Omlázko.cz
http://forum.omlazko.cz/

Vaření - triky, nápady vychytávky a rady...
http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=1138
Stránka 12 z 12

Autor:  Mikyska [ úte 22. led 2013 20:32:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Polévky

Lenka píše:
Znám několik receptů, kde se jíška dělá na začátku a vaří se celou dobu s polévkou..., asi je to komu co vyhovuje. Já moc nevařím, takže je mi to šumák :victory:

:yes: :hihi:

Autor:  Mikyska [ úte 22. led 2013 20:37:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Polévky

některé recepty vyžadují jížku na začátku, třeba koprová omáčka - nejdřív udělám světlou jížku, pak zaliju vodou, smetanou a ochucuji koprem. Když se dává jížka nakonec a na začátku se už něco restuje, tak to je pak dvojí mastnota :noa:

Autor:  budulinkova [ úte 22. led 2013 20:46:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Polévky

koprovku dělám taky a s jíškou až na konec, ono fakt záleží na zvyku.

Autor:  dalphine999 [ ned 27. led 2013 21:59:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vaření - triky, nápady vychytávky a rady...

já dělám koprovku s jíškou na začátku, stejně tak rajskou, guláš...nu a polévky pokud možno nezahušťuju...navíc je dělám moc málo. A zrovna jsem dostala chuť na zelňačku :chichich:

Autor:  Mikyska [ pon 28. led 2013 19:41:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vaření - triky, nápady vychytávky a rady...

nooo joooo! zelňačku!!!! Ňááám!!

Autor:  mazel.heelska [ pon 06. kvě 2013 23:09:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vaření - triky, nápady vychytávky a rady...

Jíška :dummy: neznám :noa: jediný co jsem naposledy uvařil byl motor :pcbum:

Autor:  swist [ sob 01. říj 2016 13:29:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vaření - triky, nápady vychytávky a rady...

6 triků jak zachránit přesolené jídlo:

1. Tím nejjednodušším, ale zároveň skutečně účinným způsobem, který používají už celé generace, je přidání syrových brambor. S nimi polévku nebo jídlo asi patnáct minut povařte a pak je vyndejte. Více soli pojmou, když je nakrájíte na plátky nebo na kostky. U omáček je dobré bramboru nahrubo nastrouhat a asi deset minut povařit. Nakonec omáčku přeceďte přes jemný cedník. Podobně vám můžou posloužit i petržel, mrkev nebo kousky černého chleba.

2. Přesolený vývar lze velmi často zachránit přidáním tří až čtyř syrových bílků, které na sebe vážou sůl. Ty nechte v polévce srazit a následně ji ihned přeceďte. Pokud jste to se solí opravdu přehnali, povařte nejdřív ve vývaru nakrájené plátky syrových brambor a teprve pak použijte bílky.

3. I když to možná může znít divně, přesolenou polévku údajně zachráníte s kostkou cukru. Položte ji na lžíci, ponořte do polévky a vyndejte hned, jak se začne rozpouštět. Tento postup můžete opakovat několikrát. Cukr přebytečnou sůl pohltí.

4. Většinu přesolených omáček a také krémové polévky můžete zachránit přidáním zakysané smetany nebo bílého jogurtu. Tyto nakyslé mléčné výrobky slanou chuť výrazně zmírní.

5. Do příliš slané polévky ze zeleniny můžete zase přisypat větší množství nasekané čerstvé zelené petrželky. Ta nepříjemnou slanou chuť úspěšně zamaskuje.

6. Pokud jste do jídla zvrhli celou slánku, nezbývá vám nic jiného než uvařit další dávku, tentokrát ale úplně bez soli. Pak stačí přesolené a neslané jídlo smíchat a znovu společně povařit, aby se chutě dokonale spojily a sůl rovnoměrně rozložila.

Více na http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/3 ... edium=copy

Stránka 12 z 12 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/