Omlázko.cz http://forum.omlazko.cz/ |
|
Vaření - triky, nápady vychytávky a rady... http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?f=6&t=1138 |
Stránka 11 z 12 |
Autor: | ivik [ stř 29. zář 2010 19:12:33 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vaření - triky, nápady vychytávky a rady... |
swist píše: Esterka1 píše: mluvíš o Tefalu nebo titanu? Určo o Tefalu... Určo o titanu, jiné už nepoužívám. Pardon, na palačinky speciál palačinkovou Tefal. Je dobrá do ruky na obracení |
Autor: | Esterka1 [ stř 29. zář 2010 19:15:35 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vaření - triky, nápady vychytávky a rady... |
Tak já nevím,jak to dělám.Mi teflonky vydrží tak dva roky.Nejsou poškrábané (swiste),ale takové opotřebované.a to je do myčky nedávám.Asi jsem divná A titanku si asi koupím. ivi existují nějaké značky? |
Autor: | ivik [ stř 29. zář 2010 19:24:36 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše od masa |
Petrulka píše: ,,já to právě koupila a nic jsem nepoznala ,,měla jsem z toho čínu a nic...žiju..Bylo to OK. Normálka Maso je měkčí, protože má potrhaná vlákna. Už to není správné maso, je upravené, je jakoby řidší |
Autor: | Petrulka [ stř 29. zář 2010 19:48:26 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Vše od masa |
ONO sekaná je zase pomletá,,takže je to úplně jedno,jestli potrhané,nebo mleté. Asi tak.. |
Autor: | budulinkova [ pon 21. led 2013 20:45:08 ] |
Předmět příspěvku: | Jíška |
Díky jsem školená babičkou a správná kuchařka dělá jíšku na konec a přidává jí do polévky, takže si postup poopravím, jíška na začátku je barbarství |
Autor: | swist [ pon 21. led 2013 23:07:04 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Polévky |
Mám tento postup opsaný z italského časopisu "La cucina Italiana", a oni to tak italové dělají běžně. Já na to taky poprvé hleděl, ale fakt je to dobrý, někdy to vyzkoušej. Jinak ale, samozřejmě si to uprav po svém, jen už to může chutnat trochu jinak... |
Autor: | ivik [ úte 22. led 2013 13:46:11 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Polévky |
Jíška se má vařit min 30 min, to říkala zase moje babička (můj děda to poznal, když jenom krátce povařila, říkal že v tom ta mouka smrdí ) |
Autor: | budulinkova [ úte 22. led 2013 18:06:59 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Polévky |
Já dělám jíšku zvlášť, hezky vymíchat až do tmavě zlatova a pak teprve do polévky nebo omáčky a vařit a vařit |
Autor: | Esterka1 [ úte 22. led 2013 19:28:07 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Polévky |
budulinkova píše: Já dělám jíšku zvlášť, hezky vymíchat až do tmavě zlatova a pak teprve do polévky nebo omáčky a vařit a vařit Když uděláš jíšku,do toho potřebné suroviny,ušetříš hrnec.Myčka sice umyje,to je fakt. |
Autor: | Lenka [ úte 22. led 2013 19:35:10 ] |
Předmět příspěvku: | Re: Polévky |
Znám několik receptů, kde se jíška dělá na začátku a vaří se celou dobu s polévkou..., asi je to komu co vyhovuje. Já moc nevařím, takže je mi to šumák |
Stránka 11 z 12 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |