát jen na minutu a už mícháme. (U vyzrálých nebývá třeba.) Přidáme rum.

Babiččina povidla bez cukru a míchání rozlijeme do sterilovaných sklenic, uzavřeme a postavíme na víčko. Povidla jsou trochu kyselejší, ale moc dobrá a hlavně bez cukru. Babiččina povidla vydrží až rok. (Někomu nevydrží ani do rána! :D)


Nahoru
 Profil E-mail  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 5 z 5   [ Příspěvků: 50 ]
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
TOPlist

Český překlad – phpBB.cz