Omlázko.cz
http://forum.omlazko.cz/

Vaření - triky, nápady vychytávky a rady...
http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=1138
Stránka 11 z 12

Autor:  ivik [ stř 29. zář 2010 19:12:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vaření - triky, nápady vychytávky a rady...

swist píše:
Esterka1 píše:
mluvíš o Tefalu nebo titanu?

Určo o Tefalu... :hihi:

Určo o titanu, jiné už nepoužívám. Pardon, na palačinky speciál palačinkovou Tefal. Je dobrá do ruky na obracení

Autor:  Esterka1 [ stř 29. zář 2010 19:15:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vaření - triky, nápady vychytávky a rady...

Tak já nevím,jak to dělám.Mi teflonky vydrží tak dva roky.Nejsou poškrábané (swiste),ale takové opotřebované.a to je do myčky nedávám.Asi jsem divná :noa:
A titanku si asi koupím.
ivi
existují nějaké značky?

Autor:  ivik [ stř 29. zář 2010 19:24:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vše od masa

Petrulka píše:
,,já to právě koupila a nic jsem nepoznala ,,měla jsem z toho čínu a nic...žiju..Bylo to OK. Normálka :hop:

Maso je měkčí, protože má potrhaná vlákna. Už to není správné maso, je upravené, je jakoby řidší

Autor:  Petrulka [ stř 29. zář 2010 19:48:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vše od masa

ONO sekaná je zase pomletá,,takže je to úplně jedno,jestli potrhané,nebo mleté. Asi tak.. :cool:

Autor:  budulinkova [ pon 21. led 2013 20:45:08 ]
Předmět příspěvku:  Jíška

Díky :yes: jsem školená babičkou a správná kuchařka dělá jíšku na konec a přidává jí do polévky, takže si postup poopravím, jíška na začátku je barbarství :chihihi:

Autor:  swist [ pon 21. led 2013 23:07:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Polévky

Mám tento postup opsaný z italského časopisu "La cucina Italiana", a oni to tak italové dělají běžně. Já na to taky poprvé hleděl, ale fakt je to dobrý, někdy to vyzkoušej. :mrkni:

Jinak ale, samozřejmě si to uprav po svém, jen už to může chutnat trochu jinak... :biggrin:

Autor:  ivik [ úte 22. led 2013 13:46:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: Polévky

Jíška se má vařit min 30 min, to říkala zase moje babička (můj děda to poznal, když jenom krátce povařila, říkal že v tom ta mouka smrdí :chihihi: )

Autor:  budulinkova [ úte 22. led 2013 18:06:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Polévky

Já dělám jíšku zvlášť, hezky vymíchat až do tmavě zlatova a pak teprve do polévky nebo omáčky a vařit a vařit :yes:

Autor:  Esterka1 [ úte 22. led 2013 19:28:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Polévky

budulinkova píše:
Já dělám jíšku zvlášť, hezky vymíchat až do tmavě zlatova a pak teprve do polévky nebo omáčky a vařit a vařit :yes:

Když uděláš jíšku,do toho potřebné suroviny,ušetříš hrnec.Myčka sice umyje,to je fakt.

Autor:  Lenka [ úte 22. led 2013 19:35:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: Polévky

Znám několik receptů, kde se jíška dělá na začátku a vaří se celou dobu s polévkou..., asi je to komu co vyhovuje. Já moc nevařím, takže je mi to šumák :victory:

Stránka 11 z 12 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/